Gemeente Hengelo



Collecte


Tot en met 1 december 2001 collecteert Muziekvereniging Concordia Hengelo.

Collectanten kunnen zich legitimeren.

Van 2 december tot en met 29 december wordt er niet gecollecteerd.
Koopzondag en koopavonden binnenstad


Op zondag 2 december is het koopzondag in de binnenstad.

Op maandag 3 december en op dinsdag 4 december zijn er extra koopavonden in de binnenstad.

Raadscommissies


Sociale Zaken, Zorg en Volksgezondheid

De commissie SZV vergadert op dinsdag 27 november vanaf 19.30 uur in kamer 210 van het stadhuis. Op de agenda staan onder meer:
* Presentatie gevolgen nieuwe Structuur Uitvoering Werk en Inkomen (SUWI)

* Garantstelling voor projecten en activiteiten Onderwijs en Arbeidsmarkt


Ruimtelijke Ordening, Verkeer en Economische Zaken
Per abuis stond er vorige week een verkeerde dag genoemd bij de vergadering van de commissie ROVEZ.

De commissie ROVEZ vergadert op woensdag 28 november vanaf 19.30 uur in de Raadzaal (kamer S213) van het stadhuis. Op de agenda staan onder meer:

* Vaststelling bestemmingsplan Buitengebied 2000
* Beeldkwaliteitplan Buitengebied 2001

* Bestemmingsplan Binnenstad, deelplan parkeergarage B.P. Hofstedestraat

* Verkenning mogelijkheden tariefexperiment openbaar vervoer Hengelo
* Toelichting H. ten Broeke (afdeling Stedebouw en Verkeer) over verkeer

* Afwijzen verzoek herziening bestemmingsplan "Klein Driene" om de illegale situatie op het perceel Reigerweg 42 te legaliseren
* Het nemen van een voorbereidingsbesluit voor het gebied Hart van Zuid

* Het nemen van een voorbereidingsbesluit en het toepassen van artikel 19 lid 1/19a WRO en artikel 50 lid 4 WW t.b.v. de bouw van een autostalling met de daarbij behorende technische- infrastructurele en overige voorzieningen op een perceel gelegen aan de Beckumerkerkweg 20 te Beckum

* Het nemen van een voorbereidingsbesluit en toepassing artikel 19/19a WRO en art. 50 lid 4 WW t.b.v. de bouw van een uitbreiding van het woonhuis Deldenerstraat 175 a

* Het toepassen van artikel 19, lid 1/19a WRO en artikel 50 lid 4 WW t.b.v. het oprichten van een woonhuis op het perceel Krabbenbosweg 7

* Het toepassen van artikel 19, lid 1/19a WRO en artikel 50 lid 4 WW t.b.v. het veranderen en vergroten van een woonhuis aan de Rougoorweg 50

* Het toepassen van artikel 19, lid 1/19a WRO en art. 50 lid 4 WW t.b.v. het oprichten van een kapschuur aan de Nieuwe Grensweg 160
* Het toepassen van artikel 19, lid 1/19a WRO en art. 50 lid 4 WW t.b.v. het oprichten van een schuilgelegenheid aan de Wolfkaterweg 64

* Toepassing artikelen 19/19 a WRO en art. 50 lid 4 WW t.b.v. de bouw van een inrijhal op perceel Deldenerdijk 55

Stedelijk Beheer, Volksgezondheid en Milieu

De commissie SVM vergadert op donderdag 29 november 2001 vanaf 19.30 uur in kamer 210 van het stadhuis. Op de agenda staan onder meer:
* Discussienotitie bodembeleidsplan

* Bebouwing terrein voormalige Tuindorpschool
* Kredietaanvraag stad- en milieuproject Zuidelijke Spoorzone
* Kredietaanvraag boombeschermers binnenstad
* Reconstructie Bornsestraat/Oldenzaalsestraat
Algemene en Bestuurlijke Zaken en Sociale Zaken en Volksgezondheid

Gecombineerde vergadering

Op maandag 3 december 2001 vanaf 19.30 vergaderen de commissies ABZ en SZV gezamenlijk in de Burgerzaal van het stadhuis. Op de agenda staat:
* Totstandkoming AZC / sluiten van een bestuursovereenkomst met COA
Klachtrecht


Ieder van u komt wel eens met de gemeente in aanraking. Dagelijks vinden er vele contacten plaats. Daar gaat wel eens iets bij mis. U voelt zich dan wellicht onheus behandeld. Heeft u klachten over onheuse gedragingen van een ambtenaar werkzaam bij de gemeente Hengelo, een Collegelid of een Raadslid, dan heeft u wettelijk het recht daarover een klacht in te dienen bij het College van B en W. Deze klachten worden op een vastgestelde wijze binnen een bepaalde termijn behandeld. Ter bescherming van uw privacy worden klachten altijd vertrouwelijk behandeld. Voor informatie kunt u terecht bij De Gemeentewinkel (telefoon 2459555). Daar kunt u ook een folder met uitgebreidere informatie vinden.

Mandaatbesluit


Het College van B en W heeft met ingang van 19 september 2001 een nieuwe mandaatbesluit vastgesteld. Dit besluit ligt een maand ter inzage op kamer 339 van het stadhuis, s ochtends van 8.30-13.00 uur.
Opgave huldiging Hengelose sportkampioenen

De jaarlijkse huldiging van de Hengelose sportkampioenen door het gemeentebestuur is op maandag 28 januari 2002. In overleg met o.a. sportjournalisten wordt een sportman, sportvrouw en sportploeg uitgekozen. Tevens wordt de sportstimuleringsprijs uitgereikt aan een jeugdlid of jeugdteam voor de meest aansprekende sportprestatie dit jaar. Ook wordt een sportvrijwilliger gehuldigd en deze ontvangt de "Rob Kerkhoven Sportvrijwilligersprijs".

Opgave

U kunt tot 15 december 2001 personen of teams opgeven door een opgaveformulier in te vullen. Dit formulier is samen met de criteria op te vragen bij de sector Sport en Recreatie, Postbus 18, 7550 AA Hengelo, telefoon 2459730.

Internet voor vrijwilligersorganisaties

De ontwikkelingen rond internet zijn volop in beweging. Ook (sport)verenigingen, culturele organisaties en andere vrijwilligersorganisaties ontdekken steeds meer de mogelijkheden om door middel van eigen websites en e-mail contact te onderhouden met hun leden. Lang niet iedere organisatie heeft echter de kennis in huis om optimaal van het internet gebruik te maken. Om hierin verandering te brengen biedt de VrijwilligersCentrale, in samenwerking met de gemeente Hengelo en de Volksuniversiteit Hengelo, drie verschillende informatieavonden aan om belangstellenden te informeren over de mogelijkheden van internet. Tijdens deze avonden komen zowel de theorie als de praktische kant van internet aan bod. Ook leert u wat er allemaal voor nodig is om op internet te komen. Er is gekozen voor drie niveaus om zo goed mogelijk aan te sluiten bij uw situatie. Tijdens deze informatieavonden wordt gepeild in hoeverre er belangstelling bestaat voor een cursus.

Informatieavond op 29 november 2001.

U bent al op de hoogte van het ontwikkelen van websites. U wilt echter verbeteringen aanbrengen in de vormgeving (toepassen van graphics, flash etc.), de navigatie en het schrijven van communicatieve teksten.

Informatieavond op 31 januari 2002.

U kunt overweg met Windows en Word. U heeft zich nog niet bezig gehouden met het ontwikkelen van websites. Het doel is een eenvoudige website ontwerpen en beheren. Ook komen de randvoorwaarden aan de orde die nodig zijn voor het plaatsen van een website op internet.

Informatieavond op 14 februari 2002.

De computer is nieuw voor u. Tijdens deze avond leert u de eerste beginselen en mogelijkheden van internet en websites. Na deze eerste kennismaking kunt u besluiten of u verder wilt gaan of niet.

Informatie en opgave

De drie informatieavonden worden georganiseerd in het ICT-gebouw (voormalig Dikkers) aan de Industriestraat 15 te Hengelo. De avonden beginnen om 19.00 uur en u bent welkom vanaf 18.30 uur.

Aan dit aanbod zijn geen kosten verbonden. Mocht u gebruik willen maken van dit aanbod, dan is opgave noodzakelijk. Zijn er binnen uw organisatie meer belangstellenden, meldt u zich dan collectief aan. U kunt zich opgeven bij de heer F.G. Nuberg van de VrijwilligersCentrale Hengelo, telefoon 2594841.

Euro


Over ruim een maand is het zover. Op 1 januari 2002 is de euro ons nieuwe geld. Nu betalen we nog met guldens. Straks betalen we onze boodschappen met euros. U heeft dan geen guldens meer, maar euros in uw portemonnee. Tot 1 januari 2002 hoeft u zelf niets te doen. Toch staan er nu al bedragen in euros op bankafschriften. En op de prijskaartjes in de winkels staan de bedragen vaak al in guldens én in euros. Dat is om iedereen te laten wennen aan het nieuwe geld.
Informatie

In de Gemeentewinkel is een stand ingericht met informatie over de euro. U kunt hier gratis brochures afhalen. De stand staat er nog tot half januari 2002. De Gemeentewinkel vindt u in het stadhuis, achter de hoofdingang links, en is op werkdagen geopend van 8.30 16.00 uur.

Vergunning Drank- en Horecawet


Burgemeester en wethouders zijn van plan om op grond van artikel 3 juncto 4 van de Drank- en horecawet een vergunning te verlenen voor de uitoefening van het horecabedrijf aan:

* Sportvereniging tot Vriendschap Opgericht ( sv TVO), Beckumerkerkweg 27 te Beckum (gemeente Hengelo)

Het betreft een kantine die gebruikt zal worden als horecabedrijf. In de te verlenen vergunning worden nadere voorwaarden en beperkingen opgenomen ter voorkoming van ongewenste mededinging.


Ter inzage en zienswijzen

De aanvraag ligt gedurende 6 weken ter inzage bij de afdeling Bestuurlijk Juridische Zaken, kamer 339 van het stadhuis. Belanghebbenden kunnen tot 9 januari 2002 hun zienswijze omtrent de te verlenen vergunning kenbaar maken aan het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA, Hengelo.

Voorbereidingsbesluiten


Groenboulevard

De raad heeft in zijn vergadering van 20 november 2001, nr. 14246 verklaard dat een bestemmingsplan wordt voorbereid voor het gebied omsloten door de Beneluxlaan, de Bornsedijk, gemeentegrens Hengelo-Borne en de Mekkelhorstweg. Aan dit besluit zijn enkele aanlegvoorschriften verbonden. Hiervoor is een aanlegvergunning noodzakelijk. Het voorbereidingsbesluit treedt in werking op 27 november 2001 voor de periode van een jaar.

Ter inzage, bezwaar en verzoek om voorlopige voorziening

Het voorbereidingsbesluit met de bijbehorende bescheiden liggen van 28 november 2001 tot 9 januari 2002 ter inzage bij de afdeling Bestuurlijk Juridische Zaken, Reitzstraat 15, kamer 115. Gedurende deze termijn kunt u schriftelijk uw bezwaar indienen bij de Gemeenteraad, Postbus 18, 7550 AA Hengelo. Het bezwaarschrift moet zijn ondertekend en bevat de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaarschrift is ingediend en de gronden van het bezwaar. Degenen die een bezwaarschrift hebben ingediend, kunnen desgewenst de president van de Arrondissementsrechtbank, sector Bestuursrechtspraak, Postbus 335, 7600 AH te Almelo verzoeken de werking van het aangevochten besluit te schorsen of een voorlopige voorziening te treffen. Een dergelijk verzoek moet gemotiveerd worden ingediend.
Bestemmingsplannen


Vaststelling Leefmilieuverordening Brouwerijterrein e.o.

De gemeenteraad heeft bij besluit van 20 november 2001 nr. 14308 vastgesteld de Leefmilieuverordening Brouwerijterrein e.o. Het gebied ligt ten zuidoosten van de binnenstad. Voor dit gebied geldt momenteel geen planologische regeling. Het is de bedoeling het gebied in de toekomst te herontwikkelen. Momenteel wordt daarvoor een visie ontwikkeld. Met de Leefmilieuverordening wordt de achteruitgang van de buurt stopgezet.

Ter inzage en bedenkingen

De verordening ligt van 28 november tot 26 december 2001 ter inzage bij de dienst Stedelijk Beheer en Ontwikkeling, Reitzstraat 15, kamer 115. Een staat van wijzigingen maakt deel uit van de ter inzage gelegde stukken. Degene die tijdig zijn zienswijze bij de raad kenbaar heeft gemaakt en belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest hun zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken, kunnen tegen de verordening schriftelijk bedenkingen indienen. Daarnaast kan een ieder schriftelijke bedenkingen indienen tegen de wijzigingen, welke bij de vaststelling van de verordening in het ontwerp zijn aangebracht. Bedenkingen kunnen gedurende bovengenoemde termijn schriftelijk worden ingediend bij Gedeputeerde Staten, Postbus 10078, 8000 GB Zwolle.

Vaststelling bestemmingsplan Oosterbos

De gemeenteraad heeft in zijn vergadering van 20 november 2001, bij besluit nr. 14309 het bestemmingsplan Oosterbos vastgesteld. Dit bestemmingsplan betreft het gebied gelegen op de hoek Bornsestraat en Europalaan. Hierin vestigen zich bedrijven en kantoren in een groene omgeving, hoofdzakelijk gebaseerd op de oorspronkelijke landschapsstructuur.

Ter inzage en bedenkingen

Het bestemmingsplan ligt van 28 november tot 26 december 2001 ter inzage bij de afdeling Bestuurlijk Juridische Zaken, Reitzstraat 15, kamer 115. Gedurende deze termijn kan degene die tijdig zijn zienswijze aan de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs hiertoe niet in staat is geweest schriftelijk bedenkingen indienen bij Gedeputeerde Staten van Overijssel, Postbus 10078, 8000 GB Zwolle.

Toepassing artikel 19 lid 1/19a WRO en artikel 50 lid 4 WW

De gemeenteraad heeft in zijn vergadering van 20 november 2001 bij besluit nr. 14175 besloten toepassing te geven aan de procedure ex artikel 19/19a van de Wet op de Ruimtelijke Ordening en artikel 50 lid 4 van de Woningwet voor de bouw van drie bedrijfsverzamelgebouwen en een toren in het gebied Westermaat deelplan Plein met de daarbij behorende bouwkundige, technische, infrastructurele en overige voorzieningen. Het huidige bestemmingsplan "Rijksweg I" laat de voorgestane bouw niet toe. Medewerking aan het bouwplan kan worden verleend door toepassing van de vrijstellingsprocedure ex artikel 19 lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.

Ter inzage en zienswijzen

Het bouwplan ligt van 28 november 2001 tot 26 december 2001 ter inzage bij de afdeling Bestuurlijk Juridische Zaken, Reitzstraat 15, kamer 115. Eventuele zienswijzen tegen het voornemen tot het aanvragen van de benodigde verklaring van geen bezwaar bij Gedeputeerde Staten van de provincie Overijssel kunt u binnen vermelde inzagetermijn indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Vrijstellingsbesluit

Burgemeester en wethouders hebben bij besluit van 14 november 2001, nr. 15720 met toepassing van artikel 19/19a van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling verleend van de bestemmingsplannen Westermaat-Noord en Uitbreidingsplan in hoofdzaak 1963 voor het oprichten van een kantoorpand aan de Demmersweg op Oosterbos met de daarbij behorende bouwkundige, technische en infrastructurele voorzieningen.

Ter inzage, bezwaar en verzoek voorlopige voorziening

Het vrijstellingsbesluit en de daarbij behorende stukken liggen gedurende zes weken ter inzage bij de afdeling Bestuurlijk Juridische Zaken, Reitzstraat 15, kamer 115. Iedere belanghebbende, die door deze verleende vrijstelling rechtstreeks in zijn belang is getroffen, kan binnen een termijn van zes weken na de dag van verzending van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Een dergelijk bezwaarschrift dient te worden ondertekend en bevat tenminste de naam en het adres van de indiener; de dagtekening; een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar. Degenen die een bezwaarschrift hebben ingediend, kunnen desgewenst de president van de Arrondissementsrechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 335, 7600 AH te Almelo verzoeken de werking van het aangevochten besluit te schorsen of een voorlopige voorziening te treffen. Een dergelijk verzoek moet gemotiveerd worden ingediend.

Bouwplannen


Meldingen

Meldingen zijn ingediend voor:

* Helenastraat 17, oprichten tuinhuisje


* IJsselstraat 11, oprichten tuinhuisje


* Rijnstraat 27, oprichten tuinhuisje

Bouwaanvragen

Bouwaanvragen zijn ingediend voor:

* Anthony van Leeuwenhoeklaan 9, vergroten woonhuis met een atelier
* Berfloweg 260, plaatsen 2 dakkapellen

* C T Storkstraat 27, veranderen en vergroten woonhuis
* Cornelis Dopperstraat 15, veranderen en vergroten woonhuis
* Deurningerstraat 16, veranderen en vergroten woonhuis
* Dorastraat 40, veranderen en vergroten woonhuis
* Geerdinksweg 141, oprichten reclamezuil
* Glanestraat 5, veranderen en vergroten woonhuis d.m.v. erker (wijziging vergunning 2001/267)

* Haaksbergerstraat 33, veranderen woonhuis in kantoor
* Hassinkweg 11, veranderen werkplaats

* Noordelijke Esweg 14, veranderen en vergroten woonhuis d.m.v. een erker

* Otterstraat 4, veranderen en vergroten woonhuis
* Otterstraat 6, veranderen en vergroten woonhuis
* Oude Molenweg 40, plaatsen trap (vlucht)
* Paul Pellastraat 50, veranderen en vergroten woonhuis d.m.v. een atelier

* 't Kotte 25, plaatsen berging

* Toulousestraat 7, veranderen en vergroten woonhuis
* Wessex 33, veranderen woonhuis (achtergevelwijziging)
* Wessex 39, veranderen woonhuis (achtergevelwijziging)
* Wessex 41, veranderen woonhuis (achtergevelwijziging)
Ter inzage

Nadat het College van B en W over deze meldingen en bouwaanvragen een besluit heeft genomen, worden deze gepubliceerd. Daarna kunt u desgewenst bezwaar indienen.

Instemming meldingen

In de week van 12 tot en met 16 november is ingestemd met:
* Amerikalaan, oprichten middenspanningsruimte (tijdelijk tbv bouw IKEA)

* Elsschotplantsoen 16, oprichten serre

* Jacob Obrechtstraat 5, oprichten schuur
* Magdalenalaan 19, oprichten tuinhuisje

Bouwvergunningen

In de week van 12 tot en met 16 november is vergunning verleend voor:
* Bornsestraat 73, oprichten tuinhuisje

* Kretastraat 29, plaatsen dakkapel

* Langelermaatweg 274 en 276, veranderen woonhuis in twee woningen
* Langelermaatweg 199, oprichten garage annex berging (wijziging vergunning 2001/0461)

* Toulonstraat 9, oprichten woonhuis

* Welbergweg 33, veranderen kantoorpand

* Welbergweg 39, veranderen kantoorpand

Ter inzage en bezwaar

De instemming meldingen, verleende bouwvergunningen en de daarbij behorende stukken liggen gedurende zes weken ter inzage bij de afdeling Bouwen, Telgenflat, Markt 203, 2e verdieping. Iedere belanghebbende, die door een van deze verleende vergunningen en/of instemming meldingen, rechtstreeks in zijn belang is getroffen, kan binnen een termijn van zes weken na de dag van verzending van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het College van Burgemeester en Wethouders, postbus 18, 7550 AA Hengelo.


Informatie

De besluiten zijn genomen in de week van 12 tot en met 16 november 2001.

Informatie over de exacte data kunt u krijgen bij de afdeling Bouwen, telefoon 2459 647.

Artikel 19 lid 3 WRO

Bouwaanvragen zijn ingediend voor:

* Noordelijke Esweg 14, veranderen en vergroten woning d.m.v. erker
* Boekweitweg 30, oprichten garage

Deze bouwplannen zijn in strijd met de ter plaatse geldende bestemmingsplannen. Burgemeester en Wethouders zijn op grond van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bevoegd om voor bouwwerken als bedoeld in artikel 20 van het Besluit op de ruimtelijke ordening, vrijstelling te verlenen van de bestemmingsplannen. Zij zijn in principe bereid de procedure te starten die ertoe kan leiden dat de vrijstellingen worden verleend, omdat de bouwplannen passen binnen het daarvoor gehanteerde beleid.

Ter inzage en zienswijzen

Het voornemen om de vrijstellingen te verlenen ligt voor een ieder van 27 november tot 25 december 2001 ter inzage bij de afdeling Bouwen, telefoon 2459 647. Eventuele zienswijzen tegen dit voornemen kunt u van 27 november tot 25 december 2001 schriftelijk indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Doorbreking aanhoudingsplicht artikel 50 lid 4 Woningwet

Een bouwplan is ingediend voor het veranderen en vergroten van een zalencompex t.b.v. horeca op het perceel Haaksbergerstraat 166.

Voor het gebied waarin dit perceel ligt is een nieuw bestemmingsplan in voorbereiding. Er ligt vanaf 23 mei 2001 een ontwerp-bestemmingsplan ter inzage. Hierdoor moeten burgemeester en wethouders op grond van artikel 50 lid 1 van de Woningwet de beslissing op de aanvraag om bouwvergunning aanhouden. Omdat het bouwplan in overeenstemming is met het in voorbereiding zijnde bestemmingsplan en met de in voorbereiding zijnde herziening daarvan dan wel met het provinciaal- en nationaal ruimtelijk beleid kunnen burgemeester en wethouders op basis van artikel 50 lid 4 van de Woningwet de aanhoudingsplicht doorbreken en overgaan tot het verlenen van de gevraagde bouwvergunning. Zij zijn van plan om door middel van bovengenoemde procedure medewerking te verlenen aan dit bouwplan.

Ter inzage en zienswijzen

Het bouwplan ligt van 27 november tot 25 december 2001 ter inzage bij de afdeling Bouwen, telefoon 2459647. Eventuele zienswijzen tegen het voornemen om de aanhoudingsplicht te doorbreken kunt u van 27 november tot 25 december 2001 schriftelijk indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Ontheffing Leefmilieuverordening Binnenstad (LMV)

Een aanvraag om bouwvergunning is ingediend, met het verzoek om ontheffing te verlenen van de bepalingen uit de LMV ten behoeve van:


- het veranderen van een bedrijfspand in een woning met praktijkruimte, Burg. Jansenplein 40.

Volgens de LMV is het verboden zonder ontheffing van burgemeester en wethouders te (ver)bouwen. Zij zijn op grond van de bepalingen uit de LMV bevoegd hiervoor ontheffing te verlenen en zijn in principe bereid aan dit verzoek mee te werken.

Ter inzage en bedenkingen

Het voornemen ontheffing te verlenen ligt van 27 november tot 11 december 2001 voor belanghebbenden ter inzage bij de afdeling Bouwen, telefoon 2459 647. Eventuele zienswijzen tegen het voornemen tot het verlenen van ontheffing kunt u van 27 november tot 11 december 2001 schriftelijk indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Binnenplanse vrijstelling artikel 15 WRO

Een verzoek is ingediend om vrijstelling te verlenen van de geldende bestemmingsplanbepalingen ten behoeve van:

* het veranderen en vergroten van een woning, Ankarastraat 5
Burgemeester en wethouders zijn op grond van de planvoorschriften van het bestemmingsplan Roershoek, deelplan 4 bevoegd hiervoor vrijstelling te verlenen. Zij zijn in principe bereid aan dit verzoek mee te werken.

Ter inzage en bedenkingen

Het voornemen om vrijstelling te verlenen ligt van 27 november tot 11 december 2001 voor belanghebbenden ter inzage bij de afdeling Bouwen, telefoon 2459 647. Eventuele zienswijzen tegen het voornemen tot het verlenen van vrijstelling kunt u van 27 november tot 11 december 2001 schriftelijk indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.
Monumentenvergunning


Er is een aanvraag ingediend voor het verkrijgen van een vergunning, als bedoeld in de Monumentenverordening en de Monumentenwet, voor:
* C.T. Storkstraat 27, veranderen en vergroten woonhuis
Het desbetreffende object staat op de Rijksmonumentenlijst.
Ter inzage

De aanvraag ligt met ingang van 27 november 2001, twee weken ter inzage bij de afdeling Bouwen, telefoon 2459 647. Belanghebbenden kunnen hun zienswijze over de in behandeling genomen aanvraag voor 11 december 2001 schriftelijk naar voren brengen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Wet Milieubeheer


Beschikking

Burgemeester en wethouders hebben ingevolge de Wet milieubeheer:
* een oprichtingsvergunning verleend aan Groothuis B.V. , Zaagstraat 6, voor een modelmakerij. De vergunning bevat voorschriften, welke ten doel hebben nadelige gevolgen voor het milieu te voorkomen dan wel zoveel mogelijk te beperken. De vergunning is ten opzichte van het eerder ter inzage gelegde ontwerp in die zin gewijzigd dat ten aanzien van de werkzaamheden op zaterdag een extra beperking is gesteld.

* een revisievergunning verleend aan O.T.R. Techniek B.V., Havenkade 64, voor een machinefabriek. De vergunning bevat voorschriften, welke ten doel hebben nadelige gevolgen voor het milieu te voorkomen dan wel zoveel mogelijk te beperken. De vergunning is ten opzichte van het van het eerder ter inzage gelegde ontwerp niet gewijzigd.

Ter inzage, beroep en verzoek om voorlopige voorziening

De beschikkingen en andere ter zake zijnde stukken liggen van 28 november 2001 tot en met 18 januari 2002 ter inzage bij de afdeling Milieu, telefoon 2459655. Beroep tegen deze beschikkingen kan worden ingesteld door degenen die bedenkingen hebben ingebracht tegen het ontwerp van het besluit, de adviseurs die gebruik hebben gemaakt van de gelegenheid advies uit te brengen over het ontwerp van het besluit, degenen die bedenkingen hebben tegen wijzigingen die bij het nemen van het besluit ten opzichte van het ontwerp daarvan zijn aangebracht en belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen bedenkingen te hebben ingebracht tegen het ontwerp van het besluit.
Het gedateerde, ondertekende en gemotiveerde beroepschrift, dat tevens naam en adres van de indiener en een omschrijving van het besluit waartegen het is gericht moet bevatten, dient voor het einde van bovengenoemde inzagetermijn te zijn verzonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te 's-Gravenhage.

De beschikkingen worden na afloop van de beroepstermijn van kracht, tenzij voor het einde van bovengenoemde inzagetermijn beroep is ingesteld en met toepassing van artikel 20.3 van de Wet milieubeheer juncto titel 8.3 van de Algemene wet bestuursrecht binnen de beroepstermijn van 6 weken een verzoek wordt gedaan om het treffen van een voorlopige voorziening. Het verzoek daartoe moet worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De beschikking wordt niet van kracht alvorens op dit verzoek is beslist. Het griffierecht bedraagt ¦ 225,-- (Euro 102,10) voor het in behandeling nemen van het beroepschrift en eveneens ¦ 225,-- (Euro 102,10) voor een verzoek om een voorlopige voorziening (voor rechtspersonen geldt voor beide gevallen een bedrag van ¦ 450,-- (Euro 204,20)).

Melding artikel 8.19

Burgemeester en wethouders van Hengelo hebben een positief besluit genomen op een ingediende melding, zoals bedoeld in artikel 8.19 tweede lid van de Wet milieubeheer, door:

* Knol Oud Papier B.V., voor het vervangen van de bestaande persinstallatie door een nieuwere installatie, Parelstraat 21

Deze wijziging past weliswaar niet binnen de reeds ten aanzien van het bedrijf verleende milieuvergunning, maar de wijziging leidt niet tot andere of grotere nadelige gevolgen voor het milieu dan het bedrijf volgens deze milieuvergunning mag veroorzaken. De ingediende melding geeft geen aanleiding de milieuvergunning dan wel de daaraan verbonden voorschriften te wijzigen.

Ter inzage, bezwaar en verzoek om voorlopige voorziening

De ingediende melding, het besluit en eventueel andere stukken liggen van 28 november 2001 tot en met 18 januari 2002 ter inzage bij de afdeling Milieu.

Een bezwaarschrift tegen het besluit op de melding kunt u tot en met 18 januari 2002 indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA, Hengelo. Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en dient ten minste de naam en het adres van de indiener; de dagtekening; een omschrijving van de beschikking waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar te bevatten.

Indien binnen de genoemde termijn tegen het besluit op deze melding een bezwaarschrift is ingediend, kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden gedaan bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Bij het verzoek dient een afschrift van het bezwaarschrift te worden overlegd, alsmede een onderbouwing van het spoedeisend belang, dat bestaat bij de voorlopige voorziening. Voor het behandelen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd. Over de hoogte van de griffierechten en de wijze van betaling kunt u informatie krijgen bij de genoemde afdeling van de Raad van State, telefoon 070 - 426 44 26.

Meldingen ex artikel 8.41

Bij de afdeling Milieu liggen ter inzage de meldingen als bedoeld in de hieronder vermelde, op artikel 8.41 Wet milieubeheer gebaseerde uitvoeringsbesluiten, ontvangen van:

* Café Sinatras, Burg. Jansenplein 18/Jongerencentrum Innocent, Deldenerstraat 25-I/Automatiek de Markt, Marktstraat 7/Café de Kleine Burgemeester, Wetstraat 57/Jongerencentrum Cerberus, Koekoekweg 18, in verband met het van toepassing worden van het Besluit horeca-, sport- en recreatie-inrichtingen milieubeheer
* ASK Autoklub Signaal, in verband met het veranderen van de herstelinrichting voor eigen autos, bedoeld voor alle leden van AKS, Zuidelijke Havenweg 40 (Besluit motorvoertuigen milieubeheer)
* VCPO "Centraal Twente" te Hengelo, voor CBS "Het Kompas" in verband met het van toepassing worden van het Besluit woon- en verblijfsgebouwen milieubeheer op de inrichting voor het verzorgen van basisonderwijs, J. Perkstraat 1

* Freddys groenten en fruit, gelegen aan Straatsburg 46/Echte Bakker Wouda, Straatsburg 42/Bakkerij Bart, Markt 5, in verband met het van toepassing worden op het Besluit detailhandel en ambachtsbedrijven milieubeheer, op de dan gedreven inrichting.
De inrichtingen dienen te voldoen aan de voorschriften opgenomen in de bijlage bij de daarbij genoemde besluiten.

Ter inzage

Tegen bovenstaande meldingen op grond van de Wet milieubeheer staat geen bezwaar en/of beroep open. De meldingen met bijbehorende stukken kunt u vanaf woensdag 28 november 2001 inzien bij de afdeling Milieu, telefoon 2459655.

Euro


Betalen bij de gemeente na 1 januari 2002

De invoering van de euro heeft gevolgen voor de vele loketfuncties bij de gemeente. Binnen de gemeente zijn naast de kassier verschillende kassas aanwezig, onder andere bij de afdeling Burgerzaken en de Gemeentewinkel. Daarnaast ontvangen de marktmeester en de havenmeester contant geld. En niet te vergeten de kassa van het Twentebad. Al deze grote en kleine kassen moeten worden aangepast voor de euro.

Wachttijden

Overal in het land worden problemen verwacht in de eerste dagen/ weken dat de euro zijn intrede doet bij de kassa's. Met name zullen er wachttijden optreden omdat sommige mensen in euro's willen betalen en anderen nog hun laatste guldens kwijt willen. Dat vergt omrekenen. Bovendien moet ook het baliepersoneel wennen aan de nieuwe munt.

Een eurowisselpunt

De gemeente Hengelo wil er alles aan doen om de problemen te minimaliseren. Daarom is er voor gekozen om in het stadhuis een centraal punt in te richten, waar guldens kunnen worden omgewisseld in euros. Betalingen bij de overige loketten kunnen vervolgens uitsluitend in euro, of elektronisch plaatsvinden.

De hoogte van het wisselbedrag wordt gerelateerd aan de kosten van de gemeentelijke diensten. In verreweg de meeste gevallen betekent dit dat u maximaal 100,- (Euro 45,38) bij het eurowisselpunt kunt omwisselen.

U vindt het centrale eurowisselpunt op de eerste verdieping van het stadhuis, in de periode 2 januari tot 28 januari 2002.

Voor- en nadelen

Voordeel van deze aanpak is dat wachttijden bij de diverse kassas tot een minimum kunnen worden teruggebracht, aangezien daar alleen de euro en/of pin en chip geaccepteerd wordt. Verder wordt het personeel van het centrale eurowisselpunt goed geïnstrueerd, ten behoeve van de omrekeningsvaardigheden en het herkennen van vals geld.

Nadeel voor de mensen die alleen guldens in hun bezit hebben, is dat zij zich bij twee verschillende kassas moeten melden. Dit kunt u voorkomen door hier op voorhand rekening mee te houden.

Uitzonderingen

Bij de kleinere gemeentelijke kassas buiten het stadhuis blijft het mogelijk om tot 28 januari met beide munten te betalen. Dit omdat de afstand naar het centrale omwisselpunt te groot is. Dit geldt voor onder andere het zwembad, de kinderboerderij, de brandweerkazerne en de kleine kas voor het opzoeken van kadastrale gegevens. Aantekening hierbij is dat er wel guldens worden geaccepteerd, maar dat er euros worden teruggegeven als wisselgeld. Dit vereist een goede instructie van het personeel en iets langere wachttijden voor het publiek.






Mededelingen vanaf januari 1999

Klik op de datum of week van de mededeling die u zoekt:


2001
januari 5 12 19 26
februari 2 9 16 23
maart 2 9 16 23 30
april 6 13 20 27
mei 8 15 22 29
juni 6 12 19 26
juli 3 10 17 24 31
augustus 7 14 21 28
september 4 11 18 25
oktober 2 9 16 23 30
november 6 13 20
december
2000
week 2 3 4 5
6 7 8 9
10 11 12 13
14 15 16 17
18 19 20 21
22 23 24 25
26 27 28 29
30 31 32 33
34 35 36 37
38 39 40 41
42 43 44 45
46 47 48 49
50 51 52
1999
week 1 2 3 4
5 6 7 8
9 10 11 12
14 15 16 20
21 22 23 24
25 26 27 28
29 30 31 32
33 34 35 36
37 38 39 40
41 42 43 44
45 46 47 48
49 50 51 52

actuele mededeling