CDA

Buijs wil opheldering over overheveling van afdelingen ziekenhuis Vlissingen

14 december 2001

Tweede Kamerlid Siem Buijs zal volgende week minister Borst om opheldering vragen over haar precieze standpunt wat betreft de tijdelijke stopzetting van fusies tussen kleine streekziekenhuizen. Buijs vindt het vreemd dat Borst na afloop van het Algemeen Overleg, waarin ze de Kamer een tijdelijke stopzetting van alle fusies toezegde, tegenover journalisten heeft verklaard dat de afdelingen kindergenees- en verloskunde van het ziekenhuis Vlissingen zullen worden gesloten en overgeheveld naar het ziekenhuis Goes.

Buijs: "In het Algemeen Overleg was afgesproken dat de 'stand still' voor alle ziekenhuizen geldt, en dat het College Bouw voldoende tijd krijgt om criteria voor de spreiding van ziekenhuizen over het hele land te ontwikkelen. Nu lijkt de minister alweer gedeeltelijk op haar toezegging terug te zijn gekomen."

De bijdrage van Siem Buijs aan het Algemeen Overleg over de positie van Algemene Ziekenhuizen, d.d. 13 december 2001, kunt u downloaden door in de rechtermarge op het diskette-icoontje te klikken.