Donderdagavond 29 november in Amstelveen
Vlinders en natuur in de regio centraal tijdens avond van het Noord-Hollands Landschap

Wist u dat de Sleedoornpage, een zeer zeldzame vlinder, nu weer leeft in het stadsgroen in Amstelveen? Door de aanplant van Sleedoornstruiken in het openbaar groen is dit kleine maar schitterende vlindertje ineens opgedoken in de bebouwde kom. Dit en veel meer actuele wetenswaardigheden komen aan bod tijdens de Regioavond die Het Noord-Hollands Landschap organiseert op donderdagavond 29 november in Amstelveen.

De avond is voor de eigen achterban (circa 10.000 beschermers of leden) in Amsterdam en Amstelveen, maar ook voor alle andere natuurliefhebbers. Een belangrijk onderwerp van deze avonden vormt het werk van Het Noord-Hollands Landschap. Juist in deze regio breiden de activiteiten zich sterk uit. Een voorbeeld is de recente aankoop van gronden in De Ronde Hoep en de natuurontwikkeling in de Middelpolder. Ook uniek zijn de grootse plannen voor de schoonmaak van het Ilperveld, net ten noorden van Amsterdam. Nog nooit is er op zo'n grote schaal gebaggerd en gesaneerd in de natuur als hier.

Het tweede deel van de avond wordt verzorgd door Kars Veling van de Vlinderstichting. Zijn schitterende dia's en zijn toelichting staan garant voor een boeiende avond. Hij zal vertellen over het wonderlijke leven van vlinders, de stand van de vlinders in Noord-Holland en natuurlijk over de herintroductie van de Zilveren Maan in het Ilperveld. Omdat de Vlinderstichting een uitgebreid vlindermeetnet heeft, weet hij de meest actuele stand van zaken.

De avond wordt gehouden op donderdag 29 november in RĂ©sidence Fontaine Royale, Dr. Willem Dreesweg 1 te Amstelveen. De zaal is om 19.30 uur open en om 20.00 uur beginnen de voordrachten. In de hal is de InformatieWinkel van Het Noord-Hollands Landschap met een verkoopkraam aanwezig. De avond duurt tot ongeveer 22.30 uur.
Wanneer u nadere informatie wenst of een routebeschrijving dan kunt u bellen met de InformatieWinkel Noord-Hollands Landschap, telefoon 0251-362 762. De toegang en koffie zijn gratis en u hoeft zich vooraf niet aan te melden.

Noot voor de pers:
Voor nadere informatie over dit persbericht kunt u bellen met Johan Stuart, 0251-362 747 of 06-53129644. Er is eventueel beeldmateriaal aanwezig.