Gemeente Leiden

Atelierbeleid de inspraak in

Kunstcentrum Haagweg 4 behouden

De gemeente wil kunstenaars voor een redelijke prijs een atelier aan kunnen bieden. Om dat mogelijk te maken wordt het aantal ateliers op de Haagweg uitgebreid. De ateliers aan de Garenmarkt, Kaasmarktschool en Koppenhinksteeg krijgen een andere bestemming volgens de nieuwe ateliernota.

CULTUUR EN EDUCATIE - Het kunstcentrum Haagweg 4 heeft een sleutelrol in het nieuwe atelierbeleid. De meerderheid van alle Leidse ateliers valt nu al onder het Haagwegcomplex. De gemeente wil het aantal beschikbare ateliers daar uitbreiden tot minimaal 62. Twee zwaar verwaarloosde delen van het pand moeten wijken: het metsellokaal en de ijzerloods.
Leiden kent in totaal zeven ateliergebouwen. Dat wil de gemeente terugbrengen naar vijf. Voor de Garenmarkt en Kaasmarktschool liggen andere plannen klaar. Door de uitbreidingen in Haagweg 4 blijft het totale aanbod gelijk.

Toelichting Pechtold
De informatieavond over het voorgenomen beleid is op vrijdag 14 december vanaf 20.00 uur. Wethouder Alexander Pechtold zal in het kunstcentrum aan de Haagweg een toelichting geven op het beleid. Daarna kunnen vragen worden gesteld.
De nota 'Ateliers in Leiden' is verkrijgbaar aan de balie van de dienst Cultuur & Educatie op Schuttersveld 9. De nota is ook te vinden op: www.4rt.nl/nota. Meer informatie: Edith Swinkels (071-5165226).

Het kunstcentrum Haagweg 4 wordt de nieuwe spil in het gemeentelijke atelierbeleid. Foto: Gemeente Leiden.