Gemeente Eindhoven

Persbericht: 6 december 2001, no. 204

Onthulling fotokunstbeeld in de Kruidenbuurt

Zondagmiddag 16 december om 17.40 uur onthult de Kerstman, bijgestaan door wethouder Nico van der Spek, op het Lavendelplein in de Kruidenbuurt een verplaatsbare fotozuil. Het concept van het kunstwerk is bedacht door fotograaf Theo van Hal, die zelf in de Kruidenbuurt woont. Verder is hij verantwoordelijk voor de fotos, die de buurt en haar veranderingen in beeld brengen. Dit initiatief is mede mogelijk gemaakt door het gemeentelijk project Kunst in de buurt.

Programma
Stichting Buurtbeheer Kruidenbuurt heeft rond de onthulling een feestelijk programma samengesteld. Om 15.30 uur start de Kerstman, samen met The Sail Jazzband, een wandeling door de buurt om de onthulling aan te kondigen. Om 16.00 uur is een tussenstop gepland bij de Infowinkel (Lavendelplein 47), waar de Kerstman een verhaal vertelt aan de aanwezige kinderen, die daarna met lampions en versierde praalwagens, samen met de Kerstman en de jazzband, de optocht door de wijk vervolgen.
Als alles volgens schema verloopt is het gezelschap om 17.15 uur terug op het Lavendelplein en kunnen de kinderen deelnemen aan een ballonwedstrijd. Om 17.30 uur houdt wethouder Nico van der Spek een inleiding en om 17.40 uur onthult de Kerstman het fotokunstbeeld. Aansluitend om 18.00 uur staan er in de Infowinkel drankjes en hapjes klaar voor alle aanwezigen en zal de eigenaar van de mooiste praalwagen om 18.30 uur een prijs in ontvangst mogen nemen. Tegen 19.00 uur loopt het programma op zijn eind.

Verplaatsbare fotozuil
In de filosofie van de verplaatsbare fotozuil zijn mobiliteit en actualiteit de sleutelwoorden. Telkens als er in de Kruidenbuurt een nieuwe bouwfase wordt ingezet, zal de fotozuil met nieuwe fotos naar de nieuwe bouwlocatie verplaatst worden.