Politiebericht Eindhoven e.o. 5-12-2001

1e Persbericht 5 december 2001




Eindhoven: Verdachte van diefstal fiets aangehouden Na een melding van een inbraak in een winkel aan de Tongelresestraat stelde de politie woensdagochtend een onderzoek in. Een ruit van de zaak was vernield en uit de etalage werd een fiets weggenomen. Op de John F. Kennedylaan kon rond 3.20 uur een 39-jarige verdachte man uit Eindhoven aangehouden worden. De verdachte had de fiets uit de etalage genomen en deze om zijn nek gehangen. Vervolgens is hij op zijn bromfiets gestapt en weggereden. In de middenberm op de John F. Kennedylaan is de verdachte ten val gekomen. Een taxichauffeur trof de verdachte aan en overhandigde hem aan de politie. Hij is onder hevig verzet overgebracht naar het politiebureau en weigerde elke medewerking aan een ademanalyse nadat de politie vermoedde dat hij een slok te veel op had. Zowel de fiets als de bromfiets zijn in beslag genomen. De verdachte is voor verder onderzoek in de cel gezet.

Eindhoven: Verdachte van inbraak in auto aangehouden In zijn woning in de Drebbelstraat is dinsdagavond rond 19.30 uur een 34-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van het inbreken in een auto aan de Stephensonstraat op zondagavond rond 23.00 uur. Uit de auto werd een frontje van een autoradio weggenomen. De verdacht is ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Verdachte aangehouden
Op de Kerkstraat is dinsdagavond rond 18.20 uur een 22-jarige man zonder vaste woon- en/of verblijfplaats aangehouden. Hij wordt verdacht van het binnensluipen van een woning aan de Tuinstraat kort daarvoor. Toen de 36-jarige bewoonster thuis kwam zag zij dat de voordeur open stond. Binnen trof zij een onbekende man aan. Deze verklaarde dat hij in haar woning had geslapen en dat hij dronken was. De vrouw belde meteen de politie waarop de man vluchtte. De verdachte was in het bezit van soep en kaas. Vermoedelijk zijn deze levensmiddelen afkomstig uit de woning aan de Tuinstraat. Voor zover bekend worden er verder geen spullen vermist uit de woning. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Onder invloed
Op de Jeroen Boschlaan is woensdagochtend rond 3.50 uur een 47-jarige automobiliste uit Eindhoven betrapt met een slok te veel op. De vrouw reed vanaf een uitrit in tegengestelde richting zonder verlichting de rijbaan op. Een ademanalyse wees een promillage van 0,95 uit. De vrouw kreeg een rijverbod van drie uur. Tegen haar wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Overlast
De politie stelde een onderzoek in nadat zij dinsdagavond een melding kreeg van een vermoedelijk dronken man die voor overlast zorgde op de Tongelresestraat. Ter plaatse werd de man vastgehouden door twee mannen. Toen de politie hem aansprak met het verzoek geen overlast te veroorzaken begon hij te spugen en te schreeuwen en trachtte hij een van de agenten te slaan. Hierop is de verdachte (identiteit nog onbekend) rond 22.00 uur aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij is ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Bromfietser botst tegen auto
Op de Boschdijk is dinsdagavond rond 23.20 uur een Eindhovense bromfietser (leeftijd onbekend) gewond geraakt. Volgens een getuige reed de bromfietser slingerend over de weg en botste vervolgens tegen een geparkeerde auto. De bromfietser is met diverse kneuzingen overgebracht naar het Catharinaziekenhuis.

Eindhoven: Drugs
Op de Wenckenbachstraat is dinsdagavond rond 21.40 uur een 40-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van het handelen in harddrugs. Op het trottoir, in de buurt van de verdachte, werden vijf bolletjes cocaïne aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Meisje aangereden door onbekende automobilist Op de kruising Minckelersstraat Boschdijk is dinsdagavond rond 22.20 uur een 20-jarige Eindhovense aangereden door een nog onbekende automobilist in een witte auto. De automobilist stond als tweede voertuig voor de verkeerslichten op de Minckelersstraat te wachten. Plotseling reed de onbekende automobilist naar achteren en passeerde met hoge snelheid de auto die voor hem voor de verkeerslichten stond te wachten. De automobilist reed vervolgens de Boschdijk op en reed de Eindhovense aan die op dat moment de Boschdijk overstak. De vrouw heeft vermoedelijk haar hand gebroken en is voor behandeling naar het Catharinaziekenhuis gebracht. Getuigen van het ongeval worden verzocht contact op te nemen met de politie afdeling Woensel Zuid via telefoonnummer 0900-8844.

Eindhoven: Verdachte heling fiets aangehouden
Dinsdagavond om 19.40 uur is op het Stationsplein een 45-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Hij bood daar aan voorbijgangers een omafiets te koop aan voor fl. 25,-. De gewaarschuwde politie trof de man daar met de fiets aan. Bij hem zijn 3 paar zilveren oorbellen aangetroffen. De fiets en de oorbellen zijn inbeslaggenomen. Hij is voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Straatprostitutie
Op de Edisonstraat is woensdagochtend rond 00.45 uur een 18-jarige vrouw zonder vaste woon- en/of verblijfplaats aangehouden. Zij wordt verdacht van straatprostitutie. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is zij in vrijheid gesteld. Tegen haar wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Tasjesroof
Op de Noordende is dinsdagavond rond 20.30 uur een 36-jarige vrouw uit Helmond van haar tas beroofd. De vrouw liep over de Noordende toen een scooter haar plotseling van achteren naderde. De bijrijder trok de tas van de schouder van de vrouw en de beide daders reden op de scooter weg in de richting van de Bindersestraat. In de tas zaten twee paspoorten, een rijbewijs, een kentekenbewijs, een GSM, sleutels, diverse pasjes en geld.

Asten: Snelheidscontrole
Op de Voorste Heusden zijn dinsdag tussen 15.00 en 18.00 uur 1.176 voertuigen gecontroleerd op snelheid. Hiervan reden 89 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 80 km/u.

Op de Ommelseweg zijn dinsdag tussen 19.25 en 21.30 uur 474 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 114 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 101 km/u.

Beek en Donk: Alcohol
Dinsdagavond rond 20.45 uur is op de Koppelstraat een 40-jarige automobilist uit Polen gecontroleerd. De man bleek gedronken te hebben. Hij blies 0,85 pro mille. Hij kreeg een rijverbod van 3 uur opgelegd en een proces-verbaal.

Maarheeze: Bedreiging
De politie stelde dinsdagavond een onderzoek in nadat een 30-jarige vrouw uit Maarheeze had gemeld dat zij telefonisch met de dood was bedreigd door haar vriend. Rond 22.40 uur kon op de Dissel de 32-jarige verdachte vriend uit Maarheeze aangehouden worden. In de auto van de verdachte werden 17 Xtc-pillen aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

De Rips: Woninginbraak
Uit een woning aan de Burgemeester van de Wildenberglaan is tussen dinsdag 18.15 en 23.45 uur ingebroken. De dader kwam binnen door een raam aan de achterkant van de woning open te breken. De hele woning werd doorzocht. Tot nu toe worden geen spullen uit de woning vermist.