Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 14-12-2001 Politieberichten district Maastricht (HP 13.15 uur) Vrijdag 14 december 2001

Maastricht; winkeldiefstal

Donderdagmiddag 13 december rond 15.00 uur ontvreemdde een 21-jarige man uit Maastricht een accuboormachine uit een bouwmarkt aan de Heerderweg. De man had het apparaat met een waarde van fl. 215,50 in de winkel uit de doos gehaald en onder zijn jas gestopt. Bij het verlaten van de winkel werd hij door het personeel in de kraag gevat. De politie werd erbij gehaald, die de man meenam naar het bureau. Hier werd een proces verbaal opgemaakt. In het kader van snelrecht zal de man zich moeten verantwoorden bij de officier van justitie.

Maastricht; rijden onder invloed
Vrijdagmorgen 14 december rond 00.30 uur werd een 35-jarige inwoner van Maastricht bekeurd wegens rijden onder invloed op zijn snorfiets. Er kwam bij de meldkamer een melding binnen dat een bromfietser een aanrijding zou hebben gehad met een personenauto op de Gentelaan. Toen de politie ter plekke kwam, bleek dat het om de bestuurder van een snorfiets ging, die met zijn voertuig gevallen was. Hij had aan de val geen letsel overgehouden. Omdat de man rook naar alcohol werd besloten tot een blaastest. Deze test bevestigde het alcoholgebruik. De man werd overgebracht naar het hoofdbureau voor een ademanalyse, die uitslag aangaf van 1,4 promille. De verdachte kreeg een rijverbod van 6 uur opgelegd. Hij werd na opmaken van het proces verhaal en verhoor in vrijheid gesteld.

Maastricht, vuurwerkcontroles
Donderdag 13 december 2001 heeft de politie tussen 11.00 en 19.00 uur langs de landsgrenzen van België op verschillende plaatsen vuurwerkcontroles uitgevoerd. Er werd 122 kilo vuurwerk in beslag genomen. 12 personen kregen voor de illegale invoer een proces-verbaal.
Gisteren werd in de politieregio Limburg-Zuid op verschillende plaatsen langs de grenzen met België personenautos gecontroleerd op de aanwezigheid van vuurwerk. In 14 personenautos werd vuurwerk aangetroffen. Twee bestuurders mochten na de controle hun weg vervolgen omdat het vuurwerk siervuurwerk betrof. Tegen de andere 12 bestuurders werd proces-verbaal opgemaakt waarbij het aangetroffen vuurwerk in beslag genomen werd. Dit betrof in het totaal 122 kilo waaronder enkele Chinese rollen duizendklappers, lawinepijlen, strijkers en mortierbommen. De opgelegde boetes varieerden tussen de fl.100,- en fl 900,-. De vuurwerkcontroles langs de grenzen zullen de komende weken op verschillende plaatsen herhaald worden.

Maastricht; rijden onder invloed
Vrijdagmorgen 14 december werd op het Vrijthof in Maastricht rond 02.10 uur een 22-jarige inwoner van Maastricht bekeurd voor het rijden onder invloed op zijn snorfiets.
De politie werd naar het Vrijthof in Maastricht gestuurd waar twee groepen jongeren met elkaar op de vuist zouden zijn. Toen de politie arriveerde was het gevecht al afgelopen en had één van de twee groepen het hazepad gekozen.
Aanleiding voor de vechtpartij bleek het vernielen van een snorfiets. De eigenaar van dit voertuig, een 22-jarige inwoner uit Maastricht, weigerde ondanks aanraden van zijn vrienden en politie aangifte te doen. De man verkeerde in staat van beschonkenheid en politie raadde hem aan te voet naar huis te gaan. Ook dit advies werd in de wind geslagen en de verdachte stapte op en reed weg. De agenten zagen zich daarom genoodzaakt de achtervolging in te zetten en de man die zij in eerste instantie hadden willen helpen nu aan te houden. Een blaastest bevestigde dat de man gedronken had en hij werd overgebracht naar het hoofdbureau voor een ademanalyse. Deze gaf een uitslag van 1,8 promille aan op. De verdachte werd hiervoor bekeurd en kreeg vervolgens nog bekeuringen voor het niet kunnen tonen van zijn bromfietscertificaat en rijden zonder verlichting. Hij kreeg een rijverbod van 9 uur en werd na verhoor weer in vrijheid gesteld.