Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Berichten van zondag
15:35 zondag 16 december 2001

Dirk Neef, 06 - 51 557 950

Dronken automobilist uit de bocht

ZWARTEMEER. Een 31 jr. man uit het Duitse Dorpen is in de nacht van zaterdag op zondag door de politie aangehouden. Op de Eemslandweg in Zwartemeer raakte de man in een flauwe bocht met zijn auto van de weg en botste tegen een lantaarnpaal. De auto was total loss. De man werd voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Hij mankeerde echter niets. Omdat hij gedronken had werd hij aangehouden door de politie. Op het politiebureau werd vervolgens een ademanalyse gedaan. Hieruit bleek een alcoholgehalte van 1,6 promille. Met een dagvaarding op zak werd hij daarna op vrije voeten gesteld.


*
Van alles mis

COEVORDEN. Geen rijbewijs, een ontzegging van de rijbevoegdheid, fors alcoholgebruik (1,8 promille), een auto die niet verzekerd en niet APK gekeurd is en dan toch gaan rijden. Dat is vragen om problemen. En die kreeg een 34 jr. man uit Ter Apel dan ook. Op de Rembrandtlaan in Coevorden eindigde in de nacht van zaterdag op zondag zijn rit. Hij was daar de stoep opgereden en ramde een paaltje. De gewaarschuwde politie trof de man dronken aan achter het stuur. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar kon hij zich niets herinneren waarna hij weer op vrije voeten werd gesteld. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.


*
Spartamet uit garage gestolen

EMMER COMPASCUUM. Zaterdagmiddag is uit de onafgesloten garage (de deur stond open) bij een woning aan de Runde ZZ in Emmer Compascuum een Spartamet gestolen. Er bleef een fiets achter. Onderzoek door de politie leerde dat deze fiets eerder op de dag gestolen was bij een winkel in hetzelfde dorp.


*
Pizzabezorgbromfiets gestolen

ASSEN. Zaterdagavond werd bij een Pizzeria aan de Rolderstraat in Assen een bromfiets gestolen. Het gaat hierbij een bromfiets met een grote box achterop waarmee bestellingen worden weggebracht. De bromfiets stond niet op slot.


*
Gestolen auto teruggevonden

EMMER COMPASCUUM. De rode bestelauto die donderdagavond werd gestolen aan de Maatschappijweg in Emmer Compascuum is terug. De auto werd zaterdagmiddag op een andere plaats in het dorp teruggevonden.


*
Auto gestolen

ASSEN. Vanaf een parkeerplaats aan het Rhonepad in Assen is in de nacht van zaterdag op zondag een gele bestelbus bestolen.


*
Inbraak

ASSEN. Uit een woning aan de Esstraat in Assen zijn zaterdagmiddag diverse spullen gestolen. Terwijl de bewoner even weg was werd er ingebroken in zijn woning. Het is nog niet bekend hoe men binnen is gekomen en wat er allemaal gestolen is.


*
Etalage geramd

ASSEN. Dieven hebben in de nacht van zaterdag op zondag met een auto een grote etalageruit van een winkel aan de Zeilmakerstraat in Assen kapot gereden. Hierna werden uit de winkel o.a. een sofa en een tafel gestolen.


*
Vervelende klant

TYNAARLO. Portiers van een disco aan de Vriezerweg in Tynaarlo hebben in de nacht van zaterdag op zondag een 36 jr. man uit die plaats aangehouden en overgedragen aan de politie. Een meisje had zich bij de portiers beklaagd over het gedrag van de man. Hij zou haar onzedelijk betast hebben. De portiers plukten de man uit de bezoekers en waarschuwde de politie. Ondertussen bedreigde de man de portiers. Ook toen de politie er inmiddels bij was bleef de man doorgaan met zijn bedreigingen. Hij werd ingesloten op het politiebureau en daar verhoord. In de loop van zondag werd hij weer op vrije voeten gesteld.


*
Politieagent bedreigd

MEPPEL. Voor het politiebureau aan de Eendrachtstraat in Meppel hield de politie in de nacht van zaterdag op zondag een 28 jr. man uit die plaats aan. De man was kort daarvoor in het centrum van Meppel erg vervelend geweest tegenover een aantal agenten. Omdat hij meende onjuist te zijn behandeld kwam hij op het bureau zijn beklag doen. Toen hij ook daar niet zijn zin kreeg bedreigde hij een agent en werd daarop aangehouden. Zondagmorgen is hij verhoord. Hij kreeg daarna een dagvaarding uitgereikt en werd op vrije voeten gesteld.


*
Meisje mishandeld
Politie wil graag in contact komen met getuige

EMMEN. In de nacht van zaterdag op zondag is op de Wenning in Emmen een 17 jr. meisje uit die plaats mishandeld. De vermoedelijke dader, een 20 jr. plaatsgenoot, is aangehouden. Het slachtoffer raakte gewond aan haar gezicht en benen. Ze hoefde zich nog niet onder doktersbehandeling te stellen. Waarschijnlijk is erger voorkomen doordat de nog onbekende bestuurder van een groene VW Golf tussenbeide kwam. De politie in Emmen wil graag met deze man in contact komen. De 23 jr. vriend van het meisje verklaarde dat hij kort voor 04.00 uur zonder enige aanleiding ruzie kreeg met de aangehouden man en geslagen werd. Hij vluchtte weg, daarbij achternagezeten door zijn belager. Deze staakte even later de achtervolging, liep naar het meisje en begon ook haar weer zonder enige aanleiding te slaan. Het lukte haar weg te rennen. Haar belager rende haar echter achterna en sloeg haar opnieuw waarbij ze op de grond viel. De mishandelingen hielden pas op nadat de bestuurder van een groene VW Golf was uitgestapt en tussenbeide was gekomen. De inmiddels gewaarschuwde politie hield de verdachte aan. Het meisje en haar vriend hebben aangifte gedaan. De aangehouden man zit nog vast.


*
Kinderen spelen met vuur

MEPPEL. Spelende kinderen hebben zondagmorgen met een aansteker brand veroorzaakt in een hoekwoning aan de Thorbeckelaan in Meppel. De twee broertjes van 2 en 4 jr. speelden op hun slaapkamer op de eerste verdieping. De beide ouders lagen nog in bed. Toen zij de brand ontdekten was er al geen blussen meer aan. De ouders en de kinderen konden zelf ongedeerd de woning verlaten. De gewaarschuwde brandweer had de brand snel onder controle en voorkwam dat de hele woning afbrandde. De bovenverdieping is grotendeels uitgebrand en ook het dak raakte beschadigd. De rest van de woning kreeg veel rook- en waterschade. Voor de aangrenzende woning bleef de schade waarschijnlijk beperkt tot een beschadigd dak en rook- en waterschade. Een schadebedrag is niet bekend.


---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe