Vakcentrum Levensmiddelen

27 - 11 - 2001
LANCERING WWW.PHICOOP.NL

Op dinsdag 27 november is de webwinkel phicoop.nl live het world wide web op gegaan.
De lancering van phicoop.nl betekent dat het project Leren door doen een nieuwe fase ingaat.
Het project Leren door doen zoals in april jongstleden gestart vormt een onderdeel van het programma Over de Digitale Drempel dat door het Hoofdbedrijfschap Detailhandel en Hoofdbedrijfschap Ambachten in samenwerking met het ministerie van Economische Zaken in het leven is geroepen.

Brancheorganisatie Vakcentrum Levensmiddelen is de opdrachtgever van het project. De concrete uitvoering ligt in handen van KPMG CT Information Technology en natuurlijk de betrokken zelfstandige ondernemer, Jeu Philipsen van het Phicoop Shopping Center, en zijn medewerkers.
Het project is erop gericht om praktijkervaring op te doen met het exploiteren van een webwinkel in levensmiddelen. Stap voor stap zien wat de valkuilen zijn en deze vervolgens oplossen. Het assortiment van de webwinkel zal in de maand december langzaam gestalte krijgen. De consument bepaalt dus in grote mate wat wel en juist niet in het vaste assortiment van de webwinkel wordt opgenomen. De betrokkenheid van de klant vanaf 27 november markeert het begin van de nieuwe fase in het project.
De webwinkel heeft zowel verse producten, als droge kruidenierswaren en non-food in het assortiment. De bezorgkosten bedragen 6,-. Het minimale bestedingsbedrag is 60,-. Voor 24.00 uur bestellen betekent bezorging de volgende dag. In tegenstelling tot eerdere initiatieven op het internet, gaat het bij dit project om een webwinkel van een ondernemer in het midden- en kleinbedrijf die met zijn fysieke winkel (Jumbo Phicoop - Sevenum) op een regionaal niveau opereert. De wederzijdse versterking van de fysieke winkel en een webwinkel is een belangrijk aandachtspunt binnen de pilot.

Het project loopt nog 1 jaar door. In dit jaar zullen verschillende (marketing)activiteiten worden opgestart. De resultaten zullen worden gevolgd. Doelstelling van het Vakcentrum is, in samenwerking met KPMG CT, een standaard webwinkel en aanpak aan te bieden, dat alle leden in staat stelt de stap naar integratie van Internet in de bedrijfsvoering te maken zonder hoge investeringen. Voor meer info kunt u contact opnemen met Jeu Philipsen, (077) 467 24 24 of e-mail phicoop@tref.nl, Jantine van der Weerdt, projectleider KPMG CT, telefoonnummer (070) 338 23 00 of e-mail vanderweerdt.jantine@kpmg-ct.com of Paul Jansen, public relations Vakcentrum, telefoonnummer (0348) 41 97 71 of e-mail info@vakcentrum.nl.