Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 28-11-2001 Politiebericht drugs in woning te Geleen (HP 14.40 uur) Woensdag 28 november 2001

Geleen, harddrugs in woning aangetroffen:
Leden van het Recherche Bijstandsteam welke momenteel nog een onderzoek instellen naar het gewelddadig overlijden van twee Heerlense prostituees hebben gistermiddag in een woning aan de Jos Klijnenlaan te Geleen enkele kilos harddrugs aangetroffen. Drie personen werden aangehouden.
Het team wilde dinsdag 27 november 2001 rond het middaguur een bewoner van de Jos Klijnenlaan te Geleen horen. Na aanbellen werd de deur geopend door een man die de politie in de woning toeliet, maar geen woord Nederlands sprak. Eenmaal in de woning zag de politie een vrij grote hoeveelheid harddrugs liggen, waarop de aanwezig 24 jaar oude man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, werd aangehouden. Tijdens het aanwezig zijn van de politie in de betreffende woning kwam de bewoner thuis in gezelschap van een tweede man. Bij het zien van de politie zette een van beide mannen het op een lopen, maar hij kon na een korte achtervolging achterhaald worden. De vluchtende man bleek niet teruggekeerd te zijn naar de gevangenis na een schorsing van dertig dagen van zijn gevangenisstraf. Ook deze twee mannen, een 35 inwoner van Maastricht en een 28 jarige inwoner van Geleen zijn aangehouden op grond van de Opiumwetgeving. Zij zijn voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau.
In aanwezigheid van de Rechter Commissaris werd het onderzoek in de woning voortgezet. Aangetroffen werden bijna 8600 xtc-tabletten, ruim 2 kilo heroïne, 300 gram cocaïne en 1 kilo amfetamine. Ook werd ruim 110 gram hasjiesj aangetroffen. Daarnaast trof de politie diverse gebruikersartikelen aan alsmede weegschaaltjes en zeefjes. Alle drugs en overige genoemde goederen zijn door de politie in beslaggenomen. Het rechercheteam van de politie in Geleen stelt een verder onderzoek in naar het voorhanden hebben van de drugs.
Alle verdachten zijn inmiddels in verzekering gesteld. Mogelijk deze week nog worden de drie verdachten voorgeleid aan de Officier van Justitie te Maastricht.