Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 29-12-2001

Politieberichten district Rijn en Venen, 11.20 uur
Storm verraadt hennepkwekerij

WOERDEN Doordat een raam van een woning aan de Essenlaan was open gewaaid ontdekte de politie een gedeeltelijk in werking zijnde hennepkwekerij.

Omstreeks vijf over drie kreeg de politie een melding dat er een raam was opengezwaaid. Ter plaatse trof de politie achter het raam een gedeeltelijk in werking zijnde hennepkwekerij aan. In de slaapkamer achter het raam hingen diverse speciale lampen en apparatuur die nodig is voor een kwekerij.

De goederen werden in beslag genomen. De energiemaatschappij constateerde dat er illegaal stroom werd afgetapt. De bewoner een 29-jarige man uit Rotterdam - was niet in de woning aanwezig. De politie zal nader onderzoek verrichten.

Vuurwerkcontrole

RIJN EN VENEN De politie heeft op diverse locaties in het district Rijn en Venen gecontroleerd op het te vroeg afsteken van vuurwerk.

Een groot aantal voor jeugdigen werd door de politie aangesproken op hun gedrag. Tevens werden een aantal jongeren aangehouden en door hun ouders op het bureau opgehaald. De meeste ouders stemden in met een haltafdoening.