Gemeente Oegstgeest

Inspraakronde voor concept Landschapsbeleidsplan Leidse Regio

Het Breed Overleg Landschapsbeleidsplan Leidse Regio heeft het concept Landschapsbeleidsplan Leidse Regio en Warmond vrijgegeven voor inspraak. In het beleidsplan worden de ambities van de Leidse Regio op het gebied van het landschap beschreven.

De inspraaktermijn loopt van 1 december 2001 tot en met 15 januari 2002 (zes weken). In deze periode kunnen schriftelijke reacties ingediend worden bij het Dagelijks Bestuur van het SROVLR (Samenwerkingsorgaan Ruimtelijke Ordening en Volkshuisvesting Leidse Regio), t.a.v. mevrouw I.I. de Bruijne-Schild, Postbus 9100, 2300 PC Leiden.

In de gemeente Oegstgeest ligt het volledige Landschapsbeleidsplan vanaf 3 december ter inzage tussen 8:30 uur en 12:30 uur bij de Centrale Balie van het gemeentehuis, Rhijngeesterstraatweg 13.

Waar verkrijgbaar?
Van het Landschapsbeleidsplan is een samenvatting gemaakt. Deze kunt u samen met een zogenaamd oplegnotitie en een nieuwsbrief kosteloos opvragen bij het secretariaat van het SROVLR, telefoon (071) 51 65 869. Het Landschapsbeleidsplan is te koop voor 50,- per exemplaar bij de informatiebalies van het Stadhuis (Stadhuisplein 1) en het Stadsbouwhuis (Langegracht 72) te Leiden.

Na de inspraak
Het Dagelijks Bestuur biedt het Landschapsbeleidsplan na verwerking van de inspraakreacties aan het Algemeen Bestuur van het SROVLR aan. Dit Algemeen Bestuur stelt het plan uiteindelijk vast. In januari wordt het concept van het Landschapsbeleidsplan in een gezamenlijke regionale commissievergadering van alle zes de gemeenten in de Leidse regio en van de gemeente Warmond besproken. Voor deze bijeenkomst worden ook statenleden en besturen van de betrokken Waterschappen en het Hoogheemraadschap uitgenodigd.

De Leidse regio bestaat uit de gemeenten Alkemade, Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Voorschoten en Zoeterwoude. Ook de waterschappen Wilck en Wiericke en de Oude Rijnstromen, het Hoogheemraadschap van Rijnland en de provincie Zuid-Holland hebben meegewerkt aan de totstandkoming van het beleidsplan.

Voor meer informatie kunt u terecht bij: mevrouw l. Smit van de gemeente Oegstgeest, telefoon (071) 51 91 756 of bij de SROVLR: de heer D. Halfwerk, telefoon (071) 51 65 870 of mevrouw I. de Bruijne, telefoon (071) 51 65 869.