Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 16-12-2001

Politieberichten districten stad Utrecht, 10.00 uur
Megadance ordelijk verlopen

UTRECHT Tijdens de Mega Dance Experience in de Jaarbeurs heeft de politie 60 medewerkers van de stadsdistricten, de vrijwillige politie en toezichthouders ingezet. Een beveiligingsbedrijf was met 180 personeelsleden in de Jaarbeurs. De Megadance trok ongeveer 20.000 bezoekers en had een ordelijk verloop. In totaal werden 12 personen aangehouden voor het voorhanden hebben van drugs. Daarnaast werden drie personen aangehouden voor onder andere bedreiging, een belediging, mishandeling en het voorhanden hebben van een busje traangas.
Rond zes uur zondagochtend werd op het Jaarbeursplein een 23-jarige man uit De Meern met een mes neergestoken. De man liep verwondingen op aan zijn hals en een arm. Hij is opgenomen in het UMCU.

Rijden onder invloed

UTRECHT De politie heeft zaterdagavond om half twaalf op de Oudegracht een 31-jarige man uit Utrecht aangehouden voor het rijden onder invloed. Bij zijn aanhouding gaf de man een valse naam op. Een blaasproef wees uit dat de man een promillage had van 1.4. Bij onderzoek bleek de bestuurder van de auto niet in het bezit van een rijbewijs. Op de Damstraat werd rond half elf een 41-jarige man uit Utrecht aangehouden nadat hij een aanrijding had veroorzaakt met een langsrijdende auto.
Deze bestuurder weigerde zijn medewerking aan een blaastest. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Later werd op zondagochtend om tien voor een een 33-jarige man uit Utrecht aangehouden. Op de Pizarrolaan was de man met zijn bestelbus gestopt omdat zijn bus ernstig was beschadigd. Getuigen hadden de man zien rijden over de Europalaan en meenden dat de bestuurder onder invloed was. Via de mobiele telefoon werd de politie in kennis gesteld zodat de man kon worden aangehouden. Een blaasproef wees uit dat de man een promillage had van 1.55. Zijn rijbewijs is ingenomen.

Stelende vrouwen

UTRECHT Op de Jaap Edendreef is zaterdagmiddag om tien over vier een 80-jarige bewoonster van haar geld bestolen. De bewoonster liet drie meisjes, die zich voordeden als de nieuwe bovenburen, binnen. Zij vertelden dat zij problemen hadden met de geiser in hun woning die zij zojuist hadden betrokken en vroegen de bejaarde dame om enige uitleg. Verder wilden de dames nog wat technische details over hun nieuwe woning. Op het moment dat de bewoonster argwaan kreeg zette zij het drietal uit haar woning. Inmiddels was er ook een paar honderd gulden gestolen.