Politiebericht Friesland: Friesland 7-12-2001
Politieberichten 7/12 van 07:00 tot 13:00 uur

Heerenveen - diefstal uit container
Afgelopen nacht werd ingebroken een bouwcontainer die stond nabij verzorgingshuis Mariënbosch aan de Fok in Heerenveen. Een 32 jarige man uit Jonkerslan, werknemer van een bedrijf uit Vuren, deed aangifte van de inbraak bij de politie in Heerenveen. Het hangslot werd verbroken. Uit de container werd gereedschap weggenomen, waaronder een boormachine, een zaagmachine en een slijpmachine. De schade bedraagt ongeveer 3000 gulden.

Sloten - diefstal uit auto
Afgelopen nacht is ingebroken in een auto die stond geparkeerd aan de Menno van Coehoornstraat in Sloten. De auto is eigendom van een 24-jarige inwoonster van Sloten. Ze ontdekte de diefstal vanmorgen rond acht uur. Het slot is van het portier werd vernield. Uit de auto werd een nieuwe autoradiocassettespeler weggenomen en enkele muziek Cds. Het schadebedrag is nog onbekend.

Dokkum - Diefstal kleding
Een 47-jarige ondernemer aan de Oostersingel in Dokkum deed vrijdagmorgen aangifte van diefstal van kledingstukken. De diefstallen werden donderdagmiddag gepleegd. Weggenomen werden een Helly Hanson jack, kleur rood met zwart en een fleece vest kleur grijs van het merk Nomad. De kleding hing op een kledingrek dat buiten de winkel was opgesteld.

Overbeladen vrachtauto
De politie heeft vrijdagmorgen een 37-jarige man uit Den Helder bekeurd omdat de vrachtauto die hij bestuurde te zwaar beladen was. De vrachtauto werd aangetroffen op de Stadsrondweg - zuid bij Sneek en was eigendom van een bedrijf in Den Helder. De aanhanger van de vrachtwagencombinatie was totaal 23 procent overbeladen en woog 24.640 in plaats van de toegestane 20 duizend kilo. Er is proces-verbaal opgemaakt tegen de bestuurder en eigenaar van de vrachtwagen. Het transportbedrijf uit Den Helder is een transactie aangeboden van 1150 gulden.

Jelsum - aanrijding met letsel
Vanmorgen om half acht ontstond een aanrijding tussen een snorfiets en bromfiets op de Bredyk in Jelsum. Een 17-jarige jongen uit Jelsum reed op zijn brommer in de richting van Stiens. Vanuit de andere richting kwam een 18-jarige jongen uit Stiens op zijn snorfiets. Deze laatste haalde een groep fietsers in en reed frontaal tegen de bromfietser die uit de andere richting kwam. Beiden werden met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis MCL in Leeuwarden.

Sint Nicolaasga/Heerenveen - Strijkers inbeslaggenomen / Halt afdoening
De politie heeft vrijdagmorgen bij de SBO aan de Burg. Valkenaweg in Heerenveen een 16-jarige jongeman uit Sint Nicolaasga aangehouden omdat hij vuurwerk afstak op het schoolplein. Behalve in zijn zakken, bleek de knaap ook thuis nog een hoeveelheid strijkers in zijn bezit te hebben. Totaal werden ongeveer 100 stuks inbeslaggenomen. Er is proces-verbaal opgemaakt tegen de jongen. Hij komt in aanmerking voor een Halt-afdoening.

Bureau Communicatie 058-880.8272