Korps: Groningen, plaats: Diverse 16-12-2001
Politiebericht Groningen
Zondag 16 december 2001

Dagelijkse berichten

Wildervank: man aangehouden
In een discotheek aan de Nijverheidsstraat in Wildervank heeft de politie zaterdagnacht een 24-jarige man uit Veendam aangehouden. De man wordt verdacht van mishandeling van een 19-jarige discobezoeker en van vernieling. In de disco kreeg de verdachte om onduidelijke reden onenigheid met het slachtoffer. Er ontstond een woordenwisseling waarna het slachtoffer de disco verliet. Kort daarop werd hij door de verdachte hardhandig beetgepakt en tegen de ruit van een buurtpand geduwd. De ruit brak waardoor het slachtoffer, tengevolge van vallend glas, nekletsel opliep. De verdachte werd daarop door personeel van de disco meegenomen naar de dansgelegenheid en overgedragen aan de politie. Hij werd voor verhoor meegenomen. De man bekende beide feiten en is na verhoor heengezonden.

Oude Pekela: asielzoeker aangehouden
De politie heeft zaterdagnacht in het asielzoekerscentrum aan de Hooiweg in Oude Pekela een 21-jarige man uit Soedan aangehouden. De man liep geruime tijd schreeuwend door de toegangshal van het AZC en sloeg daarbij een ruit van de receptieruimte kapot. Hij werd naar het bureau gebracht en na verhoor heengezonden. De man is in een ander AZC ondergebracht.

Delfzijl: cafébezoeker aangehouden
Een 26-jarige man uit Delfzijl is zaterdagnacht door de politie aangehouden wegens bedreiging. De man bezocht een café aan de Singel in Delfzijl. Hij gedroeg ze enige tijd vervelend waarop personeel hem de deur wees. Bij het verlaten van de kroeg bedreigde hij een 19-jarige medewerker van het café. Die waarschuwde de politie en droeg de man over. Hij werd naar het bureau gebracht en kort daarop vrijgelaten nadat bleek dat de cafémedewerker afzag van het doen van aangifte tegen de verdachte. De man is daarop door de politie thuisgebracht.

Delfzijl: snorfietser onder invloed
Wegens rijden onder invloed op zijn snorfiets heeft de politie zaterdagnacht aan de Kustweg in Delfzijl een 23-jarige man uit die plaats aangehouden. Bij een controle bleek de man te veel te hebben gedronken. De ademanalyse aan het bureau wees 1.4 promille alcohol uit. Na verhoor is de man met een dagvaarding en een rijverbod van 6 uur heengezonden.

Groningen: drugsdealer aangehouden
Zaterdagnacht kreeg de meldkamer van de politie enkele telefonische meldingen over een man die in de Muurstraat in Groningen op straat drugs zou verkopen. Op basis van het opgegeven signalement werd de man kort daarop door surveillerende politiemensen aangetroffen en aangehouden. Bij de man werden in totaal 26 gebruikershoeveelheden heroïne en cocaïne aangetroffen. Hij is naar het bureau gebracht en ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Groningen: dronken automobilist
Aan de Stuurboordswal in Groningen heeft de politie zaterdagnacht een 19-jarige man uit Groningen aangehouden wegens rijden onder invloed. De man bestuurde een auto waarnaar de politie al uitkeek vanwege een aantal meldingen over verkeersgevaarlijke gedragingen door de bestuurder. Bij controle bleek de man te hebben gedronken. Aan het bureau werd een bloedalcoholgehalte van 1.6 promille gemeten. Na verhoor is de man met een dagvaarding en een rijverbod van 8 uur.

Groningen: automobiliste (onder invloed) botst
Op de kruising van de Kluiverboom en de Beneluxweg in Groningen botste zaterdagmiddag een 41-jarige vrouw met haar auto tegen een voor haar stilstaande personenauto bestuurd door een 19-jarige man uit Groningen. Bij het politieonderzoek naar de aanrijding bleek de vrouw onder invloed van alcohol te verkeren. Ze werd voor een ademonderzoek meegenomen naar het politiebureau waar 1.15 promille alcohol werd gemeten. De vrouw is na verhoor met een dagvaarding heengezonden. Haar auto is door de politie meegenomen. Bij de aanrijding raakte niemand gewond en er ontstond slechts lichte schade.

Groningen: onbekende man aangehouden
Een nog onbekende man is vrijdagavond door de politie aangehouden in de Lutkenieuwtstraat in Groningen. De man werd aangetroffen in een portiek naast een pand waarvan het inbraakalarm in werking was getreden. Politiemensen zagen de man het portiek binnengaan en vroegen hem naar buiten te komen. De man weigerde en probeerde de portiekdeur met kracht dicht te gooien. Agenten konden dit voorkomen en volgende de man die inmiddels een trap oprende. Hij werd achterhaald en aangehouden. Bij onderzoek bleek de man in het bezit te zijn van ruim honderd gram cocaïne en heroïne. Tevens droeg hij een geladen en gespannen pistool in zijn broekband. De man is naar het bureau gebracht en ingesloten voor nader onderzoek en verhoor. Hij weigert zijn personalia op te geven. Het pistool bleek later een gasalarmwapen te zijn. Of de man iets te maken heeft met het inwerkingtreden van het inbraakalarm wordt door de politie onderzocht.

Groningen: man vernielt kerstboom in politiebureau De politie heeft zondagmorgen aan de Heresingel in Groningen een 27-jarige man uit Groningen aangehouden. Kort voor de aanhouding kwam de man al schreeuwend het politiebureau aan de Rademarkt binnenlopen. Hij gaf aan iemand te willen spreken. De man werd door een politieagente te woord gestaan maar gedroeg zich agressief. Nadat hij probeerde een tafel in de spreekkamer om te gooien werd hij het politiebureau uitgestuurd. Bij het verlaten van het bureau trok de man de in de hal staande kerstboom over. De kerstverlichting en een aantal kerstballen overleefden dit niet. De man verliet het bureau en kon aan de Heresingel worden opgepakt. Hij verkeerde onder invloed van alcohol. De man is ter ontnuchtering ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor vernieling.

Groningen: man aangehouden
Aan de Petrus Campersingel in Groningen heeft de politie zaterdagmorgen een 63-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man vernielde een ruit van zijn voormalige woning die nu bewoond wordt door een 44-jarige vrouw. De man heeft een straatverbod voor de Petrus Campersingel opgelegd gekregen wegens het voortdurend veroorzaken van overlast. Hij is daar echter tegen in beroep gegaan zodat gedurende de beroepsperiode een schorsende werking voor het straatverbod geldt. De man is na verhoor heengezonden met een dagvaarding.

Groningen: man met drugs aangehouden
In een discotheek in de Gelkingestraat in Groningen heeft de politie vrijdagnacht een 29-jarige man uit Surhuisterveen aangehouden. De man werd in de disco door personeelsleden betrapt op het bezit van drugs. Bij onderzoek bleek de man in het bezit te zijn van 8 (vermoedelijk) XTC-tabletten en drie buisjes met daarin vermoedelijk de partydrug GHB (gamma hydroxy butyraat). De man is naar het bureau gebracht en ingesloten voor nader onderzoek. Tabletten en GHB zijn in beslag genomen.

Marum: man dreigt met mes
In een discotheek aan de Kruisweg in Marum heeft de politie zaterdagnacht een 17-jarige inwoner van Marum aangehouden voor bedreiging. De man sprak een andere discobezoeker aan en er ontstond een woordenwisseling over een eerder plaatsgevonden ruzie. Daarbij trok de verdachte een mes en stak een aantal keren in de richting van zijn opponent, een 19-jarige man, eveneens uit Marum. Die werd licht door het mes geraakt. Hij liep slechts een oppervlakkig wondje op. De politie werd gewaarschuwd waarna bleek dat de man eerder in de nacht ook een andere bezoeker, een 20-jarige Marumer, met het mes had bedreigd. Het mes werd elders in de disco teruggevonden. De verdachte is naar het bureau gebracht en ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Zuidhorn: autobrand
De auto van een 31-jarige vrouw uit Leeuwarden raakte zaterdagmiddag door nog onbekende oorzaak in brand. De vrouw stond met haar auto te wachten voor de brug in de Rijksstraatweg in Zuidhorn. Tijdens het wachten ontstond rookontwikkeling onder de motorkap van de wagen. Met brandblussers van een passerende automobilist en een politiepatrouille werd de brand enigszins onder controle gehouden waarna de brandweer definitief bluste. Het motorcompartiment van de auto brandde volledig uit. De auto is door een berger afgesleept.

Grijpskerk: woningbrand
In een woning aan de Professor Wiersmanlaan in Grijpskerk ontstond zondagmorgen brand. Bij de komst van de brandweer en politie bleken de vlammen zowel aan de voorkant als aan de achterkant uit de woning te slaan. De brandweer had het vuur snel onder controle. De bewoonster, een 41-jarige vrouw werd bij de buren aangetroffen. Ze verkeerde merkbaar onder invloed van alcohol en is meegenomen naar het politiebureau. De vrouw, die psychische problemen heeft, heeft de brand in haar woning naar alle waarschijnlijkheid zelf gesticht. De politie stelt een onderzoek in.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844 ( 30 ct/min ).