Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Drs. W.W.H. Jansen volgt ir. H. van Os op als voorzitter van de Raad van Commissarissen van Keukenhof Beheer BV.

Per 1 januari zal ir. Henk van Os, in verband met de statutair daarvoor vastgestelde leeftijd,
terugtreden als voorzitter van de Raad van Commissarissen van Keukenhof. De heer Van Os is 33 jaar als bestuurslid aan Keukenhof verbonden geweest, waarvan 15 jaar als voorzitter.
Als directeur van de Bloembollenkeuringsdienst, waar hij 6 jaar geleden afscheid nam, heeft hij zich ruim 30 jaar actief ingezet voor de bloembollensector, o.a. de export naar Japan.
Op zijn eigen innemende wijze heeft de heer Van Os als voorzitter van de Raad van Commissarissen, vele regeringsleiders en andere hoogwaardigheidsbekleders door Keukenhof begeleid. Onder zijn leiding en aansturing is een veranderingsproces in gang gezet van stichting naar commercieel bedrijf en heeft Keukenhof zich weten te ontwikkelen tot het showvenster van de bloembollensector en het visitekaartje van Nederland.

De heer Van Os zal als president-commissaris worden opgevolgd door drs. Walter Jansen (58 jaar) die sinds 1 november 2001 deel uitmaakt van de Raad van Commissarissen. De heer Jansen heeft bedrijfseconomie gestudeerd in Amsterdam en een groot deel van zijn werkend leven doorgebracht als algemeen directeur van landenorganisaties van Philips, onder andere van Tanzania, Ierland en Hong Kong/China. De afgelopen 7 jaar is de heer Jansen algemeen directeur geweest van Bloemenveiling Flora te Rijnsburg. Gedurende die periode is Flora uitgebreid en 2 jaar geleden gefuseerd met Bloemenveiling Eelde. Op 1 januari zal er opnieuw een fusie plaatsvinden, ditmaal met Bloemenveiling Holland, waardoor de grootste bloemenveiling ter wereld ontstaat. De heer Jansen rondt zijn loopbaan bij veiling Flora af met het tot stand brengen van deze fusie.

Lisse, 28-11-01



Ingezonden persbericht