Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 28-11-2001

Politieberichten district Heuvelrug, 10.00 uur
Brandstichters aangehouden

VEENENDAAL- Op dinsdagmiddag werden omstreeks een uur twee jongens aangehouden nadat ze brand hadden gesticht aan de Nieuweweg.

Getuigen zagen dat de jongens, beide 15-jaar oud en afkomstig uit Ochten, benzine gooiden op een aantal coniferen en deze vervolgens in brand staken. De jongens werden door de getuigen vastgehouden en door de gewaarschuwde politie aangehouden en overgebracht naar het bureau. Tegen het duo is proces-verbaal opgemaakt.

In totaal werden 3 coniferen vernield door de brand.

Verkeerscontroles

VEENENDAAL- Op dinsdagavond werd een verlichtingscontrole gehouden op de Kanaalweg en de Sportlaan van zes tot negen uur. In totaal kregen 44 (brom) fietsers een bekeuring omdat ze en/of geen voor- of achterlicht voerden.

LEERSUM- Op dinsdagmiddag vond er van een tot drie een snelheidscontrole plaats op de Rijksstraatweg. In totaal passeerden hier 1507 voertuigen waarvan er 123 te hard reden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 81 kilometer per uur terwijl hier 50 kilometer is toegestaan.

RHENEN- Op dinsdagochtend vond er van half acht tot half twaalf een snelheidscontrole plaats op de Grebbeweg. In totaal passeerden hier 2616 voertuigen waarvan er 207 te hard reden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 78 kilometer per uur terwijl hier 50 kilometer is toegestaan.

ELST- Op dinsdagochtend vond er van kwart voor twaalf tot half twee een snelheidscontrole plaats op de Rijksstraatweg. In totaal passeerden hier 1070 voertuigen waarvan er 83 te hard reden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 70 kilometer per uur terwijl hier 50 kilometer is toegestaan.