Politiebericht Flevoland: Gehele Regio 1-12-2001 Dagelijkse Persberichten
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Aanrijding onder invloed
URK Vrijdagmiddag is op de Flevostraat een 40-jarige automobilist uit Urk aangehouden nadat hij onder invloed van alcohol tegen een stilstaande auto was gereden. Op het politiebureau blies hij 445 ug/l (ruim 1 promille). Zij rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.

Eenzijdige aanrijding Kadoelerweg
KRAGGENBURG Vrijdagmiddag is een 49-jarige automobilist uit Lemelerveld zwaar gewond geraakt bij een eenzijdige aanrijding op de Kadoelerweg. Volgens getuigen begon zijn auto opeens te schuiven, draaide 180 graden en kwam tegen een boom tot stilstand. De man is onder politiebegeleiding per ambulance met verwondingen aan het hoofd overgebracht naar het Sofiaziekenhuis in Zwolle.

Aanrijding A6
BANT Op de A6 bij Bant heeft zich vrijdag aan het begin van de avond een zware aanrijding voorgedaan. Een 32-jarige automobilist uit Arnhem botste om nog onbekende reden achterop een vrachtwagen. Door de klap raakte de auto via de middenberm de linker zijkant van de vrachtwagen. De Arnhemmer droeg geen gordel en raakte bekneld. De brandweer heeft de man kunnen bevrijden terwijl hij behandeld werd door ambulancepersoneel. Hij is met zware verwondingen aan het hoofd overgebracht naar het Sofieziekenhuis. Daar is een bloedproef afgenomen omdat de politie vermoedde dat de man alcohol had genuttigd. De vrachtwagenchauffeur, een 51-jarige Groninger, kwam met de schrik vrij. De A6 is een paar uur gestremd geweest.

Aanhouding voor doorrijden na aanrijding
LELYSTAD Vrijdagmiddag kwam bij de politie een melding binnen dat een auto was doorgereden nadat hij tegen aan andere auto was gebotst. De voorbumper met kentekenplaat van de doorgereden auto lag op de grond. Al snel kon de bestuurder, een 16-jarige Lelystedeling, aangehouden worden. Hij is overgebracht naar het politiebureau en verklaarde dat hij de auto van zijn vader had geleend. Processen-verbaal worden opgemaakt.

Aanhouding voor geluidsoverlast
LELYSTAD Vrijdagnacht is op de Binnendijk een 26-jarige Lelystedeling aangehouden voor geluidsoverlast. Hij hield zijn buren wakker door onder meer zijn huisraad te vernielen. De man is in verwarde toestand overgebracht naar het politiebureau.

ALMERE Op de Wilgengriend zijn vrijdagavond een 45-jarige man en een 43-jarige vrouw uit Almere aangehouden voor geluidsoverlast. Het duo weigerde te voldoen aan de vordering van de politie om rustig te doen. Ze zijn voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Aanhouding diefstal
ALMERE Vrijdagnacht is een 15-jarige Almeerder aangehouden voor diefstal door middel van braak. Hij had een brandblusser uit een stadsbus gestolen en leeggespoten. Dit werd gezien door surveillerende agenten. De jongen is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Aanhoudingen rijden onder invloed en verzet
ALMERE Zaterdagnacht controleerden surveillerende agenten op de Markerdreef een auto. Het vermoeden rees dat de bestuurder onder invloed was. Om een blaastest te kunnen afnemen werd de bestuurder en zijn twee inzittenden begeleid naar het politiebureau. Daar aangekomen werd de bestuurder, een 25-jarige Almeerder, apart genomen. Daar waren de twee andere inzittenden, een 24-jarige Almeerder en een 23-jarige man uit Uithoorn, het kennelijk niet mee eens en beledigden meerdere malen een agent. Toen de agent een van de inzittenden wilde aanhouden voor belediging, verzette de man zich hevig en ontstond er een worsteling. Uiteindelijk zijn de twee inzittenden onder controle gebracht en geboeid. Bij fouillering bleek de 24-jarige Almeerder wiet en ruim 20 xtc-pillen bij zich te dragen. Dit is in beslag genomen. De bestuurder blies 590 ug/l (1,3 promille). Zijn rijbewijs is ingevorderd. Het drietal is voor nader verhoor ingesloten.