Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

AVAYA DEMONSTREERT INFRASTRUCTUUR TIJDENS LOTING VAN FIFA WORLD CUP 2002 IN

KOREA

TER PUBLICATIE: 3 december 2001

NIEUWEGEIN - Avaya, één van de toonaangevende mondiale bedrijven op het gebied van oplossingen en dienstverlening voor bedrijfsnetwerken, heeft tijdens de loting voor de FIFA World Cup 2002 op zaterdag 1 december 2001 in Korea een eerste demonstratie gegeven van het geconvergeerde netwerk dat volgend jaar het WK Voetbal in Korea en Japan gaat ondersteunen. Avaya leverde daarnaast de complete netwerkinfrastructuur voor de trekking zelf die op 1 december in Busan, Korea, plaatsvond.

Avaya gaat volgende zomer één van de grootste geconvergeerde spraak- en datanetwerken ooit aanleggen. De wereldvoetbalbond FIFA gaat dit netwerk gebruiken voor de totale logistiek - zoals het vervoer van spelers en de accreditatie van meer 40.000 vrijwilligers en verslaggevers - en voor het leveren van nieuws en achtergronden aan de pers over de gehele wereld.

Het WK Voetbal is één van de grootste sportevenementen in de wereld. Dat vraagt om een hoogwaardige netwerkinfrastructuur waarvoor een groot aantal componenten nodig is. Hoewel nog gewerkt wordt aan definitieve berekeningen, is naar verwachting nodig:
meer dan 1.600 kilometer SYSTIMAX-bekabeling;
meer dan 25.000 verbindingen;

- ruim 100 Avaya Cajun data-switches;

- circa 150 aparte WAN-verbindingen;

- meer dan 200 Access Point-routers;

- verbindingen voor meer dan 10.000 data- en communicatie-devices;
- meer dan 50 IP-spraakcommunicatiesystemen.

Met de apparatuur van Avaya zullen 20 stadions in Korea en Japan onderling verbonden worden. De applicaties die Avaya met dit netwerk ondersteunt, zijn Games Management Systems, Internet Access, Accreditation, Results Systems, Ticketing en het Media System. Ook logistieke oplossingen, zoals Materials Inventory, Accommodation, Transportation, Security, Office Automation en Groupware worden via het netwerk ondersteund.
Het eerste segment van het netwerk is inmiddels ingericht ten behoeve van de loting in Busan.

Doug Gardner, Regional Manager FIFA World Cup bij Avaya, wijst erop dat het netwerksysteem dat Avaya aanlegt, het eerste is dat twee landen verbindt die gescheiden worden door een zee en tevens ondersteuning moet bieden in die twee landen.

De tweede mijlpaal voor Avaya is de opening van de accreditatiecentra voor pers en vrijwilligers en het testen van het International Media & Broadcasting Center in april 2002. De derde en laatste mijlpaal vindt medio mei 2002 plaats, wanneer het netwerk live gaat. Het kampioenschap start op 31 mei 2002.

De overeenkomst die Avaya heeft gesloten met de FIFA, betreft niet alleen het WK Voetbal 2002, maar ook het WK voor vrouwen in China in 2003 en het WK Voetbal 2006 in Duitsland. Avaya is voor deze toernooien 'Official Convergence Communciation Provider'.

Avaya
Avaya, wereldwijd één van de marktleiders in de ontwikkeling, verkoop en service van communicatieoplossingen en -diensten, levert producten en services die organisaties helpen te excelleren in klantgerichtheid. Avaya levert deze oplossingen aan bedrijven en aan overheden en andere organisaties. Avaya biedt oplossingen voor Customer Relationship Management, Unified Communication, Hosting en Multiservice Networking Infrastructure, Structured Connectivity Solutions en geconvergeerde Voice en Data Networks, inclusief de Enterprise-Class IP Solutions (ECLIPS). Deze producten worden ondersteund door Avaya Services en Avaya Labs. Avaya is wereldwijd marktleider in unified messaging, messaging-systemen, call centers en gestructureerde bekabelingssystemen, en marktleider in de Verenigde Staten in systemen en diensten voor spraakcommunicatie. Avaya is officieel partner van FIFA voor het WK 2002 in Japan en Korea, het WK 2003 voor vrouwen in China en het WK 2006 in Duitsland. In Nederland is Avaya gevestigd in Nieuwegein en Rijswijk. Meer informatie is te vinden op www.avaya.nl.

Voor meer informatie of fotomateriaal:

Avaya Nederland B.V.
Bas Baars
Tel: 030 609 77 41
Fax: 030 609 76 50
bbaars@avaya.com

Lammers van Toorenburg PR
Marjan Kok
Tel: 030 656 50 70
Fax: 030 656 54 73
marjan@lvtpr.nl