Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 8-12-2001

Politieberichten stad Utrecht, 13.50 uur
Dieven aangehouden

UTRECHT Door daadkrachtig optreden van een 24-jarige inwoner van Utrecht kon de diefstal van een portemonnee van een 78-jarige man vrijdagmorgen 7 december snel worden opgelost en de twee verdachten, een 32-jarige vrouw en een 14-jarig meisje, beiden uit Nieuwegein, worden aangehouden.

De Utrechter bevond zich in een winkel aan de Hammarskjoldhof en zag twee vrouwen hard de winkel uitrennen. In de winkel sprak hij de zichtbaar geschrokken 78-jarige man aan en vroeg wat er was gebeurd. De man vertelde dat zijn portemonnee was gerold en hierop rende de Utrechter de twee vrouwen achterna.

Toen hij de twee had ingehaald en aansprak op de Bernadottelaan zag hij dat een van hen iets bruins weggooide in de bosjes. Na onderzoek in de bosjes trof hij een bruine portemonnee aan. Inmiddels waren de twee vrouwen in een auto gestapt en weggereden. De getuige overhandigde de portemonnee weer aan de 78-jarige man. Het geld, enkele honderden guldens, bleek er nog in te zitten.

De getuige liet ook de gegevens van de auto achter aan het winkelpersoneel. Aan de hand hiervan kon de politie korte tijd later de twee aanhouden in Nieuwegein.

De twee werden ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Aangehouden voor openlijke geweldpleging

UTRECHT Een 20-jarige man uit Utrecht en een 21-jarige man uit Gorinchem zijn in de nacht van vrijdag 7 op zaterdag 8 december aangehouden. De twee worden er van verdacht een 25-jarige inwoner van Culemborg te hebben mishandeld. De Culemborger kreeg diverse vuistslagen toegediend en liep kneuzingen aan zijn gelaat en een gescheurde lip op.

Het incident speelde zich af op de Oudegracht. Het slachtoffer werd op straat door de twee belaagd, kennelijk omdat hij het opnam voor zijn vriendinnen die kort daarvoor door de twee mannen in een nabij gelegen horecagelegenheid lastig waren gevallen.

De twee zijn voor nader onderzoek en verhoor ingesloten in het bureau.

Man aangehouden

UTRECHT Een 24-jarige man uit Capelle aan den IJssel is in de nacht van zaterdag 8 december aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet. De man was in het bezit van zeventien plastic bolletjes gevuld met vermoedelijk cocaïne.

De verdovende middelen werden aangetroffen toen de man werd onderzocht aan zijn kleding. De reden dat de man aan zijn kleding werd onderzocht had te maken met het feit dat een getuige kort daarvoor had gezien dat de verdachte een op een vuurwapen gelijkend voorwerp in een bus van het openbaar vervoer had laten vallen en dit oppakte en weer bij zich stak.

De getuige waarschuwde hierop de politie. Hierop kon de man, die inmiddels op de Biltstraat uit de bus was gestapt, aan de hand van het signalement op de Hardebollenstraat, worden aangehouden. Een vuurwapen werd niet gevonden, wel de harddrugs.

De man is voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Jongens bekeurd

UTRECHT Zeven jongens, in leeftijd variërend van 15 tot 17 jaar uit Utrecht, kregen vrijdagavond 7 december een bekeuring omdat zij zich op verboden grond bevonden.

Na een melding dat een aantal jongens op het schoolplein aan de Ravellaan een fiets aan het vernielen waren, trof de politie inderdaad de zeven jongens aan en een vernielde fiets. Die bleek van een van de jongens te zijn. Het schoolplein mag buiten schooltijden niet betreden worden hetgeen kenbaar wordt gemaakt door borden Verboden Toegang. ( artikel 461 Wetboek van Strafrecht).