Gemeente Eemnes

wethouders van Eemnes d.d. 27 november 2001
Besturenfusie openbaar onderwijs.
De voorbereidingen voor definitieve besluitvorming over de verzelfstandiging en besturenfusie openbaar onderwijs zijn afgerond. Voor de daadwerkelijke besluitvorming dient de inwerkingtreding van een wetsvoorstel te worden afgewacht. Vooruitlopend daarop wordt het te zijner tijd te nemen besluit alvast ter principe instemming voorgelegd.

Instemmen met bijgevoegd voorstel en dat ter bespreking voorleggen aan commissie I.

PC regeling.
In oktober 2000 is de pc regeling vastgesteld voor bepaalde duur tot 1 januari 2002.


1. PC regeling voortzetten voor onbepaalde tijd.
2. Commissie GO. Hiervan om overeenstemming verzoeken.
3. De gemeenteraad de aangepaste pc regeling laten vaststellen via commissie I.

Rampenbestrijding; project Uitwerking Gemeentelijke Draaiboeken in het Gewest Eemland.
(Voorbereiden van) deels nieuw te schrijven en deels verbeteren van bestaande draaiboeken in samenwerking met Gewestgemeenten.

Kennis nemen van en instemmen met dit project (ter kennisname voorleggen aan commissie I).

Steunpunt Kunst en Cultuur Eemland.
Het Steunpunt Kunst en Cultuur Eemland heeft het jaarverslag over 2000 toegezonden.


1. A.v.k.

2. T.k.n. naar commissie I.

Volksgezondheid.
De GGD heeft een nieuwsbrief over het project Eemland Gezond uitgebracht.


1. A.v.k.

2. T.k.n. naar commissie I (gewestzaken).

Krediet organisatie onderzoek.
De raad heeft in de begrotingsbehandeling de suggestie gedaan nog in december een krediet voor het te houden organisatie onderzoek te regelen.

De raad voorstellen een voorlopig krediet van f. 150.000,- beschikbaar te stellen uit de post onvoorzien incidenteel 2001.

Spoedprocedure Onderwijshuisvesting.
Het RK Schoolbestuur heeft twee aanvragen gedaan in het kader van de verordening huisvesting basisonderwijs 2001 en verzocht die aan te merken als spoedprocedure.
Voorstel:
De raad voorstellen de beide aanvragen af te wijzen nu de noodzaak ontbreekt en de gevraagde voorzieningen kunnen worden meegenomen bij het huisvestingsprogramma 2003.

Conform.

Vergoedingregeling beschikbaarheids- en bereikbaarheiddienst. De huidige vergoedingregeling beschikbaarheiddienst en de hoogte daarvan is sinds oktober 1994 niet meer aangepast. Gelet op een aantal ontwikkelingen is aanpassing noodzakelijk.
Voorstel:

1. Instemmen met de vergoedingregeling beschikbaarheids- en bereikbaarheiddienst.

2. Commissie GO om overeenstemming verzoeken.
3. Raad de nieuwe regeling laten vaststellen met terugwerkende kracht tot 1 oktober 2000 via commissie I.

Conform.

Inhuur personeel 2002.
Zaken als zwangerschaps-, bevallings- en ouderschapsverlof, als ook nu bestaande vacatures maken dat de noodzakelijke inhuur van tijdelijk personeel niet zal kunnen plaatsvinden binnen de daarvoor in de begroting 2002 opgenomen budgetten. Twee medewerkers hebben aangekondigd hun betrekkingsomvang te willen verminderen. Voorstel:

1. De raad d.t.v. commissie I ter vergadering van 17 december a.s. via begrotingswijziging voorstellen om een extra bedrag van f. 100.000 beschikbaar te stellen voor het inhuren van tijdelijk personeel.
2. Met het oog op een tijdige voorziening in de vacatureruimte die gaat ontstaan instemmen met de geschetste handelwijze ten aanzien van inhuur extern personeel en de komende vacature(s) op de Basisadministratie.

Conform.

Tijdelijke referendumwet (Trw).
Ingaande 1 januari 2002 treedt de Tijdelijke referendumwet (Trw) in werking. Het is gewenst in verband hiermee een nieuwe referendumverordening vast te stellen.
Voorstel:

1. Raad voorstellen om -onder intrekking van de bestaande verordening- een nieuwe referendumverordening vast te stellen en daarbij gebruik te maken van de wettelijke mogelijkheid besluiten ten aanzien van rechtspositie ambtsdragers en gemeentelijke belastingen / leges van een referendum uit te zonderen.

2. Kennisnemen van overige gevolgen, voortvloeiend uit de Trw.
Conform.

Bestuurlijke vernieuwing.
Ingaande 7 maart 2002 zal het dualistisch bestuursmodel gestalte moeten krijgen. Bestuur en organisatie dienen daarop tijdig te worden voorbereid. In de Notitie bestuurlijke vernieuwing worden de belangrijkste zaken genoemd en een plan van aanpak beschreven. Voorstel:
Kennisnemen van nota en instemmen met plan van aanpak.

Conform.
Gelet op het scala aan onderwerpen waarover nog discussie nodig is, worden geen experimenten op de korte termijn gestart.

Toekomst GGD Eemland.
In opdracht van de regiogemeenten/de GGD Eemland heeft BMC een onderzoek gedaan naar de toekomst van de GGD. De bevindingen daarvan zijn vervat in het bijgevoegde beslisdocument.
Voorstel:
De raad voor te stellen in te stemmen met het beslisdocument waardoor gezocht gaat worden naar mogelijkheden om te komen tot een fusie met de GGD Midden Nederland via commissie I.

Conform.

Vijfjaarlijkse afrekening 1996-2000.
Als gevolg van de wettelijke verplichting dient eenmaal per 5 jaar een afrekening plaats te vinden met het bijzonder onderwijs. Voorstel:

1. Instemmen met de bijgevoegde vijfjaarlijkse afrekening 1996-2000.
2. De raad (d.t.v. commissie I) voorstellen deze afrekening vast te stellen.

Conform.

Tentoonstelling 650 jaar Eemnes.
Verzoek om ter beschikking stellen van archief te scheiden.

Een aantal archiefbescheiden ter beschikking stellen onder voorwaarden aan de Historische Kring Eemnes.

Bezwarencommissie functiewaardering.
Begin 2002 behandelt de bezwarencommissie functiewaardering de bezwaarschriften tegen de functiebeschrijvingen en/of -waarderingen. De commissie zal worden voorzien van een externe notulist. Voorstel:
Het krediet functiewaardering verhogen met
30.857 (f. 68.000). De extra kapitaallasten van 11.800 (f. 26.000) ten laste van de post onvoorzien structureel brengen. Het voorstel zal worden meegenomen bij de begrotingswijzigingen. Voorleggen aan commissie I. Bezwaarschrift van:
a. de heer A.J.M. van der W.;
b. mevrouw W. F. (mede namens anderen);
c. de Fietsersbond tegen besluit gemeenteraad d.d. 29 januari 2001, dan wel besluit B&W van 12 februari 2001, inzake de invoering van een 30km/u zone en voorrangsregeling op de Laarderweg. De commissie bb heeft op 8 november jl. advies uitgebracht. .

Conform advies commissie bb:

1. Aan de gemeenteraad voorstellen om reclamanten niet ontvankelijk te verklaren in hun bezwaar voor zover dat zich richt tegen het besluit van de gemeenteraad van 29 januari 2001.

2. Om reclamanten niet ontvankelijk te verklaren in hun bezwaar voor zover dat zich richt tegen het besluit van 12 februari 2001, inhoudende de plaatsing van de borden E10 en E11 (A1, 30) ter hoogte van Laarderweg nummer 37 (dit is de invoering van 30km/u voor het oostelijke deel van de Laarderweg).

3. Om het besluit van 12 februari 2001, inhoudende plaatsing van de borden B6 en het aanbrengen van haaientanden aan de Hasselaarlaan, Molenweg, Streefoordlaan en Veldweg, alle ter hoogte van de Laarderweg (dit betreft de regeling van de voorrang op het westelijke gedeelte van de Laarderweg) te handhaven, met verbetering van de motivering.
4. Om het besluit van 12 februari 2001 aan te vullen in die zin dat wordt besloten tot het plaatsen van de borden B4 en B5 op de Laarderweg voor de kruisingen met de hiervoor genoemde wegen.
5. Het herzieningsverzoek voorleggen aan de gemeenteraad om dit alsnog te behandelen.

6. Aan de gemeenteraad voorstellen om het verzoek tot het nemen van een nieuw verkeersbesluit door te zenden aan Burgemeester en Wethouders

Verkeersveiligheidsrapport.
Het ROV Utrecht heeft voor de provincie Utrecht het verkeersveiligheidsrapport 1998 tot en met 2000 opgesteld. Per gemeente worden de ongevallen per weggebruiker en leeftijdsgroep behandeld.

V.k.a. en t.k.n. commissie II.

Bestemmingsplan heidehoek 2000.
Reactie op opmerkingen commissie II voor bepaling standpunt inzake bestemmingsplan Heidehoek 2000.


1. Instemmen met reactie.

2. Aangepast voorstel voorleggen aan de raad, ter vaststelling bestemmingsplan.

Brief Vogelwerkgroep Het Gooi en Omstreken.
Vogelwerkgroep Het Gooi en Omstreken verzoeken aandacht voor voor de flora en fauna ongewenste ontwikkelingen in het gebied tussen de Goyergracht en de A27.


1. Instemmen met conceptbrief over onze aanpak.
2. Brief Vogelwerkgroep ter kennisneming brengen aan de Raad.

Bouwaanvraag Geerenweg.
G. G. heeft een bouwaanvraag ingediend voor het vergroten van een potstal met werkplaats.

Bouwvergunning verlenen.

Uitspraak voorlopige voorziening 't Raboes.
Raad van State heeft een uitspraak gedaan inzake een voorlopige voorziening.


1. Het goedkeuringsbesluit voor kennisgeving aannemen.
2. Ter kennisname brengen aan commissie II.

Bezwaarschrift G.J. P.
Mevrouw P. maakt bezwaar tegen bouwvergunning plaatsen garage / hobbyruimte Zomertaling.
De commissie bb heeft partijen gehoord en brengt advies uit. Conform advies commissie bb bestreden besluit handhaven.

Bouwplan Meentweg.
Commissie II kan instemmen met het verlenen van vrijstelling voor het bouwplan, maar plaatst wel de kanttekening dat het moet gaan om een algemene beleidslijn.
Voorstel:
Instemmen met gewijzigd raadsvoorstel en de raad voorstellen de vrijstellingsprocedure te starten.
Conform.

Wegsleepregeling.
Per 1 januari 2002 is het mogelijk de wegsleepregeling uit te breiden voor gevallen waarbij niet direct de verkeersveiligheid in geding is. Voorstel:
De raad voorstellen de nieuwe wegsleepverordening vast te stellen.

Conform.

Restaurant Oude Raadhuis.
Plan voor parkeren is aangepast/uitgewerkt.
Voorstel:

1. Instemmen met plan voor aanleg parkeerplaatsen, onder nadere voorwaarden.

2. In principe instemmen met gebruik voor zomerterras en dit nader uit te werken.

3. Conform voorstel voorleggen aan commissie II.

Conform.

Planologische regeling voor jachthaven 't Raboes. Aan het bestemmingsplan Landelijk Gebied is voor wat betreft het bebouwingspercentage van de jachthaven 't Raboes door G.S. goedkeuring onthouden. Hiervoor moet een nieuw besluit worden genomen. Voorstel:
Instemmen met het commissievoorstel.

Conform.

Artikel 19 lid 2 vrijstelling ten behoeve van bouwplan Hotel de Witte Bergen.
Onderbouwing medewerking verlening vrijstelling. Voorstel:

1. Vrijstelling ex artikel 19 lid 2 verlenen.
2. Bouwvergunning verlenen.


Conform.

Reconstructie Anna Louwenweg.
Voorstel:
Raad vragen krediet te voteren.

Conform.

Onderzoek sluipverkeer Eemnes.
Commissie II is van mening dat fysieke en effectieve maatregelen getroffen moeten worden op de Meentweg om het sluipverkeer aldaar te weren.
Voorstel:
Conform het advies van commissie II offertes vragen voor enkele varianten en vervolgens voorstel voorleggen aan commissie II en raad voor keuze en krediet.

Conform.

Vergadering commissie bezwaar- en beroepschriften d.d. 8 november
2001, zaak J. van IJken inzake opslag (oude) bouwmaterialen. Ter zitting is afgesproken om na te gaan, of bij uw college de bereidheid bestaat, om alsnog een gesprek aan te gaan met de heer Van IJken en zijn advocaat.
Voorstel:

1. Advocaat van betrokkene schriftelijk berichten, dat gemeente bereid is op korte termijn een gesprek aan te gaan.

2. Secretariaat commissie BB hiervan schriftelijk op de hoogte brengen.

Conform.
Stichting De Paraplu.
De Stichting De Paraplu heeft het jaarverslag over 2000 toegezonden.


1. A.v.k. 2. T.k.n. naar commissie III.


De Hilt.
Verslag vergadering BC de Hilt d.d. 3 oktober 2001. Voorstel:
V.k.a.

Conform.
Ten aanzien van de organisatie Sociaal Cultureel Werk reeds standpunt van het college medegedeeld en besproken.

Dudokcollege.
De voorzitter van het College van Bestuur heeft informatie toegezonden over de huidige situatie bij het Dudokcollege.
Voorstel:

1. A.v.k.

2. T.k.n. naar commissies I en III.


Conform.

Beleidsverslag Abw, Ioaw en Ioaz 2000.
Ingevolge de Abw, Ioaw en Ioaz is het verplicht om elk jaar een beleidsverslag vast te stellen.


1. Het Beleidsverslag Abw, Ioaw en Ioaz 2000 opstellen conform bijgaand concept.

2. Ter vaststelling aanbieden aan de raad, via commissie III.