PERSBERICHT - 14 DECEMBER 2001

Kampeerfestival tijdens vakantiebeurs in Utrecht

ANWB nomineert Hotelkampioen 2002

Tijdens het kampeerfestival van de ANWB op de vakantiebeurs wordt bekend gemaakt welk hotel zich Hotelkampioen van Nederland mag noemen. De bond zal zich tijdens deze beurs uitgebreid presenteren. Zo is er aandacht voor kampeerreizen, vliegvakanties, autovakanties, stedenreizen en Nederland. Daarbij ligt het accent op kamperen.

Elk jaar doen de lezers van Kampioen en Hotelgids suggesties voor de Hotelkampioen van het jaar. Bij de beoordeling kijkt de ANWB daarbij vooral naar zaken die de gasten zelf belangrijk vinden. Naast een goed bed en schoon sanitair op de kamer vindt men namelijk de gastvrijheid van de hotelier bepalend voor een succesvol verblijf in een hotel. Eén van de genomineerde hotels is hotel De Walvisvaarder uit Lies (Terschelling).

Ideale Reisgids
De ANWB presenteert zich dit jaar op de Vakantiebeurs als de "Ideale Reisgids".

Deze stand is veel groter dan voorgaande jaren. Voor kamperende leden heeft de ANWB een groot aantal diensten, onder meer het tijdschrift Kampeer en Caravan Kampioen, de campinggids en de afdeling campingerkenningen. Alle afdelingen die te maken hebben met kamperen zijn vertegenwoordigd op de beurs in de 'extra' ANWB kampeerstand.

Dertig Europese campings, die ieder een stand krijgen, geven bezoekers informatie over de geneugten in Toscane, actieve vakanties in Luxemburg of het genot van de Spaanse zon aan de Costa Brava. Een folderrek met een selectie van enkele honderden campingfolders maakt de informatie compleet.

Om het geheel een feestelijk tintje te geven wordt op een podium door Radio Midden Nederland twee keer per dag een voorstelling gegeven met bijdragen uit de hele wereld. Er is dans uit Oost-Europa, Zuid-en Midden-Amerika en Scandinavië en muziek uit diverse landen. Daarnaast krijgt de bezoeker uitgebreide informatie over vakantie in het algemeen en komen auteurs van reisgidsen, wijnboeken, boeken over olijfolie en Franse- en Italiaanse gastronomie aan het woord.