Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 2-01-2002

Politieberichten districten stad Utrecht, 09.45 uur
Politie lost waarschuwingsschoten

UTRECHT Op dinsdagavond waren er twee waarschuwingsschoten en tot twee maal toe een uitpraatprocedure nodig om een 16-jarige vrouw uit Zeist, een 18-jarige, 21-jarige man uit Utrecht en een 51-jarige man uit Zeist in een personenauto aan te houden. De politie ontving rond kwart voor acht de melding van een vechtpartij op de Minhof waarbij een van de betrokkenen een vuurwapen bij zich droeg.

Agenten zagen de auto met verdachten op het Ledig Erf rijden en hielden het voertuig aan. Middels de uitpraatprocedure dit in verband met de vuurwapeninformatie heeft de politie de verdachten op afstand het bevel gegeven uit het voertuig te stappen met de handen omhoog. De verdachten stapten uit, maar voldeden niet aan de verdere bevelen, waarop een waarschuwingsschot werd gelost.

De verdachten stapten vervolgens weer in en werden op de Catharijnesingel nogmaals door de politie gestopt. De procedure trad weer in werking, waarbij de 51-jarige man uit Zeist niet voldeed aan de bevelen. Daarop werd nogmaals een waarschuwingsschot gelost. Vervolgens werden alle verdachten aangehouden, geboeid en meegenomen naar het voor nader verhoor.

Niemand raakte gewond bij de aanhoudingen. Een vuurwapen werd niet aangetroffen. De Catharijnesingel is gedurende korte tijd afgesloten geweest voor verkeer in verband met een ingesteld onderzoek door de technische recherche. Honden hebben in de bermen gezocht naar een mogelijk vuurwapen, maar deze niet gevonden.

Verdachten diefstal auto aangehouden

UTRECHT De politie heeft op dinsdagmiddag rond vier uur een 13-jarige en een 15-jarige jongen uit Utrecht aangehouden op verdenking van diefstal van een auto.

Surveillerende agenten zagen op de Prins Bernhardlaan een auto stoppen waaruit drie jongens wegrenden. De achtervolging werd te voet ingezet waarbij de twee verdachten werden aangehouden op de Bernhard de Waalstraat en op de Hanrathstraat.

De jongens werden aangehouden en meegenomen naar het bureau voor nader verhoor.

Verdachte inbraak aangehouden

UTRECHT In de nacht van dinsdag op woensdag heeft de politie rond half twee een 31-jarige man uit Utrecht aangehouden nabij station Overecht op verdenking van inbraak in een woning. Een bewoner van een woning aan de Dr. H.T.S. Jakoblaan een inbreker overlopen.

De bewoner jaagde de inbreker weg en belde de politie. Op grond van het signalement zagen de surveillerende agenten een man lopen die aan het signalement voldeed. De man is overgebracht naar het bureau voor nader verhoor.

Op heterdaad betrapt
UTRECHT Op dinsdagavond heeft de politie rond middernacht een 14-jarige en 15-jarige jongen uit Utrecht op heterdaad betrapt bij een inbraak in een woning aan de Tjepmahof. Surveillerende agenten zagen de twee verdachten een woning doorzoeken.

De verdachten probeerden te vluchten maar werden aangehouden door de agenten. De twee verdachten zijn overgebracht naar het bureau voor nader verhoor. De ouders van de jongens zijn in kennis gesteld van de aanhouding.

Verdachte beroving aangehouden

UTRECHT De politie heeft op dinsdagavond een 35-jarige man uit Den Dolder aangehouden op verdenking van een poging om een pinner te beroven. Een 29-jarige man uit Utrecht wilde om kwart voor acht op de Daalsesingel geld pinnen, toen de verdachte het zojuist gepinde geld wilde stelen. De aangever wist dit te voorkomen, ging er te voet vandoor en belde de politie.

Surveillerende agenten in de omgeving zagen de verdachte met het doorgegeven signalement nabij de Catharijnekade lopen en hielden de man aan. Hij is overgebracht naar het bureau en ingesloten.

Mishandeling
UTRECHT Op dinsdagochtend heeft rond half zeven een 22-jarige man uit Utrecht aangifte gedaan van mishandeling door een onbekende groep jongeren. De man gaf aan dat hij in de Drieharingstraat stond te wachten toen een onbekende man een klap tegen zijn gezicht gaf. Daarop liep de geweldpleger samen met twee andere mannen en twee vrouwen weg. Het slachtoffer volgde de groep om een verklaring te vragen.

Op de St. Jacobsstraat keerde een van de mannen om en sloeg de 22-jarige man met een steen in het gelaat. Daarop werd hij door de man en de twee andere mannen geschopt en geslagen. Omdat omstanders de partijen uit elkaar probeerden te halen, zag het slachtoffer kans te vluchten.

De man liep door de mishandeling letsel op aan zijn gelaat.