Gemeente Etten-Leur

Besluiten van het college van burgemeester en wethouders

Representatie

Wethouder J. van Harssel woont op zaterdag 15 december in het Turfschip de Litouwse avond bij van de Stichting Stedenband Etten-Leur - Siauliai. Er is ondere andere een optreden van het folklore-ensemble SAULE uit Siauliai. Op dinsdag 18 december verrichten burgemeester J. van Agt en wethouder H. van der Heyden de officiële opening van de nieuw aangelegde Parklaan.

Beschikbaar stellen Trouwkerkje

Burgemeester en wethouders hebben aan Het Baronie Blaas Quintet toestemming gegeven om op 31 maart 2002 (eerste Paasdag) een concert te verzorgen in het Trouwkerkje aan het Van Bergenplein.

Verdere ontwikkeling electronische dienstverlening

Burgemeester en wethouders hebben aan het bedrijf Green Valley de opdracht gegeven om de gemeentelijke website www.etten-leur.nl om te bouwen naar een meer vraaggerichte site inclusief een gemeentelijke productencatalogus. De huidige site zal daarbij als basis dienen. Na de ombouw wordt de website zowel inhoudelijk als technisch beheerd door de gemeente Etten-Leur. Op 1 maart 2002 moet de nieuwe site operationeel zijn. Tot op heden is er bewust voor gekozen om de website alleen in te zetten voor het verstrekken van informatie en nog niet voor interactie met de gebruiker. Nu het gebruik en de mogelijkheden van internet sterk zijn toegenomen, verwacht de burger dat ook de gemeente meedoet aan het beschikbaar stellen van haar producten en diensten via internet. In de productencatalogus komt informatie over zo'n 150 producten van de gemeente Etten-Leur en kan men voor een flink aantal (minimaal 50) daarvan ook aanvraagformulieren afdrukken. In een later stadium zal de aanvraag zelfs geheel elektronisch afgehandeld kunnen worden. De burger krijgt zo de keuze of hij voor zijn vragen en wensen naar de balie in het gemeentehuis komt of bij de site aanklopt. Behalve een vernieuwde internetsite is het streven om per 1 mei 2002 een intern informatiesysteem (intranet) van start te kunnen laten gaan.

Geen verordening voor verzuring gevoelige gebieden

Burgemeester en wethouders hebben besloten om geen verdere voorstellen te ontwikkelen voor het vaststellen van een verordening voor verzuring gevoelige gebieden. Aanleiding hiervoor is een brief van het provinciebestuur met de vraag om voor verzuring gevoelige gebieden aan te wijzen. In een brief terug antwoordt het college dat Etten-Leur geen verordening voor de aanwijzing van voor verzuring gevoelige gebieden kent en ook geen aanleiding ziet om alsnog een dergelijke verordening vast te stellen. In de januarivergadering stelt het college de commissie Financiën, Informatisering en Milieu hiervan in kennis.

Deeltaxi

Burgemeester en wethouders hebben uit een brief van Deeltaxi West-Brabant kennis genomen van de uitbreiding van het samenwerkingsverband Kleinschalig Collectief Vervoer met de gemeente Aalburg per 1 januari 2002. Dit samenwerkingsverband bestaat dan uit zeventien participerende gemeenten. Daarnaast heeft het college kennis genomen van de officiële ondertekening van het convenant 'Op weg naar Collectief Vraagafhankelijk Vervoer in West-Brabant' op 15 november 2001 en ingestemd met de gewijzigde tarieven per 1 januari 2002 voor de WVG'ers. De hoogte van de eigen bijdrage voor WVG-vervoersgerechtigden komt neer op 0,39 per OV-strip (fl. 0,87, dit was fl. 0,85). Voor senioren komt het klanttarief 2002 uit op 0,95 (fl. 2,09, dit was fl. 2,00), voor vrije reizigers op 1,18 (fl. 2,61, dit was fl. 2,50).

Vergunning voor nissenhut bij jachthaven

Burgemeester en wethouders hebben de exploitant van de jachthaven bij de Westpolderplas een tijdelijke vergunning verleend voor de nissenhut die onlangs bij de jachthaven is geplaatst te mogen laten staan tot na de bouw van het paviljoen eind volgend jaar. De hut dient als opslagruimte voor artikelen die te maken hebben met de exploitatie van de jachthaven. Na het gereedkomen van het paviljoen moet de nissenhut worden verwijderd.

Innen verbeurde dwangsom

Burgemeester en wethouders hebben besloten om over te gaan tot het innen van de verbeurde dwangsom van fl. 12.000,- die een aantal weken geleden is opgelegd aan een bedrijf vanwege geconstateerde overtredingen (wanordelijke opslag van afvalstoffen en stankoverlast). Het bedrijf is gedurende zes weken in de gelegenheid gesteld orde op zaken te stellen. Na het verstrijken van deze termijn is het bedrijf tweemaal bezocht, waarbij is vastgesteld dat een aantal overtredingen onverminderd voortduurt. Omdat voldoen aan de voorschriften niet voortvarend plaatsvindt, zal de inrichting vanaf nu elke week worden gecontroleerd.