Gemeente Den Haag

2001-12-27: Gedoogde vreugdevuren Jaarwisseling

Op een aantal plaatsen in de stad wordt, onder bepaalde voorwaarden, toegestaan dat tijdens Oudejaarsnacht vreugdevuren worden gemaakt. Ter bescherming van wegen en groenvoorzieningen worden op 31 december zandplaten gestort op deze locaties.

Dit overzicht wordt ook vermeld op www.denhaag.nl.

Wijzigingen
In de lijst zijn, tot het laatste moment, nog wijzigingen mogelijk. De vuren zijn alleen toegestaan als voldaan is aan de voorwaarden die tevoren met Politie, Brandweer, gemeente en bewonersorganisaties gezamenlijk zijn afgesproken. Als niet aan deze voorwaarden wordt voldaan, dan mag op die locatie geen vreugdevuur worden ontstoken. Met de bewonersorganisaties of groepen jongeren worden schriftelijk afspraken gemaakt over bijvoorbeeld de hoeveelheid brandbaar materiaal en het voorkomen van vandalisme. Bepaalde materialen mogen niet gebruikt worden voor de vreugdevuren zoals autobanden en pallets.

Weghalen brandhopen
Voor, tijdens en na de oud- en nieuwviering zet de dienst Stadsbeheer zich in om de stad zo snel mogelijk weer schoon en begaanbaar te krijgen. Dit geldt ook voor Leidschenveen/ Ypenburg. In de nacht van oud en nieuw zijn 4 shovels en 8 knijpwagens paraat om op indicatie van de Politie brandhopen weg te halen. Prioriteit daarbij ligt bij de doorgaande routes. Op nieuwjaarsdag vanaf 8 uur 's morgens gaan 55 medewerkers met 27 voertuigen (shovels, vrachtwagens, veegwagens) aan de slag voor de z.g. 'zwarte pietendag'. Zij gaan verder met het verwijderen van vuurresten op de rijwegen. Na afloop van deze werkzaamheden zien de medewerkers er uit als 'zwarte pieten'.

Het streven is erop gericht om binnen drie dagen alle vuurlocaties schoon te maken.

last update: 27 december 2001 ;pag.: 10393; auteur: 18