Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 16-12-2001

Politieberichten district Rijn & Venen, 11.15 uur
Aangehouden voor belediging

VINKEVEEN De politie heeft zondagmorgen om half drie op de Kerklaan twee jongens van 16 jaar uit Vinkeveen en Wilnis aangehouden. De twee vonden het nodig de controlerende agenten te beledigen door de middelvinger op te steken en hen de nodige verwensingen naar het hoofd te slingeren. De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau en krijgen voor hun gedrag een proces-verbaal.

In Montfoort werd omstreeks half één een 29-jarige man aangehouden omdat hij agenten beledigde. Deze aanhouding ging met het nodige verzet van de man gepaard. Na een korte worsteling kon de man worden geboeid waarna hij werd overgebracht naar het bureau in Woerden. De man is daar ingesloten omdat hij in staat van dronkenschap verkeerde. Ook tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Onder invloed

BREUKELEN Op het zandpad werd een 27-jarige automobilist uit Breukelen gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Na een blaasproef bleek dat de man een promillage had van 0.95. Aan hem werd een rijverbod van drie uren en een dagvaarding uitgereikt.