Ingezonden persbericht

Digitale headset adapter voor VoIP

HOOFDDORP, 03-12-2001 -- -DA50 digitale adapter met exclusieve PerSono Pro software -Meer helderheid en gemak in communicatie via VoIP Plantronics introduceert een nieuwe digitale headset adapter voor VoIP (Voice-over-Internet-Protocol) telefonie. Deze adapter biedt superieure geluidskwaliteit en comfort voor Plantronics´ professionele headsets uit de H-serie. De Plantronics DA50 is een verbindingskabel die de USB-poort van de PC met een headset verbindt en bovendien de door Plantronics ontwikkelde PerSono Pro software bevat.

Steeds meer bedrijven maken gebruik van de voordelen van VoIP. Plantronics levert de oplossing om VoIP dezelfde geluidskwaliteit, comfort en betrouwbaarheid te bieden als traditionele telefonie. Plantronics ontwikkelt headsets voor de PC sinds 1994 en begrijpt de wereld van de computertelefonie. Met de DA50 adapter met PerSono Pro software biedt Plantronics een sterke oplossing voor call centers en andere bedrijven.

De Plantronics DA50 adapter bevat een USB-aansluiting aan de ene kant en een Quick Disconnect-aansluiting aan de andere. De Quick Disconnect-aansluiting past op Plantronics office- en call centre-headsets en zorgt ervoor dat de verbinding blijft bestaan als de headset wordt ontkoppeld. In het snoer zijn volume en microfoon uit-toetsen verwerkt.

De DA50 is direct op de USB-poort van de PC aan te sluiten, wat een veel helderder audiosignaal oplevert dan wanneer op een geluidskaart wordt aangesloten. Geluidskaarten zijn namelijk gevoeliger voor achtergrondruis en storingen. De Digital Signal Processing (DSP) in de DA50 vergroot en verbetert de kwaliteit van het signaal, dat verder wordt verbeterd door de PerSono Pro software. Plantronics PerSono Pro software bevat een makkelijk te bedienen controlepaneel, dat gebruikers de audiokwaliteit van hun headsets laat optimaliseren. De kenmerken zijn:

Voorkeursinstellingen voor geluid: gebruikers kunnen verschillende profielen selecteren voor inkomend en uitgaand geluid, om zo de meest heldere en verstaanbare communicatie te verkrijgen. PerSono Pro bevat zeven profielen voor inkomend geluid en vier audioprofielen voor uitgaand geluid.

Microfoonplaatsing en volume-test: gebruikers kunnen hun eigen stemgeluid opnemen en afspelen om er zeker van te zijn dat hun microfoons in de correcte positie staan en dat het volume op het juiste niveau is afgesteld. Deze eigenschap is vooral handig met noise-cancelling microfoons, waarbij een juiste stand van de microfoon essentieel is voor effectieve communicatie. De microfoontest kan ook worden gebruikt om de voorkeursinstellingen aan te passen.

Volumeregeling voor inkomend geluid: met de uitgebreide volumeregeling kunnen hoge en lage tonen en de geluidssterkte makkelijk en snel worden aangepast, zodat gesprekken helder klinken.

De DA50 adapter vormt een aanvulling op de consumentenlijn van computerheadsets die, zowel analoog als digitaal, oplossingen bieden voor spraakherkenning en uiteenlopende toepassingen op audiogebied, zoals internet-telefonie, multimedia, spellen en muziek luisteren. De Plantronics DA50 is compatibel met PC´s voorzien van een USB-poort en draaiend op Windows 98SE of latere versies. Op de DA50 zit een garantie van twee jaar. De DA50 is vanaf heden beschikbaar via Plantronic distributeurs en online op www.plantronics.com en heeft een adviesverkoopprijs van circa ¤ 137 ex. BTW.

Over Plantronics

Plantronics introduceerde de eerste lichtgewicht communicatie-headsets in 1962 en wordt algemeen beschouwd als marktleider in dit segment. De onderneming levert headsets aan telefoonmaatschappijen en zakelijke afnemers in de gehele wereld. Plantronics' headsets worden veelvuldig gebruikt door Fortune 500 bedrijven en zijn toegepast in vele bioscoopfilms en bij belangwekkende gebeurtenissen. Zo kwamen Neil Armstrongs befaamde woorden "One small step for man..." in 1969 tot ons via een Plantronics headset. Plantronics, Inc. heeft haar hoofdkantoor in Santa Cruz, V.S. en is opgericht in 1961. De onderneming heeft vestigingen in 19 landen met in totaal 2600 medewerkers. Plantronics' producten worden verkocht en onderhouden door een wereldomspannend netwerk van geautoriseerde Plantronics marketingpartners. Meer informatie over de onderneming en haar producten biedt www.plantronics.com. Plantronics is in Nederland bereikbaar op telefoonnummer (0800) PLANTRONICS of (0800) 752 68 76. In België of Luxemburg: (00800) 75 26 87 66.



Ingezonden persbericht