Partij van de Arbeid

PERSBERICHT PvdA

Den Haag, 12 december 2001

PROGRAMMA PvdA-VERKIEZINGSCONGRES

14 EN 15 DECEMBER 2001

Vrijdag 14 en zaterdag 15 december komt het Congres van de Partij van de Arbeid bijeen in de RAI, Europaplein 8 te Amsterdam.

Het Congres start op vrijdag om 12.30 uur. Na een welkomstwoord door de burgemeester van Amsterdam Job Cohen volgt een openingsspeech van partijvoorzitter Ruud Koole. Na de vaststelling van de agenda gaat de discussie over het verkiezingsprogramma 'Samen voor de toekomst' van start. De discussie wordt in drie blokken opgedeeld. De eerste twee blokken komen vóór het diner aan de orde. De discussie over het derde blok vindt plaats na het diner, om 19.00 uur.
Vlak vóór het diner, dat om 18.00 uur begint, spreekt de voorzitter van de Tweede Kamer Jeltje van Nieuwenhoven de aanwezigen toe. Het Congres wordt om 21.00 uur geschorst.

Vanaf 21.00 uur is er een grandioos feest in Felix Meritis, Keizersgracht 324 te Amsterdam. Zie bijlage I voor het volledige programma.

Het Congres wordt zaterdag om 10.00 uur heropend. Na de speech van Max van den Berg, delegatieleider van de PvdA-Eurodelegatie, wordt de politieke actualiteit besproken. Aansluitend worden de buitenlandse gasten begroet. Voor de lunchpauze komt de kandidatenlijst voor de Tweede Kamer aan de orde. 's Middags volgen de speeches van minister-president Wim Kok en de nieuwe lijsttrekker. Het congres wordt om circa 16.00 uur afgesloten.

Ook in de wandelgangen van het Congres vinden diverse activiteiten plaats. Voor een overzicht van de georganiseerde activiteiten zie bijlage II.