Gemeente Zwolle

Start inschrijving vier exclusieve kavels op Terp
in Stadshagen Datum uitgave: 30-11-2001 Onderwerp :Stadshagen

De gemeente Zwolle start op 1 december 2001 met de inschrijving van vier exclusieve kavels op een terp in Stadshagen. De inschrijving en verkoop wordt verzorgd door Makelaardij Sonnenberg. De kavels liggen aan de Oude Wetering en variëren in grootte van 1.100 tot 1.500 m² en in prijs van ? 613.250,00 (¤ 278.280,00) tot ? 791.450,00 (¤ 359.144,00) exclusief BTW. De kavels zijn exclusief, omdat de bestaande landschapsstructuur gehandhaafd blijft en er bijzondere architectonische voorwaarden aan de woningbouw worden gesteld. De kavels op de eerste terp zijn inmiddels verkocht. Na de uitgifte van deze terp, geeft de gemeente de andere twee terpen met vier of vijf kavels per terp uit.

Wonen op een terp
De kavels liggen in de Weteringzone, een bijzondere plek in Stadshagen. De Weteringzone is een groen poldergebied langs de Oude Wetering, waar vroeger op terpen werd gewoond. Deze manier van wonen wordt nu weer ingevoerd. Bestaande terpen worden gebruikt en nieuwe terpen worden door de gemeente aangelegd. Op vier terpen langs de Oude Wetering wordt straks gewoond. De gemeente geeft vier à vijf kavels uit per terp. De kavels worden bereikbaar via bruggetjes over de Oude Wetering. De vier kavels worden uitgegeven onder de gebruikelijke voorwaarden. Makelaardij Sonnenberg aan de Burgemeester van Roijensingel 1, is belast met de inschrijving en de verkoop van de kavels. Er is een uitgebreide brochure af te halen bij de makelaar waarin alles staat over de toewijzingsprocedure, de koopovereenkomst, de architectonische voorwaarden en de prijslijst. Als de hoeveelheid aanmeldingen hoger is dan het aantal kavels dat wordt uitgegeven, vindt er bij de notaris een loting plaats.
Architectonische voorwaarden
Om het bijzondere van het wonen op een terp te waarborgen, stelt de gemeente architectonische voorwaarden aan de woningen op de terpen. De woningen op kavels die nu worden verkocht, moeten een moderne landelijke sfeer krijgen. De kavels op de terp die inmiddels verkocht zijn, krijgen een traditioneel landelijke uitstraling. De kavels die na deze uitgifte in de verkoop komen, krijgen respectievelijk een rustiek moderne en een innovatief moderne uitstraling. De gemeente stelt een supervisor aan om de architectonische kwaliteit te waarborgen.

Bron: Afdeling Communicatie
Datum van 30-11-2001 tot 06-12-2001