Politiebericht Venlo 28-11-2001
Mediaberichten 28 november (laatste berichten)

Uitzending De Gouden Tip 27 november

Bruikbare informatie in Echter moordaanslag

VENLO Na de uitzending van het opsporingsprogramma De Gouden Tip is bij de politie dinsdagavond een mogelijk belangrijke tip binnengekomen in het onderzoek naar de poging tot moord- cq doodslag op 18 november in Echt. De tip, die vooralsnog als waardevol kan worden gekwalificeerd, wordt in de komende dagen nagetrokken. In het belang van het onderzoek kan de politie daarom op dit moment nog geen nadere details geven over de inhoud van die tip.

Verder kwam er bruikbare informatie binnen in het onderzoek naar de diefstal van de blauwe Audi A6 en de unieke motor. Een inwoner van Sittard heeft een soortgelijke of mogelijk dezelfde auto recentelijk in Zuid-Limburg gezien. De auto, met daarachter een aanhangwagen en een kostbare en unieke motor, werden op 11 november in Weert gestolen. De waarde van die voertuigen bedraagt 300.000 gulden. De politie onderzoekt de tip nog. Ook kwam er informatie binnen over de inbraak in een telefoonwinkel in Venray; die tip heeft nog niet geleid tot herkenning van de inbrekers.

Roermond ernstige verkeersgewonde, politie zoekt getuigen

ROERMOND Bij een aanrijding tussen een bromfietser en een fietsster is een 67-jarige vrouw uit Horn ernstig gewond geraakt en per traumahelicopter naar het AZ Maastricht gebracht. Woensdagmorgen rond kwart voor tien raakten op de Hornerweg een 17-jarige bromfietser uit Hunsel en het slachtoffer elkaar. Hoe dat heeft kunnen gebeuren is nog volstrekt onduidelijk. De politie is daarom dringend op zoek naar getuigen van het ongeval. Zij worden gevraagd te bellen met 0900-8844.

De bromfietser heeft op het fietspad van de Maasbrug de fietsster ingehaald (rijdende in de richting Roermond) en de twee hebben elkaar waarschijnlijk bij het passeren geraakt. Daarbij is de fietsster gevallen een ernstig gewond geraakt aan haar hoofd. De traumahelicopter is daarop gewaarschuwd die het slachtoffer naar Maastricht bracht. Om te kunnen landen en weer op te stijgen, is het verkeer op de Maasbrug in beide richtingen ongeveer een kwartier stil gelegd.

NEDERWEERT - Fietsen gecontroleerd

NEDERWEERT - De politie heeft dinsdag bij het Agrarisch Opleidings Centrum (AOC) aan de Pastoor van der Steenstraat 203 fietsen en 2 scooters preventief gecontroleerd. In totaal waren 96 fietsen niet in orde. Van 31 fietsers was het achterlicht defect. Verder was bij 18 fietsers de zijreflectie niet in orde. Overige mankementen waren het ontbreken van pedaalreflectie (13), defecte koplamp (10) of dynamo (8) en achterreflector (3). Van 13 andere fietsen bleek de bedrading niet in orde te zijn. De controle is uitgevoerd in samenwerking met de Ouderraad en 3VO. Studenten van de 1e en 2e klas zullen de fietsen tijdens de les techniek herstellen.

Weert fietsers goed verlicht door rood licht

WEERT Bij een verlichtingscontrole bleken woensdagmorgen de (schoolgaande) fietsers bijna allemaal het licht van hun fiets aan te hebben, maar zich nauwelijks iets aan te trekken van het rode verkeerslicht. Op de Ringbaan Noord kregen dan ook 23 fietsers een bekeuring van fl.50,00, omdat zij door het rode licht reden. Drie anderen kregen een bekeuring omdat de verlichting niet in orde was. Opvallend was het grote aantal fietsers dat prima verlicht reed.