Ingezonden persbericht

Vrijdag 30 november zal de "Mumia 4" voor de rechter verschijnen. De "Mumia 4" zijn de 4 resterende gedaagden die moeten voorkomen na hun arrestatie tijdens een demonstratie ter verdediging van de Amerikaanse politieke gevangene Mumia Abu-Jamal (voor meer informatie, zie http://www.mumia.nl). Eerder dit jaar zijn 2 van de oorspronkelijke 6 gedaagden vrijgesproken. Op 2 september 200 werd een demonstratie, georganiseerd door de Free Mumia Campagne - Nederland, op gewelddadige wijze aangevallen door de Haagse politie. Het optreden van de politie was duidelijk een politieke aktie die hun vijandigheid openbaarde tegen de verdedigers van een vermeende "cop-killer", vergelijkbaar met het optreden van de politie in de VS.

Tijdens de demonstratie in Den Haag, waarvoor door de politie een vergunning was gegeven, voerde de politie charges uit tegen de ongeveer 75 verdedigers van Mumia Abu-Jamal, waarbij de agenten, beledigen en bedreigen uitroepend, wild om zich heen sloegen met knuppels. Later, om hun optreden te rechtvaardigen, gebruikte de politie het excuus dat er voedsel naar het gebouw van de ambassade was gegooid. Dit gebeurde echter voordat de politie arriveerde, en kan geen reden zijn voor het politiegeweld en de arrestaties. De gedaagden, die worden aangeklaagd voor diverse "geweld"plegingen en verzet bij arrestatie, zijn niet schuldig aan enigerlei misdaad, en zullen tijdens de rechtszaak hun onschuld aantonen. Een eerdere rechtszaak, op 2 december 2000, was verdaagd door de rechter, nadat de politie een video-cassette, die het bewijs zou zijn voor de schuld van de gedaagden, niet kon aan de rechter kon overhandigen, omdat deze cassette zou zijn zoekgeraakt. Nu de bewuste video-cassette is teruggevonden en, en bekeken door de verdediging, zijn we voorbereid om as vrijdag de rechtszaal binnen te gaan, en de valse beschuldigingen te bestrijden.

We plijten niet alleen voor vrijspraak, tijdens de rechtszaak zullen we ook onze aanklachten tegen de politie naar voren brengen. Een aanklacht is ingediend tegen het politiek-gemotiveerde politiegeweld, waardoor tenminste
1 politie-agent tot de orde is geroepen. De Free Mumia Campagne - Nederland zal vechten voor het recht op demonstratie zonder politiegeweld, net zoals we vechten voor Mumia Abu-Jamal's leven. Mumia was een radio-journalist die het politiegeweld en de staatscorruptie in Philadelphia aan de kaak stelde. Na een oneerlijke rechtszaak is Mumia ter dood veroordeeld. Amnesty International veroordeeld deze "rechts" zaak in een lang rapport: "de procedures die gebruikt zijn bij de rechtszaak van Mumia Abu-Jamal, beschuldigd en ter dood veroordeeld, voldoen niet aan de minimum internationale standaards voor rechtvaardige rechtszaken." Op 9 december 2000 is het 20 jaar geleden dat Mumia gevangen is gezet. Binnenkoort zal hij verschijnen voor een federale rechtbank om te vechten voor het tenietdoen van zijn onrechtvaardige veroordeling, terwijl de politie blijft propageren voor zijn executie.

De rechtszitting zal plaatsvinden op vrijdag 30 november om 9:30 uur. Om 9:00 uur zullen de gedaagden en organisatoren van de Free Mumia Campagne - Nederland een korte persconferentie houden voor het gerechtsgebouw.

Persconferentie
30 november, 9:00 uur
Paleis van Justitie,
Prins Clauslaan 60, Den Haag

Voor meer informatie bel: 010 4781319 of 06 234 616 37 Email: Free@Mumia.nl
Web: http://www.Mumia.nl

Free Mumia Campagne - Nederland

Free Mumia Campagne - Nederland

Free@Mumia.nl

010 4781319

http://www.Mumia.nl

To join the alarm list to be alerted when Day X is known (or when there is any emergency) send us your email address and your phone number.

++++++++++ Stop the execution of Mumia Abu-Jamal +++++++++++++++ +++++++++++++ Free All Political Prisoners ++++++++++++++++++++ +++++++++++++ Abolish the Death Penalty +++++++++++++++++++ +++ if you agree, copy these 5 sentences into your own sig +++ ++++ see: http://www.xs4all.nl/~tank/spg-l/sigaction.htm ++++