Jumping Amsterdam

Nieuws Item: International Dressage Team Competition Datum: 26-11-2001

---


* FEI Wereldbeker Kür op Muziek

* International Dressage Team Competition Kür op Muziek
* Anky van Grunsvens sportieve kledinglijn op Jumping
FEI Wereldbeker Kür op Muziek

De Kür op Muziek voor Grand Prix-combinaties is het meest favoriete dressuuronderdeel van het grote, nationale en internationale publiek. De vrijheid, die de deelnemers hebben om de vereiste oefeningen in een door hen zelf gekozen volgorde te presenteren plus de keuze van bijpassende muziek, maakt dat ruiters hun allerbeste prestaties kunnen leveren. Tijdens Jumping Amsterdam 2001 wordt de FEI Wereldbeker Kür op Muziek, gesponsord door NUON. Het deelnemersveld zal de gehele wereldtop omvatten, zoals Isabell Werth en Olympisch kampioene Anky van Grunsven.

International Dressage Team Competition Kür op Muziek

Door het succes van de Kür op Muziek voor individuele combinaties, ontstond het idee van een Kür-vorm in teamverband. Achter de schermen is daar enorm hard aan gewerkt, met name door Sjef Jansen. Zonder de inzet van deze trainer en levensgezel van Anky van Grunsven, die werkelijk alles in het werk heeft gesteld om internationale ruiters te bewegen deze uitdaging aan te gaan, was dit niet gelukt. Om als pioniers bezig te gaan met een Kür op Muziek in teamverband, is geen geringe opgaaf. Alleen al het oefenen met elkaar is door onderlinge afstanden, technisch gezien, een probleem. Het is daarom des te mooier dat Jumping Amsterdam, op zondagmiddag 16 december, de grandioze primeur kan bieden die mede mogelijk wordt gemaakt door de Technische Unie. Een uniek moment waarin sportieve prestaties en show elkaar zullen versterken in een heel bijzondere experience. Men is er in geslaagd drie internationale teams, van drie topruiters ieder, te formeren. Voor Nederland treedt het Gestion-team (met o.a. Anky van Grunsven) in de spotlights, voor Duitsland komt het Hinneman-team en voor Denemarken het 'Lars Petersen-team'. Teamgenoten zullen elkaar gedurende 7 1/2 minuut afwisselen in de ring terwijl de muziek verder gaat. Iedere combinatie heeft de gelegenheid om zijn eigen specialiteit te laten zien. Omdat niet van elke ruiter dezelfde oefeningen worden verlangd, maar een aantal Grand Prix-oefeningen per team, kan in principe ook een excellente combinatie uit de lichte tour (Prix St. Georges, Intermediair I) deelnemen. Deze wedstrijdvorm zal voor zowel de ruiters, de juryleden als ook het publiek zeer verrassend en origineel zijn. Sportieve prestaties en show in één. Deze try out zal ongetwijfeld de basis vormen van een nieuwe wedstrijddiscipline in de dressuurwereld.

Anky van Grunsvens sportieve kledinglijn op Jumping

ANKY® Technical Casuals is de kledinglijn van Anky van Grunsven. De lijn bestaat naast kleding ook uit zadels en paardendekens. Bij de ontwikkeling van alle items wordt gebruik gemaakt van de kennis en ruime ervaring van Olympisch dressuur kampioene Anky van Grunsven zelf. De lijn is speciaal ontwikkeld om optimaal comfort te bieden aan ruiter en paard. De kleding van ANKY® Technical Casuals laat zien dat functionaliteit en mode uitstekend met elkaar te combineren zijn. Natuurlijk is de kleding ook voor andere outdoor-sporten te gebruiken. Alles is gemaakt van de beste technische materialen als Coolmax®, Cordura®, Polartec® en Windstopper® om te zorgen dat sporters nog beter kunnen functioneren. Wintercollectie De wintercollectie van ANKY® Technical Casuals bestaat uit jacks, bodywarmers, truien, shirts en broeken in nieuwe kleuren als French Blue, Bright Orange and Green Winkle. Daarnaast zijn ook vertrouwde kleuren als bruin, ecru en navy in de collectie aanwezig. Anky van Grunsven presenteert show zelf Tijdens Jumping Amsterdam heeft ANKY® Technical Casuals een stand in samenwerking met de ruitersportzaken Reijinga uit Amsterdam en van Schie uit Zwaanshoek. Tevens verzorgt ANKY® Techncial Casuals op vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 december een modeshow in de Zuidhal van de RAI. Deze shows worden gepresenteerd door Anky zelf.


---

Copyright © 1997 - Horses of the Dutch