Politiebericht Eindhoven 1-12-2001
Persbericht 1 december 2001

Eindhoven: Onder invloed
Zaterdagmorgen rond 3.30 uur is op Fellenoord in Eindhoven een 22-jarige Eindhovenaar aangehouden die onder invloed van drank met zijn auto reed. De man blies op het politiebureau 1,55 promille. De man had geen rijbewijs, omdat dat al eerder was ingevorderd vanwege andere alcoholdelicten in het verkeer. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Op de A2 onder Eindhoven werd om 2.25 uur een 32-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij had gedronken en blies tijdens de ademtest op het politiebureau 0.9 promille. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Vrijdagavond rond 20.40 uur is op Nederhoven in Eindhoven een 35-jarige man uit die stad aangehouden. Hij reed daar met zijn auto en had gedronken. Hij blies op het politiebureau 1,05 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Politieagent in duim gebeten
Een hoofdagent van de politie uit Eindhoven heeft zaterdagmorgen rond 3.15 uur een ernstig bijtwond in zijn duim opgelopen toen hij met andere agenten probeerde een man aan te houden. Een man, waarvan de personalia nog volledig onbekend zijn, liep verward en op blote voeten op het parkeerterrein van het Catharina ziekenhuis aan de Michelangelolaan. Gewaarschuwde politieagenten waarschuwden een ambulance. Eenmaal in de ambulance viel de man de twee ambulancemedewerkers aan en draaide volledig door. De man rende weg maar werd door de politieagenten achterhaald. Hij verzette zich hevig tegen zijn aanhouding en toen de agenten hem probeerden te overmeesteren beet hij de hoofdagent in zijn duim. De agent heeft zich met een ernstig bijtwond moeten laten behandelen in het ziekenhuis. De man is op het politiebureau ingesloten.

Eindhoven: Verkeersgeweld
Vrijdagavond rond 22.30 uur is op de Kruisstraat een 34-jarige Eindhovenaar met een mes in zijn hoofd gestoken. De Eindhovenaar kreeg een conflict met drie mannen die bij een oversteekplaats door rood liepen terwijl de Eindhovenaar daar met zijn auto passeerde. Een van de mannen sloeg daarbij tegen de auto van de man. De automobilist stopte en vroeg om uitleg maar werd direct door een van de drie tegen zijn hoofd geslagen. De Eindhovenaar parkeerde zijn auto iets verderop en liep naar de drie mannen toe. Ook nu werd hij geslagen en geschopt maar hij wist een van de mannen aan te houden en vast te houden. Een van de twee andere trok een mes en stak darmee in het hoofd van de Eindhovenaar. Die liep een lichte snijwond op. Ambulancepersoneel dat door omstanders was gewaarschuwd behandelende de man ter plaatse. De gewaarschuwde politie nam de aangehouden verdachte, een 32-jarige inwoner van Beek en Donk over. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Man op heterdaad gepakt tijdens benzine diefstal Zaterdagmorgen rond 0.45 uur is op de Boschdijk een 32-jarige Bladelnaar aangehouden. Hij werd op heterdaad betrapt toen hij bezig was uit een geparkeerde auto benzine te stelen. De benzineleiding van de auto was kapotgemaakt en de man was bezig de benzine in een blikje op te vangen. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Inbreker gepakt
Zaterdagmorgen rond 0.45 uur is op de Vestdijk een 27-jarige inwoner van Vught aangehouden toen hij aan het inbreken was in een auto. De inbreker werd door de eigenaar van de auto op heterdaad betrapt. De betrapte inbreker vluchtte maar werd op de hielen gezeten door de auto-eigenaar. Een passant hield de inbreker tegen en samen met een juist passerende politieman in burger werd de dief overmeesterd. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Graffiti
Vrijdagavond rond 23.30 uur is op de Nieuwe Emmasingel in Eindhoven een 32-jarige Helmonder aangehouden. Hij werd door een winkelier betrapt toen hij bezig was een muur en de deur van zijn zaak onder te spuiten. De graffitispuiter had zon zes vierkante meter van het pand onder handen genomen. De winkelier hield de man aan en droeg hem met zijn spuitbussen over aan de politie. Tegen de Helmonder wordt proces-verbaal opgemaakt en de schade die aan het pand ontstond wordt op hem verhaald.

Best: Inbraak in woning
Vrijdagavond is ingebroken in een woning aan de Ploegstraat in Best. De inbrekers kwamen binnen door een ruit naast de voordeur in te slaan. Ze namen een tv en een telefoon mee. Een computer werd klaar gezet om mee te nemen maar dit is hen niet meer gelukt.

De Mortel: Onder invloed
Een 23-jarige man uit Venray is zaterdagmorgen rond 0.20 uur op de Dr De Quayweg met zijn auto tegen een boom gereden. De bestuurder had gedronken en blies later op het politiebureau 1 promille. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Nuenen: Insluiping in woning
Vrijdagavond rond 21.10 uur heeft een insluiper kans gezien een woning binnen te dringen aan het Geelgorshof in Nuenen. De bewoonster was boven bezig om haar kinderen naar bed te brengen. De dader is over de gesloten tuinpoort geklommen. De achterdeur van de woning was niet gesloten. De insluiper nam een tas uit de woonkamer mee. De inhoud werd in de tuin op de grond gegooid maar een portemonnee met enkele honderden guldens diverse pasjes en een gsm werden door de dief meegenomen.

Geldrop: Auto gestolen na opzettelijk veroorzaken aanrijding Vrijdagavond rond 22.15 uur hebben onbekende mannen de auto gestolen van een 56-jarige Tilburger. De Tilburger reed met zijn donkerblauwe Volkswagen Transporter op de A67 richting Venlo. Bij hem in de auto zaten een vriend, diens vrouw en hun kind. Hun auto werd van achteren aangereden. De bestuurder zag dat via de vluchtstrook een Opel Corsa naast hem kwam rijden. De Opel reed tegen het busje dat door de klap naar de linker rijstrook vloog en daar tot stilstand kwam. Meteen nadat het busje stilstond kwam er een man op de bestuurder af die hem bedreigde met een vuurwapen en een wapenstok. De inzittenden van het busje moesten er uit. Enkele mannen stapten in het bestelbusje en gingen er met de auto richting Venlo vandoor. De auto die zij bij zich hadden lieten ze met draaiende motor op de vluchtstrook achter. Door de situatie op de A67 ontstonden vervolgens vier aanrijding die enkel materiele schade tot gevolg hadden. De politie onderzoekt de zaak.

Geldrop: Inbraak in woning
Vrijdag in de vroege avond is ingebroken in een woning aan de Eindhovenseweg in Geldrop. De inbreker klom op het platte dak en wist via een dakraam binnen te komen. De bewoners missen enkel een lederen jas.

Veldhoven: Verkeersongeval
Een 19-jarige vrouw uit Eindhoven is vrijdagavond rond 21.30 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de rotonde van de Dorpstraat in Veldhoven. De vrouw, die met de fiets was, werd aangereden door een 45-jarige automobiliste uit Veldhoven. Ze had de vrouw niet gezien toen ze de rotonde opreed. De 19-jarige werd met nog onbekend letsel naar het St Joseph ziekenhuis gebracht.

Valkenswaard: Zakkenrollen
Zaterdagmorgen rond 11.00 uur is bij een 29-jarige man uit Valkenswaard zijn portefeuille gestolen. Hij droeg die portefeuille in de binnenzak van zijn jas. Tijdens het winkelen op de Corridor werd de portefeuille, met daarin een paspoort, rijbewijs en een kentekenbewijs gestolen.

Helmond: Zakkenrollen
In het centrum van Helmond zijn zaterdagmorgen rond 12.00 uur een 46-jarige Helmondse en een 58-jarige Helmondse het slachtoffer geworden van zakkenrollers. Tijdens het winkelen in het centrum van Helmond werden hun portemonnees met respectievelijk f.200,- en f. 50,- gestolen.