Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 19-12-2001 Politieberichten district Sittard (HP 13.55 uur) Woensdag 19 december 2001

Sittard, proces-verbaal voor winkeldief:
Een 29 jarige inwoner van het Belgische Maaseik is dinsdag 18 december 2001 door de politie aangehouden nadat hij een winkeldiefstal pleegde en zich daarbij agressief ten opzichte van het winkelpersoneel opstelde.
Het personeel van een bouwmarkt gevestigd aan de Sanderboutlaan te Elsloo betrapte dinsdagmiddag omstreeks 17.00 uur een winkeldief die een paar slotplaten van een deur onder zijn kleding had gestopt en zonder te betalen de winkel wilde verlaten. Bij de uitgang van de winkel werd de winkeldief door het personeel aangesproken over de diefstal. De dief wenste niet mee te gaan naar een kantoor van het bedrijf pakte een personeelslid vast en stelde zich agressief op. De gewaarschuwde politie kwam ter plaatse, maar de winkeldief had zich in de tussenliggende tijd ertussenuit gemaakt. Hij was over een poort van het bedrijf geklommen en was gevlucht. De politie, gewapend met het signalement stelde in de omgeving een onderzoek in en trof de betreffende man aan op de Steinderweg. Hij werd aangehouden en meegenomen voor verder onderzoek naar het politiebureau. Daar werd de diefstal bekend. Hij kreeg van de Officier van Justitie in het kader van Snelrecht een boete opgelegd van fl. 500,-. Tevens moest hij nog een boete vanwege een eerdere gepleegde verkeersovertreding nog betalen ten bedrag van fl. 168,75. Beide boetes werden door de inwoner van Maaseik betaald waarna hij huiswaarts kon gaan.

Geleen, woninginbraak:
Dinsdagavond 18 december 2001 heeft in een woning aan de Schachtstraat te Geleen een inbraak plaatsgevonden. De inbreker forceerde een uitzetraam aan de achterzijde van de woning en kon vervolgens de woning betreden. Hij doorzocht de gehele woning waarbij diverse kasten en laden geopend werden. Een aantal sieraden en een geldbedrag van enkele honderden guldens werden door de inbreker meegenomen. De bewoner heeft van de inbraak aangifte gedaan.

Munstergeleen: woninginbraak:
Tussen maandagmorgen 17 en dinsdagavond 18 december 2001 heeft een inbraak plaatsgevonden in een woning aan de Veldhovenstraat te Munstergeleen. De bewoner die tussen de genoemde tijdstippen afwezig was geweest ontdekte bij zijn thuiskomst, dinsdagavond kort voor middernacht, dat er in zijn woning een inbraak had plaatsgevonden. Een achterdeur bleek opengebroken te zijn. Uit de woning werden diverse goederen ontvreemd. Weggenomen werden onder andere een stereo-installatie, een kleurentelevisie, een magnetron een computer met bijbehoren. De bewoner heeft van de inbraak meteen bij de politie aangifte gedaan.

Geleen, straatroof:
Een 18 jarige inwoner van Geleen is maandagavond 17 december 2001 op de Antracietstraat door drie mannen overvallen. Hij liep daarbij enkele rake klappen op en werd beroofd van zijn beurs met daarin enkele honderden guldens.
Het slachtoffer liep maandagavond kort voor middernacht over de Antracietstraat te Geleen. Geheel onverwacht werd hij in zijn rug getrapt of geslagen waardoor hij ten val kwam. Liggend op de grond werd hij door drie personen mishandeld waarbij het slachtoffer enkele rake klappen opliep. Tevens werd hem zijn beurs afhandig gemaakt. Na het in bezit krijgen van de beurs ging het drietal aan de haal in de richting van de Elsenburglaan. Kort daarna deed het slachtoffer aangifte bij de politie. Ten gevolge van de mishandeling heeft het slachtoffer enkele kneuzingen in zijn gezicht opgelopen. Ook was hij misselijk en liep hij daarnaast vermoedelijk ook een lichte hersenschudding op. De politie stelt een onderzoek in.