Gemeente Blaricum


Tussenstand nieuwbouw school Eemnesserweg

Parkeren tijdelijke huisvesting, verkeersoverleg nieuwbouw & planning nieuwbouw

Blaricum Sinds het raadsbesluit van maart 2001 om extra krediet toe te kennen voor de bouw van een scholencomplex en peuterspeelzaal aan de Eemnesserweg zijn de werkzaamheden begonnen.
De sloop is intussen afgerond, het terrein is bouwrijp gemaakt en het schoolgebouw is definitief ingemeten. De tijdelijke huisvesting is in gebruik genomen.

Parkeren tijdelijke huisvesting
Het parkeren bij de tijdelijke huisvesting aan de Schapendrift leverde aanvankelijk wat problemen op. Er ontstond een enigszins onoverzichtelijk verkeersbeeld waardoor het gevoel ontstond van een onveilige situatie.
In overleg met de scholen, politie en gemeente is de volgende oplossing gevonden. Binnenkort mag er aan 1 kant van de Schapendrift niet meer geparkeerd worden. Om kinderen uit of in te laten stappen komt er een zogenaamde kiss-and-ride-strook. Op deze strook mag niet geparkeerd worden. Voor mensen die wel willen/moeten parkeren komen er een paar parkeerplaatsen. Aan de Cappittenweg mag dan ook niet meer geparkeerd worden. Om ervoor te zorgen dat deze regel nageleefd wordt gaan leerkrachten de eerste week gele en rode kaarten uitdelen aan bestuurders van voertuigen die toch ergens anders parkeren of stilstaan dan toegestaan. Daarna gaat de politie een week lang waarschuwen. De week daarna worden er daadwerkelijk boetes uitgedeeld aan foutparkeerders.

Verkeersoverleg nieuwe school
Op 27 november is er een overleg tussen gemeente en omwonenden om de verkeerssituatie rond de nieuwe school te bespreken. Hierbij zijn ook aanwezig 3VO en de politie.
Tijdens de bijeenkomst wordt geïnventariseerd welke ideeën en wensen er bij omwonenden leven over de verkeerssituatie rond de nieuwe school aan de Eemnesserweg. Daarna gaat de gemeente met de informatie van deze avond een plan uitwerken waarbij de verkeersveiligheid en de veiligheid van de schoolgaande kinderen voorop staan. De resultaten worden teruggekoppeld naar de omwonenden op een volgende bijeenkomst.
De bijeenkomst op 27 november is alleen voor genodigden. Verslagen van deze bijeenkomst worden op de website gepubliceerd.

Planning nieuwbouw
De globale planning voor de nieuwbouw van de school ziet er als volgt uit:

Fundering gereed maart 2002,

Hoogste punt, september 2002

Buitenkant gereed oktober 2002

Oplevering, december 2002

Verhuizing naar het nieuwe schoolgebouw, voorjaarsvakantie 2003.

Er wordt naar gestreefd om de verhuizing eerder te realiseren namelijk in de kerstvakantie 2002 maar aangezien er in deze vakantie weinig verhuisbedrijven werken is dit wellicht niet te realistisch. De volgende mogelijkheid is dan de voorjaarsvakantie in 2003. De planning is nog globaal omdat de komende winter een belangrijke rol speelt in de voortgang van de werkzaamheden. In het voorjaar van 2002 kan een meer definitieve planning worden aangegeven.

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met de heer M.T. Pater, telefoon: (035) 539 95 31 of e-mail: m.pater@blaricum.nl