Politiebericht Eindhoven e.o. 9-12-2001

1e persbericht 9 december 2001


Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdwijning El Oiryachi in Opsporing Verzocht Maandag 10 december besteedt het programma Opsporing Verzocht aandacht aan een onderzoek naar de verdwijning van El Oiryachi uit Helmond.

Het onderzoeksteam van de Regionale Recherche van de politie Brabant Zuid-Oost vermoedt dat de man vermoord is. Ruim drie jaar geleden verdween de destijds 34-jarige El Oiryachi spoorloos. De man was betrokken bij de handel in verdovende middelen. Hij was een dag voor zijn verdwijning vanuit Spanje naar Nederland gekomen, omdat hij een drugstransport verwachtte. Door vrienden werd hij op 12 oktober 1998 rond 17.00 uur naar een woning aan de Eikengaard in Boxtel gebracht. Hij zou daar om 19.00 uur weer opgehaald worden. Sindsdien is niets meer van de man vernomen.

Het rechercheteam kreeg dit jaar informatie binnen dat de man vermoedelijk vermoord is. In het programma Opsporing Verzocht wordt nader ingegaan op de omstandigheden van deze verdwijning.

Opsporing Verzocht wordt maandagavond rond 19.00 uur en 22.00 uur uitgezonden door de Avro op Nederland 1. De uitzending wordt herhaald op dinsdag rond 12.15 uur.

Eindhoven: Twee aanhoudingen na mishandeling
Op de Kruisstraat zijn zaterdag om 17.05 uur een 33-jarige vrouw en een even oude man, beiden uit Eindhoven, aangehouden. De vrouw liep op een parkeerterrein achter de winkels van de Kruisstraat tussen de geparkeerde autos en hierdoor klapte een spiegel om. Een 31-jarige Eindhovense vrouw zei daar iets van, zij is de eigenaresse van de auto. De 33-jarige vrouw viel daarop de ander aan en zij kreeg assistentie van de 33-jarige man die met een bezemsteel begon te slaan. Getuigen hebben de partijen gescheiden en de politie hield de verdachten aan. Na verhoor konden zij weer naar huis. Het incident zou een gevolg zijn van een langslepende onenigheid over het parkeren op deze parkeerplaats.

Eindhoven: Vrouw gepakt bij overval
Op het Winkelcentrum Woensel is zaterdag om 17.35 uur een 47-jarige Eindhovense vrouw aangehouden. De vrouw was rond 17.00 uur een drogisterij in het winkelcentrum binnen gegaan. Zij had iets afgerekend bij de kassa, maar trok daarna meteen een mes. Zij bedreigde de caissière en deze moest samen met zes andere winkelmeisjes achter in de zaak gaan staan. De overvalster eiste geld en dat werd haar gegeven. Er was inmiddels op de alarmknop geduwd. De buit bedroeg vele duizenden guldens en woog, door het vele muntgeld, ruim 60 kg. Een van de personeelsleden moest de kist mee dragen, richting uitgang. Daar sleepte de vrouw de kist mee naar buiten, waar twee politieagentes haar stonden op te wachten. Zij is ingesloten voor nader onderzoek.

Eindhoven: Auto-inbrekers
Zondag om 0.55 uur zijn op het Stationsplein twee Eindhovenaren van 27 en 22 jaar oud aangehouden. Getuigen meldden dat de 22-jarige bezig was in een auto in te breken. De politie trof hem tussen de geparkeerde autos met een schroevendraaier. De ander zat in een, eigen, auto op de uitkijk. In deze auto lag gereedschap om in autos in te breken. Bij een geparkeerde auto werden inbraaksporen gevonden. De verdachten zijn voor onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Camera gestolen
Zaterdag tussen 17.30 en 18.00 uur is op de Gagelstraat een 41-jarige Eindhovense vrouw bestolen van haar filmcamera. De vrouw had de camera, die net nieuw was, in de hand toen twee personen op een bromfiets langs kwamen rijden en de camera uit de hand van de vrouw rukten. De waarde van de camera is ongeveer fl. 1.000,=.

Eindhoven: Vijf aanhoudingen na vernielingen
Op de Frankrijkstraat zijn zaterdag om 23.10 uur vijf Eindhovenaren van 16, 17, (2x) 19 en 20 jaar oud aangehouden. De politie kreeg een melding dat een groep personen tegen geparkeerde autos trapte. De aangehouden verdachten werden daar aangetroffen. Bij vier autos werden vernielingen aangericht, deuken en kapotte spiegels. De verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten. Mogelijk zijn er meer autos vernield.

Eindhoven: Man aangehouden na mishandeling
Op het Stratumseind is zondag om 3 .55 uur een 29-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man zou op het Stratumseind een 23-jarige Eindhovenaar met een kapot drinkglas in het gezicht hebben gestoken. Het slachtoffer had verschillende diepe wonden in het gezicht. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De verdachte is ingesloten.

Eindhoven: Onder invloed
Op de De Vriesstraat is zondag om 4.10 uur een 48-jarige Eindhovense automobilist betrapt op het rijden onder invloed. Hij blies 1,55 promille en zijn rijbewijs is ingenomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Snelheidscontrole
Zaterdag is tussen 14.10 en 16.30 uur een snelheidscontrole gehouden op de Aarle Rixtelseweg. Van de 1254 passerende voertuigen reden er 170 te hard. De snelste haalde 113 km/u. 50 is de maximumsnelheid.

Helmond: Vier verdachten brandstichting aangehouden Op de Rijnlaan zijn zaterdag om 20.55 uur vier Helmonders van 18, 2 x 20 en 21 jaar oud aangehouden. Zij hadden vlakbij een buurthuis dorre bladeren en een kartonnen doos in brand gestoken. De brandweer kwam blussen en volgens de brandweer was er gevaar voor het in brand raken van het buurthuis. De vier verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Best: Verdachte vernieling aangehouden
Op de Mecklenburgweg is zondag om 2.25 uur een 18-jarige jongen uit Best aangehouden. Hij zou samen met twee andere personen enkele ruiten hebben vernield van een busabri aan de Ringweg. De verdachte kon na een kleine achtervolging aangehouden worden. De andere vernielers konden ontkomen. De posters die uit de abri waren gehaald lieten zij op hun vlucht achter bij de abri. De jongen uit Best is ingesloten.

Budel: Vrouw gewond
Bij een aanrijding tussen een personenauto en een voetgangster is de 81-jarige voetgangster uit Budel gewond geraakt. De bestuurder van de auto, een 55-jarige man uit Budel reed om 16.55 uur op de kruising Meidoornstraat Dr. Anton Mathijsenstraat links af. De vrouw kwam uit tegenovergestelde richting en stak de weg over. De vrouw is met onbekende verwondingen in het ziekenhuis in Weert opgenomen.

Budel: Onder invloed
Op de Grootschoterweg is zaterdag om 20.30 uur een 34-jarige automobilist uit Sittard bekeurd omdat hij gedronken had. Zijn promillage bedroeg bijna 0,85.

Nuenen: Inbraken
Zaterdagmiddag is ingebroken in een woning aan de Refelingse Erven. De voordeur is opengebroken. Er zijn een computer, een scanner, twee videorecorders en een tv-toestel meegenomen.

Zaterdagavond is ingebroken in een woning aan de Keizershof. De bewoner mist geld, een fotocamera, een koffertje met papieren en een scheerapparaat. Mogelijk was de voordeur niet goed afgesloten.

Aarle Rixtel: Man verdacht van brandstichting
Een 34-jarige man uit Aarle Rixtel is zaterdag om 17.45 uur in zijn woning aan de Peelstraat aangehouden. De man wordt ervan verdacht dat hij in zijn woning brand heeft gesticht. De brandweer moest zaterdagmiddag uitrukken voor een zolderbrand in de woning aan de Peelstraat. Volgens de bewoner zou de brand door de wasmachine ontstaan kunnen zijn. Onderzoek leerde echter dat er sporen waren van brandstichting. De man is aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten.

Hapert: Inbraak
Zaterdagavond is ingebroken in een woning aan de Van Gerwenstraat. Er is een raam opengebroken. Uit de woning verdwenen een trouwring, een fotocamera en geld, fl. 300,=.