Bloemenveiling Holland

Weekbericht week 47 2001: Planten

De prijsvorming van de kamerplanten blijft onder druk staan. De gemiddelde prijs van de totale aanvoer daalde met 1,6%, bij de klok daalde de gemiddelde prijs met 7%. De aanvoer nam zowel bij de klok als bij het BB toe met 9%.

Bij de klok stond met name de prijsvorming van de bloeiende planten onder druk. De gemiddelde prijs van de bloeiende planten daalde met 10,5%. Bij de kerststerren daalde de gemiddelde prijs 7% bij een aanbod dat vergelijkbaar was aan vorig jaar. Bij Kalanchoe nam het aanbod toe met 12% toe, de gemiddelde prijs daalde met 21%. De gemiddelde prijs van Begonia daalde met 25% bij een aanvoer gelijk aan vorig jaar. De aanvoer van Azalea nam 22% toe, de gemiddelde prijs daalde met 16%. Het aanbod van potroos nam met 5% af, de gemiddelde prijs daalde met 9%. Ook Anthurium (prijs -12%) en Spathiphyllum (prijs -33%) staan nog steeds onder druk bij een aanvoer die ruim boven het niveau van vorig jaar lag.

Bij de groene planten waren het vooral de palmen (prijs -13%) en de varens (prijs -21%) die onder druk stonden. Maar ook de Hedera (prijs
-25%) had het moeilijk. Beter ging het met Dracaena. De aanvoer nam toe met 38% en de gemiddelde prijs met 50%, veroorzaakt door een groter aanbod van grotere planten.