KON. INSTITUUT VOOR DE TROPEN

Mr. J. Donner nieuwe voorzitter Raad van Bestuur van het KIT

Op 1 december 2001 treedt mr. J. Donner (54) als voorzitter Raad van Bestuur in dienst van het KIT (Koninklijk Instituut voor de Tropen). Van Donner wordt verwacht dat hij oog heeft voor de marktontwikkelingen waarin het KIT zich begeeft en sturend optreedt bij het maken van heldere keuzes met betrekking tot de strategie en positionering van het KIT. Ir. N. H. Vink, de huidige voorzitter, vertrekt na 18 jaar en gaat met pensioen.

Donner is ervaren in het besturen van grote organisaties en veranderingsmanagement. Hij heeft zowel in Nederland als in het buitenland gewerkt voor verschillende publieke en private organisaties en diverse managementposities bekleed. Van 1991 tot heden is Donner verbonden aan de Vrije Universiteit (VU) als vice-voorzitter van het College van Bestuur, vice-president International Affairs en directeur van het Centrum voor Internationale Samenwerking van de VU. De afgelopen 8 jaar is hij in verschillende functies intensief betrokken geweest bij internationale samenwerkingsprojecten vooral in Afrika en Latijns-Amerika.

Het KIT is met 500 medewerkers een internationaal kenniscentrum op het gebied van internationale samenwerking en interculturele communicatie. In Nederland draagt het KIT bij aan de ontwikkeling van kennis en begrip voor andere culturen door middel van tentoonstellingen, theaterprogramma.s, publicaties, bibliotheekdiensten en trainingen. In het buitenland levert het KIT op commerciële basis expertise op het gebied van cultuur, gezondheidszorg, landbouw, organisatie en intercultureel management.