Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 1-12-2001

Politieberichten district Eemland zuid, 12.00 uur
Verkeerscontrole

WOUDENBERG Vrijdagavond werd op de Stationsweg Oost een verkeerscontrole uitgevoerd. De controle was voornamelijk gericht op snelheid en verlichting.
In totaal werden 70 personenautos met de lasergun gecontroleerd. Elf automobilisten reden te hard. De hoogst gemeten snelheid was 79 km/h waar 50 km/h mag worden gereden. Tevens kregen vijf automobilisten een bekeuring voor het onjuist voeren van de mistverlichting en kreeg een fietser een bekeuring voor een defect achterlicht.

Alcoholcontrole

AMERSFOORT Vrijdagmiddag en -avond werd op de Heliumweg en de Spaceshuttle een alcoholcontrole gehouden. Deze controle vond plaats in het kader van de vrijdagmiddagborrel die bij verschillende bedrijven traditie is. Het doel van de actie was om te controleren of de medewerkers daarna met een glaasje teveel op achter het stuur gaan zitten.
Bij de actie werden alle verkeersdeelnemers gecontroleerd, zoals automobilisten van personen- bedrijfs- en vrachtwagens en bestuurders van motoren, tractoren en een bestuurder van een vorkheftruck. In totaal werden 515 blaastesten afgenomen. Twee automobilisten bleken teveel te hebben gedronken. Zij kregen een proces-verbaal van 410 gulden.

Pizzabezorger beroofd

AMERSFOORT Vrijdagavond omstreeks half tien werd op de Sperwerhorst een 27-jarige pizzabezorger beroofd.
De man had net een pizza afgeleverd en kwam met de lift naar beneden. Door een onbekend gebleven man werd de bezorger de lift weer ingeduwd en werd hij, onder bedreiging van een mes, van zijn portemonnee beroofd. Hierop ging de verdachte er van door.
Het signalement van de verdachte luidt: ongeveer 1,80 meter lang, tussen de 27 en 35 jaar, ringbaardje en gouden oorbellen in. Hij droeg tevens een groen jack en een zwarte broek.
Getuigen van deze beroving kunnen contact opnemen met de politie van Amersfoort, telefoon 0900-8844.

Verkeersongeval letsel

AMERSFOORT Vrijdagavond omstreeks negen uur vond tussen de Hogeweg en de Mendelssohnstraat een aanrijding plaats. De bestuurster, een 19-jarige vrouw uit Amersfoort, wilden tijdens het rijden haar mobiele telefoon pakken. Waarschijnlijk heeft zij hierbij teveel naar links gestuurd waardoor zij in de groenstrook tegen een boom tot stilstand kwam.
Zowel de vrouw als de 31-jarige, inzittende, eveneens uit Amersfoort, liepen door de aanrijding letsel op aan hoofd, borst en heup. Beiden werden voor onderzoek door de ambulance overgebracht naar het zieken de Lichtenberg in Amersfoort.