Van Lanschot Bankiers


Openbaar bod door Fortis Bank (Nederland) N.V. op Index Click Fonds N.V.

Amsterdam, ´s-Hertogenbosch, 29 nov 2001

In vervolg op de persberichten van 10 oktober 2001 en 9 november 2001 delen Index Click Fonds N.V. (Index Click Fonds), F. van Lanschot Bankiers N.V. (Van Lanschot) als sponsor van Index Click Fonds en Fortis Bank (Nederland) N.V. (Fortis Bank) gezamenlijk mede dat Fortis Bank een openbaar bod uitbrengt (het Bod) op alle uitstaande aandelen in Index Click Fonds. De aandelen in Index Click Fonds zijn genoteerd aan de Officiële Markt van de effectenbeurs van Euronext Amsterdam N.V.

De aanmeldingstermijn begint op vrijdag 30 november 2001 en eindigt, behoudens verlenging, op woensdag 2 januari 2002 om 15.00 uur, Nederlandse tijd. Exemplaren van het biedingsbericht in de Nederlandse taal, dat onder meer de voorwaarden van het Bod bevat, zijn vanaf 29 november 2001 beschikbaar bij Fortis Bank (Nederland) N.V., Afdeling Business Information Systems, Postbus 243, 1000 AE Amsterdam (telefoon: 020 527 2467, fax: 020 527 1928) en bij F. van Lanschot Bankiers N.V., Afdeling Centrale Relatiedesk, Hooge Steenweg 29, 5211 JN s-Hertogenbosch (telefoon: 0800 1620).

Zoals reeds vermeld in het persbericht d.d. 9 november 2001 biedt Fortis Bank voor elk aandeel een prijs in contanten gelijk aan 98,75% van de netto intrinsieke waarde (zoals gedefinieerd in het biedingsbericht) per aandeel Index Click Fonds na volledige verkoop van de portefeuille van Index Click Fonds en na aftrek van alle relevante kosten. Deze kosten zijn gebonden aan een maximum van 3 miljoen euro, zijnde ongeveer 1,25% van de intrinsieke waarde van Index Click Fonds, en bestaan uit de accountingkosten, juridische, fiscale en financiële advieskosten alsmede overige kosten met betrekking tot het Bod. Indien het Bod gestand wordt gedaan zullen beleggers derhalve naar verwachting circa 97,5% van de intrinsieke waarde in contanten ontvangen.

Aandeelhouders Index Click Fonds wordt geadviseerd het biedingsbericht nauwkeurig en in zijn geheel te bestuderen en waar nodig onafhankelijk advies in te winnen om zich een afgewogen oordeel te kunnen vormen over het Bod en over hetgeen in het biedingsbericht wordt behandeld en uiteengezet.

De directie en de Raad van Commissarissen van Index Click Fonds hebben het Bod besproken en hebben vervolgens unaniem besloten het Bod te ondersteunen en met hun aanbeveling ter bespreking voor te leggen aan de buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders van Index Click Fonds van 14 december 2001.