PinkRoccade NV

PinkRoccade verwerft Computeraid Services Ltd.

Voorburg, 16 december 2001

- Flinke stap op weg naar een tweede Europese thuismarkt - Toename personeel 900 mensen, omzetgroei 70 miljoen Euro - Koopprijs 7.2 miljoen Euro
- Uitgifte van maximaal 1.8 miljoen gewone aandelen

PinkRoccade nv heeft met de overname van Computeraid Services Ltd. een sterke positie verworven op de markt van IT-diensten voor middelgrote bedrijven in het Verenigd Koninkrijk. De gezamenlijke omzet in dat land zal in 2002 naar verwachting circa 110 miljoen Euro bedragen, het aantal medewerkers personeel in totaal circa 1.300. PinkRoccades activiteiten in het Verenigd Koninkrijk omvatten IT management, rekencentrumdiensten, onderhoud en consultancy. Tegelijkertijd geeft PinkRoccade maximaal 1.8 miljoen gewone aandelen uit, waarvoor de inschrijving is geopend vanaf maandagochtend 17 december 2001.

Ontwikkeling van PinkRoccade UK in 2001
In PinkRoccades internationale ambities is een tweede Europese thuismarkt, bij voorkeur in het Verenigd Koninkrijk, het voornaamste doel. De overname van Computeraid bevestigt die strategie. In het Verenigd Koninkrijk was 2001 een succesvol jaar met sterke autonome groei, de voltooiing van de integratie van ECsofts rekencentrumactiviteiten en het afsluiten van twee belangrijke outsourcingscontracten.

Henk Bosma, voorzitter van de concerndirectie van PinkRoccade nv: "De verwerving van Computeraid geeft PinkRoccade de noodzakelijke schaalgrootte om aan de groeiende behoeften van haar klanten te voldoen. Door de samenstelling van zijn dienstenportefeuille en klantenkring kan het bedrijf bovendien gemakkelijk in onze bestaande onderneming worden geïntegreerd."

Clive Hyland, algemeen directeur van PinkRoccade UK, zegt: "Hoewel Computeraid in de laatste twee jaar tegenslag heeft gehad als gevolg van investeringen in ASP en een tool voor kennismanagement, zijn wij vol vertrouwen dat wij volgend jaar winst kunnen maken door herstructurering en door integratie met onze eigen activititeiten."

Details omtrent de acquisitie
Computeraid, dat zijn hoofdkwartier heeft in Farnborough (ten zuidwesten van Londen) en dat meer dan 900 medewerkers heeft, werd twintig jaar geleden gevormd om IT support te bieden aan detailhandelsorganisaties. Sindsdien heeft het bedrijf zich verbreed en voorziet het nu klanten in heel Groot-Brittannië van zowel remote als on-site support solutions, inclusief hosting, remote system monitoring en desktop-onderhoud.

In 2001 is omstreeks 50% van de omzet recurring van aard. De verwachte omzet van Computeraid in 2002 is 70 miljoen Euro en de EBIT 2.8 miljoen Euro.

De totale investering voor de aankoop bedraagt 19.5 miljoen Euro, te weten een koopprijs van 7.2 miljoen Euro en 12.3 miljoen voor reorganisatie en aanpassingen in verband met de
waarderingsgrondslagen van PinkRoccade.

Details van de uitgifte van gewone aandelen
PinkRoccade nv kondigt de uitgifte aan van maximaal 1.800.000 gewone aandelen, zijnde ongeveer 8.1% van het geplaatste aantal gewone aandelen. De aandelen zullen pari passu in rang zijn met de bestaande gewone aandelen en zullen daarom recht geven op eventuele dividenduitkeringen over het boekjaar eindigend op 31 december 2001 en volgende jaren.

De uitgifte vindt plaats door middel van een niet gedocumenteerde openbare emissie in Nederland en een internationale onderhandse plaatsing bij institutionele beleggers bij wijze van bookbuilding. Inschrijving zal, onder de voorwaarden zoals vermeld in de technische advertentie, aanvangen op maandag 17 december om 09.00 uur CET en zal naar verwachting sluiten op woensdag 19 december om 17.30 uur CET. Toelating tot de notering, betaling en levering van de uitgegeven aandelen zullen naar verwachting plaatsvinden op vrijdag 21 december.

De opbrengst van deze uitgifte zal worden gebruikt voor de financiering van de overname van Computeraid en de gedeeltelijke herfinanciering van eerdere outsourcingscontracten en overnames (ASZ, CCW, Two Way, Commit en een 60% deelneming in PharmaPartners).

ING Barings zal als lead manager voor deze uitgifte optreden.

Over PinkRoccade
PinkRoccade UK Ltd. is een dochtermaatschappij van PinkRoccade nv, een van de grote ICT-bedrijven in Europa. Het bedrijf heeft exclusief Computeraid meer dan 8000 medewerkers in binnen- en buitenland en een omzet van meer dan 800 milljoen Euro in 2001. De onderneming heeft brede ervaring met het beheer van infrastructuur en applicaties en omvat het grootste commerciële rekencentrum in Nederland.

For further information, please contact:

PinkRoccade nv
T +31 70 300 4500

Investor Relations: Aart Klompe

Press Information: Paul Kwakkenbos

Disclaimer
This is not an offer of securities for sale in the United States. The new ordinary shares have not been and will not be registered under the US Securities Act of 1933, as amended (the "Securities Act") and may not be offered or sold in the United States or to or for the account or benefit of US persons (as such terms are defined in Regulation S under the Securities Act) unless registered under the Securities Act or pursuant to an exemption from registration made by means of a prospectus.