Ingezonden persbericht


Persbericht d.d. 7 december 2001

Duikers maken Ottertunnel schoon
Nu letterlijk kopje onder met de otters voor een betere beleving voor bezoekers

Aanstaande zaterdag (8 december) zal de onderwatertunnel van Otterpark Leeuwarden schoon gemaakt gaan worden door twee duikers. Zij gaan letterlijk 'kopje onder' met de otters die in het verblijf leven. Vervolgens maken zij de grote glazen tunnel schoon. Hierdoor kunnen bezoekers de otters onder water zien zwemmen. De duikers starten om 10.00 uur en zijn vervolgens een aantal uur bezig om de ramen weer mooi schoon te maken. Vervolgens zal het zicht voor de bezoekers flink verbeteren. Door de vorming van alg was het zicht de afgelopen maanden enigszins afgenomen. De otters blijven tijdens de grote schoonmaak in het verblijf en zullen mogelijk geïnteresseerd zijn in de duikers.

Gedurende de Kerstvakantie (van 22 december tot 6 januari) staat het thema "Kerst en otters" centraal in Otterpark Leeuwarden. Naast een bezoek aan het park en haar dieren zijn er diverse extra activiteiten voor jong en oud. Kinderen kunnen iedere dag meehelpen om de grote dieren-kerstboom te versieren. Deze staat in het expositiegebouw van het park en moet versierd worden met dierlijke kerstversierselen. Deze kunnen onder leiding van het recreatieteam geknutseld worden. Kinderen (tot 12 jaar) die echter thuis al iets moois voor de boom maken en dit meenemen naar het Otterpark hebben (onder begeleiding van één betalende volwassene) gratis entree tot het park.

Daarnaast is ook Ot de sprekende Otter weer dagelijks aanwezig om alle vragen van kinderen over otters, dieren en kerst te beantwoorden. Ook kunnen kinderen op zoek naar dierensporen in het petgatgebied. In het weekend van 22 en 23 december komt bovendien de Kerstman op bezoek om de kinderen een spannend kerstverhaal te vertellen. Het hoogtepunt van de Kerstvakantie vindt plaats op Tweede Kerstdag. Dan zal om 13.30 uur voor het eerst een kerstdiner voor de otters geserveerd worden. Om 15.15 uur worden daarnaast de bevers getrakteerd. De otters krijgen deze dag een uitgebreide vismaaltijd (en de bevers een uitgebreid fruitbuffet) voorgeschoteld die door de verzorgers extra feestelijk wordt gepresenteerd

Het Otterpark is de komende weekenden geopend van10.30 tot 16.30 uur. Gedurende de Kerstvakantie van 22 december tot 6 januari (m.u.z. van eerste Kerstdag en nieuwjaarsdag) dagelijks geopend van 10:30 tot 16:30 uur.Daarna is tot 26 april 2002 is het park elk weekend en in de schoolvakanties geopend van 10.30 tot 16.30 uur. De entree voor het Otterpark Leeuwarden bedraagt voor kinderen van 4 t/m 11 jaar fl. 8,50 p.p/¤ 3,85. en voor volwassenen fl. 12,50 p.p/¤ 5,68. Kinderen tot 3 jaar mogen gratis op bezoek komen bij de otters. Voor meer informatie, telefoon: 0511-431214 of internet: www.Aqualutra.nl.