Ingezonden persbericht

Persbericht
29 november 2001

in het spoor van prins Willem-Alexander en Máxima
Koninklijke Kilometers in Den Haag en omgeving

In het kader van het koninklijk huwelijk op 2 februari aanstaande heeft de Stichting Promotie Den Haag een wel zeer toepasselijke wandeling en fietsroute samengesteld met als titel "Koninklijke Kilometers in Den Haag en omgeving". Het boekje bestaat uit twee delen; een wandeling door het centrum van Den Haag en een fietstocht van Den Haag Centraal Station naar het landgoed De Horsten, de toekomstige woonplaats van Kroonprins Willem-Alexander en Máxima Zorreguietta. Voor de fietstocht kunnen fietsen gehuurd worden in de fietsenstalling naast het Centraal Station.

Den Haag onderhoudt reeds meer dan 400 jaar nauwe banden met het Huis van Oranje. Anno 2002 is Den Haag nog steeds de koninklijke residentie. Het huwelijk tussen prins Constantijn en prinses Laurentien, de jaarlijkse toer met de Gouden Koets door de stad op Prinsjesdag, de Koninklijke Stallen* Koninklijke 'momenten' te over in Den Haag. De wandeling en fietstocht voeren langs de vele koninklijke paleizen, gebouwen en buitenplaatsen die getuigen van deze vele koninklijke en historische aspecten van de stad en omgeving.

Korting
Het boekje met de beschrijving van deze koninklijke route bevat vier coupons. Tegen inlevering van één van deze coupons met korting kan men een 'High Tea' of 'Afternoon Tea' gebruiken in Hotel des Indes, een heerlijk kopje koffie met gebak in Maison de Bonneterie of een maaltijd in de Prins Taverne. Ook het Haags Historisch Museum, dat tegen inlevering van de coupon vijftig procent korting op de toegangsprijs geeft, is een bezoek meer dan waard. Op dit moment toont het museum de overzichtstentoonstelling "Benjamin Samuel Bolomey (1739-1819)" over deze invloedrijke Zwitserse schilder, die diende aan het hof van Stadhouder Willem V.

Meer wandelingen
De "Koninklijke kilometers in Den Haag" en omgeving is een productie van de Stichting Promotie Den Haag en geschreven door Marianne van der Zalm. Eerder verschenen in deze serie de "Historische Wandeling Den Haag", "Historische Wandeling Scheveningen", "Kunst- en Antiekwandeling Den Haag", "Architectuurwandeling Den Haag" en "Den Haag Sculptuur". Het handige boekje in zakformaat is te koop bij de VVV kantoren in Den Haag en Scheveningen. De prijs bedraagt ¤ 1,70 (fl. 3,75).


---


Ingezonden persbericht