Verbond van verzekeraars

Mr. C.J. de Swart (ASR Verzekeringsgroep) per juni 2002 Verbondsvoorzitter

Het bestuur van het Verbond van Verzekeraars zal in de Algemene Ledenvergadering op 19 december a.s. voorstellen, mr. C.J. de Swart met ingang van de Algemene Ledenvergade-ring op 26 juni 2002 te benoemen tot Verbondsvoorzitter.

De heer De Swart (60), voorzitter Raad van Bestuur ASR Verzekeringsgroep en lid Executive Committee Fortis, is al bestuurslid van het Verbond sedert mei 1993. Hij was in de periode 1996-2000 tevens voorzitter van het bestuur van de sector Schade. Als de leden met deze voordracht instemmen, wordt De Swart de tweede roulerend voorzitter van het Verbond en als zodanig de opvolger van mr. P. van de Geijn (lid Raad van Bestuur AEGON) die het voorzitterschap sinds januari 2001 bekleedt.

Van de Geijn: De gekozen structuur van roulerend voorzitterschap, bezet door één van de actieve toplieden uit de verzekeringsbranche, is zeer positief geëvalueerd. Ik ben dan ook blij dat de heer De Swart bereid is, de fakkel volgend jaar van mij over te nemen. De Swart is van mening dat het Verbond van Verzekeraars de maatschappelijke belangen van de verzekeringsbedrijfstak op een voortreffelijke wijze behartigt. Ik vind het dan ook een bijzondere eer om voorgedragen te worden tot voorzitter van het Verbond.

Informatie: G.R. Kloosterboer, 070-3338709, e-mail: gkloo@verzekeraars.nl

7 december 2001