Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 31-12-2001 Politieberichten district Heerlen (RKey; 11.00 u) Maandag, 31 december 2001

District Heerlen

Heerlen; aangehouden
Vanmorgen, maandagmorgenvroeg omstreeks 05.45 uur kreeg de politie een melding van alerte getuigen die een tweetal jongemannen op het dak hadden gezien van een pand aan het Wannerplein in Heerlen. Bleek dat was getracht in te breken in een rijwielhandel waarbij aan de achterzijde van het pand een ruit was vernield. De politie heeft vervolgens op het Corneliusplein een tweetal jongemannen die daar liepen, een 15-jarige jongen uit Heerlen en een 22-jarige jongeman uit Hoensbroek aangehouden. Die worden ervan verdacht in de rijwielhandel te hebben willen inbreken. Beide verdachten werden overgebracht naar het politiebureau en hebben bekend in het pand te hebben willen inbreken. De politie maakt proces-verbaal tegen hen op.

Heerlen; bijtende automobilist
De politie die afgelopen nacht, zondag op maandagnacht omstreeks 05.00 uur op de Stationstraat in Heerlen achter een auto reed zag dat de automobilist harder ging rijden en op de Eikenderweg plotseling stopte en de voertuigverlichting werd gedoofd. Daarbij zag de politie dat de automobilist wegdook over de bijrijdersstoel. Bij controle kreeg de politie aanwijzingen dat de automobilist, een 36-jarige man uit Urmond onder invloed zijn auto had bestuurd. De verdachte werd aangehouden waartegen hij zich hevig verzette. Daarbij trapte hij naar de agenten en beet hij zelfs naar een van hen (in een arm). Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de Urmondenaar tussen 0,8 en 0,9 promille alcohol in zijn bloed had. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte terzake het onder invloed besturen van een motorvoertuig en terzake verzet / wederspannigheid.