Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 10-12-2001 Politieberichten district Heerlen (HP 16.20 uur) Maandag 10 december 2001

Heerlen, jas gestolen bij inbraak auto:
Ten nadele van een 29 jarige inwoner van Bocholtz werd tussen zaterdagavond en zondagmiddag omstreeks 16.00 uur een auto-inbraak gepleegd. Bij de inbraak werd uit de auto, welke geparkeerde stond op de Honigmanstraat te Heerlen, een snowboard-jack gestolen. Dit gebeurde nadat een ruitje van de auto ingeslagen werd. De politie ontdekte de inbraak waarna de eigenaar van de diefstal op de hoogte werd gesteld. De benadeelde stelde zich het eerst op de hoogte van de inbraak en bekeek zijn auto en de aangerichte schade. Daarna ging hij op weg naar het politiebureau om van de inbraak aangifte te doen. Tot zijn verbazing zag hij bij het station tussen een aantal junks een vrouw staan die een soortgelijk snowboard-jack droeg als welke uit zijn auto werd ontvreemd. De jas werd in Oostenrijk gekocht en is vrijwel in Nederland niet te koop. Aan het politiebureau deed de benadeelde melding van zijn bevindingen. De politie stelde daarop een onderzoek in maar trof de vrouw niet meer aan. Nadat de benadeelde aangifte had gedaan keek hij voor alle zekerheid toch nog maar eens in de omgeving. In de binnenstad trof de benadeelde opnieuw de vrouw aan die zijn jas droeg. De politie kwam ter plaatse en heeft de vrouw meegenomen naar het politiebureau. De vrouw ontkende in alle toonaarden betrokken te zijn geweest bij de diefstal. Zij had de jas gekregen van een andere verslaafde, maar begreep de situatie en deed van de jas afstand. De benadeelde kreeg daarop zijn jas terug. De politie stelt een verder onderzoek in.

Heerlen, woninginbraak:
Op zondag 9 december 2001 heeft een inbraak plaatsgevonden in een woning gelegen aan de Keekstraat te Heerlen. De bewoner ontdekte zondagavond de inbraak omstreeks 19.30 uur bij zijn thuiskomst. Hij trof een ruit van de toegangsdeur vernield aan. Nadat hij zijn woning binnenging zag hij aan de achterzijde van zijn woning twee mannen uit zijn tuin wegrennen. Bij onderzoek bleek dat de woning geheel werd doorzocht en daarbij een beeldje, voorstellende een arabier met zwaard te paard, en een enveloppe inhoudende enkele honderden guldens ontvreemd werden. De benadeelde heeft van de inbraak aangifte gedaan.