Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 16-12-2001

Politieberichten district Eemland zuid, 10.00 uur
Alcohol in het spel

AMERSFOORT Surveillerende politiemensen zagen zaterdagmorgen rond zes uur op de Utrechtseweg een auto met mistlichten aan rijden zonder dat daar reden voor was. Tijdens controle bleek de bestuurder, een 26-jarige man uit Amersfoort, te diep in het glaasje gekeken te hebben. Bij een ademanalyse op het politiebureau had de man een alcoholpromillage van 1,25 in zijn bloed. Hij ontving daarvoor en dagvaarding en een rijverbod.

AMERSFOORT Een slingerende auto op de Ringweg Kruiskamp was zondagmorgen rond half twee aanleiding voor een aanhouding door de politie. De bestuurder, een 31-jarige man uit Amsterdam, bleek bij een ademanalyse op het politiebureau 0,95 promille alcohol in zin zijn bloed te hebben. Een bekeuring en een rijverbod waren het resultaat.

AMERSFOORT De bestuurder van een eveneens slingerende auto op de Everard Meijsterweg zondagmorgen rond half zes wilde niet meewerken aan een alcoholcontrole. Hij probeerde nadat hij was uitgestapt en hem was verzocht mee te werken aan een blaastest weer in zijn auto te komen, hetgeen niet lukte. Vervolgens pakte hij een fles en haalde uit naar de agenten. Daarop werd de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij bleek 0,95 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Een dagvaarding was het gevolg.

Winkeldief aangehouden

LEUSDEN Een 72-jarige inwoonster van Leusden is zaterdagmiddag om vier uur aangehouden door winkelpersoneel in een winkel aan De Komenij en overgedragen aan de politie. De vrouw had goederen weggenomen en had de winkel zonder te betalen verlaten. Zij heeft op het politiebureau een bekeuring in ontvangst genomen.

Aanrijding en alcohol

AMERSFOORT Op de Van Randwijcklaan kwamen zaterdagavond rond acht uur een bromfietser en een snorfietser met elkaar in botsing. De bestuurder van de bromfiets, een 37-jarige man uit Nijkerk, kwam vanuit de richting Ringweg/Kruiskamp. De snorfietser, een 25-jarige man uit Amersfoort, kwam uit tegengestelde richting. Omdat hij hoofdletsel had, is deze man per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Omdat werd vermoed dat er alcohol in het spel was, werd de bromfietser overgebracht naar het politiebureau waar uit ademanalyse bleek dat hij 0,80 promille alcohol in het bloed had. Ook was hij niet in het bezit van de juiste papieren. Er is proces verbaal opgemaakt.

Aangehouden voor belediging

AMERSFOORT Tijdens controle in het horecagebied in de Amersfoortse binnenstad, werden politiemensen zondagmorgen rond half twee uitgescholden door een 16-jarige jongen uit Amersfoort. De jongen is aangehouden en ingesloten op het politiebureau.

Tijdens de controle werden diverse bekeuringen uitgereikt voor onder meer wildplassen, ondeugdelijke fietsverlichting, het niet dragen van de helm, verkeerd parkeren en het niet dragen van de autogordel.