Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

DATUM
25-12-2001

VAN
Jongeren Milieu Aktief afd. Wageningen

TITEL
Amerigo lust ook biologische wortels

ONDERTITEL
Promotie biologische Boerenmarkt

TEKST
Jongeren Milieu Aktief (JMA) in Wageningen organiseert aanstaande zaterdag 1 december voor de tweede keer de Boerenmarkt-promo-actie in het centrum van Wageningen. Met het aanbieden van gratis tassen gevuld met biologische produkten en informatiemateriaal, wil JMA laten zien hoe lekker en gemakkelijk biologische voeding is.

Vanaf 10:00 uur worden in de Hoogstraat pepernoten en waardebonnen uitgedeeld door twee zwarte pieten. Op de Boerenmarkt kan de bon bij de kraam van JMA ingeruild worden tegen een gratis informatietas. De verrassend gevarieerde inhoud is beschikbaar gesteld door de standhouders op de Boerenmarkt. De Boerenmarkt, waar uitsluitend biologische produkten worden verkocht, staat elke zaterdag op de Markt bij de fontein.

Sinterklaas is in het land en JMA speelt hierop in door het uitdelen van biologische pepernoten aan kinderen én volwassenen. Ook het paard van Sinterklaas - Amerigo - wordt niet vergeten. In de informatietas zit een biologische wortel, die Amerigo zeker zal lusten.

JMA is benieuwd naar wat mensen vinden van de Boerenmarkt- actie. Daarom zit in de informatietas ook een korte enquête. Onder de deelnemers worden 5 chocoladeletters verloot.

Jongeren Milieu Aktief is een enthousiaste organisatie voor en door jongeren van 12 tot 28 jaar. JMA probeert mensen bewust te maken van hun eigen milieugedrag en draagt op ludieke wijze milieuvriendelijke alternatieven aan. JMA-Wageningen bestaat uit ruim 10 enthousiaste actieve leden en daarnaast zijn er velen die een handje komen helpen bij acties.
EINDE TEKST

NOTEN VOOR DE REDACTIE
We denken dat deze actie zich prima leent voor een leuke foto en een reactie van het publiek. Uw verslaggever of fotograaf is dan ook van harte welkom op zaterdagochtend 1 december. U kunt voor de meest geschikte tijd en plaats contact opnemen met Femke Schimmel.

BESCHIKBAAR VOOR MEER INFORMATIE
Femke Schimmel, 0317-410594