Politiebericht Eindhoven e.o. 16-12-2001
2e Persbericht 16 december 2001

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Zakkenrollers actief
Zaterdagmiddag zijn diverse personen het slachtoffer van zakkenrollerij geworden. Op de Woenselse Markt werd de portemonnee van een 44-jarige vrouw uit Eindhoven weggenomen. De portemonnee met geld en enkele pasjes is uit haar tas gestolen. Ook op de Demer werd de portemonnee van vijf mensen gerold. Bij een 32-jarige vrouw uit Eindhoven werd haar portemonnee met daarin haar rijbewijs, enkele pasjes, een tegoedbon en geld, uit haar rugzak gehaald. Een 15-jarig meisje uit Eindhoven dat in een winkel kleding aan het passen was bemerkte plotseling dat haar tas, die in het pashokje stond, open was. Toen ze ging kijken ontdekte ze dat haar portemonnee met daarin een bankpas en ongeveer 20 gulden was weggehaald. Bij drie andere vrouwen uit Son, Beek en Donk en Lommel (België) werd de portemonnee tijdens het winkelen uit de handtas gehaald. Verder werd op de Rechtestraat bij twee vrouwen een portemonnee gerold. Een 52-jarige vrouw uit Oostrum had haar portemonnee in haar tas gestopt toen ze in een winkel had afgerekend. Toen ze kort daarna bij een andere winkel wilde betalen merkte ze dat haar portemonnee met daarin ruim 150 gulden, een rijbewijs en enkele pasjes weg was. Bij een 32-jarige vrouw uit Oosterhout werd de portemonnee in een onbewaakt moment uit haar jaszak gehaald. Hierin zaten enkele pasjes, een rijbewijs en ruim 300 gulden. Een 48-jarige vrouw uit Veldhoven merkte toen ze in een winkel in de Heuvelgalerij wilde betalen plotseling dat haar portefeuille, met daarin een kentekenbewijs, een paspoort en een rijbewijs, gerold was.

Eindhoven: Fietser duikt plotseling rijbaan op
Op de kruising Suikerpeerstraat Tarwelaan is zondagmiddag rond 12.10 uur een 14-jarige fietser uit Eindhoven gewond geraakt toen hij plotseling met zijn fiets de rijbaan opreed. De fietser reed tussen kleding- en flessencontainers door die in de omgeving van het kruispunt zijn geplaatst en schoot plotseling de weg op. Een 44-jarige automobilist uit Eindhoven die op dat moment over de Tarwelaan reed en rechtsaf sloeg richting de Suikerpeerstraat zag de jongen te laat. Beide voertuigen kwamen met elkaar in botsing. De fietser is met diverse kneuzingen en een hersenschudding opgenomen in het Catharinaziekenhuis.

Eindhoven: Man weigert plaatsbewijs te betalen
In een stadsbus op de Neckerspoel is zondagmiddag rond 15.30 uur een 46-jarige man zonder vaste woon- en/of verblijfplaats aangehouden. De verdachte weigerde te betalen voor de busrit en was ook niet van plan om de bus te verlaten. De man sloeg wartaal uit en schold de buschauffeur uit. De verdacht is overgebracht naar het politiebureau.

Helmond: Zakkenrollerij
Op de Markt is zaterdag tussen 15.40 en 16.00 uur een 46-jarige vrouw uit Ospel het slachtoffer van een zakkenroller geworden. De vrouw was aan het winkelen en bemerkte plotseling dat haar rugzak openstond en haar portemonnee weggenomen was. In de portemonnee zaten ongeveer 250 gulden, een verzekeringskaartje en een telefoonkaart. Ook op de Torenstraat is zaterdag tussen 18.30 en 19.15 uur de portemonnee van een 29-jarge vrouw uit Helmond gerold. Deze is uit haar handtas gehaald terwijl ze aan het winkelen was. In de portemonnee zaten een rijbewijs, een bankpas en ruim 100 gulden.

Bakel: Auto komt tegen boom tot stilstand
Op de Neerstraat is zondagochtend rond 7.00 uur een 30-jarige automobiliste uit Gemert met haar auto in de slip geraakt omdat het glad was. Ze verloor de macht over haar stuur en kwam met de auto tegen een boom tot stilstand. De vrouw is met verwondingen aan haar knie en haar gezicht overgebracht naar het Elkerliekziekenhuis.

Breugel: Inbraak in woning
Uit een woning aan de Zuiderkruislaan zijn in de nacht van zaterdag op zondag een video, een cassettedeck, een cd-speler, een gsm, een horloge en een versterker gestolen. De dader is binnengekomen door een ruit van de voordeur te vernielen.

Nuenen: Klok gestolen
Uit een woning aan de Biesveld is tussen vrijdagavond en zondagochtend een klok gestolen. De dader kwam binnen door een deur en een raam aan de achterkant van de woning open te breken.

Reusel: Vermiste meisje is terecht
De 16-jarige Talitha Wouters uit Reusel, die sinds 4 december werd vermist, is weer terecht. Ze heeft zondagmiddag contact opgenomen en is weer terug bij haar ouders.

Someren: Beroving
Op het Wilhelminaplein is zondagochtend tussen 24.00 en 1.00 uur een 33-jarige man uit Someren beroofd. De man was op weg naar huis toen plotseling een paar mannen hem aanvielen. Hij werd geslagen en viel op de grond. Toen de mannen weg waren bemerkte het slachtoffer dat zijn horloge, een aantal sleutels en zijn portemonnee met daarin ongeveer 50 gulden en enkele pasjes weg waren genomen. Hij heeft een blauw oog, kaakklachten en een aantal krassen in zijn gezicht opgelopen. De man werd beroofd door drie of vier mannen in de leeftijd van 18 tot 25 jaar. Ze hadden allen een normaal postuur en droegen donkere kleding. Getuigen van deze beroving kunnen contact opnemen met de politie op 0900-8844.