Politiebericht Friesland: Friesland 27-11-2001
Politieberichten van 27/11/(07:00 uur-13:00uur)

Twijzelerheide: aanrijding
Maandag omstreeks 23.55 uur werd op de Bjirkenwei ter hoogte van de afslag met de Sije Hesterstrjitte in het gemeenteplantsoen een auto aangetroffen, die uit de bocht was gevlogen. De bestuurder was over een markeringspaaltje gereden en in het plantsoen tot stilstand gekomen. De bestuurder was er daarop te voet vandoor gegaan. Een onderzoek in de omgeving leverde geen resultaat op. De auto stond ten name van een inwoonster van Kollumerzwaag. De bestuurder moet nog worden gehoord.

Harkema: inbraak auto
Afgelopen nacht werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Elzen. De auto stond op de oprit naast de woning. Het linker voorportierslot werd geforceerd. Uit de auto werd een radio/cd-speler weggenomen, alsmede een cd. De eigenaar, een 37-jarige inwoner van Harkema, heeft aangifte gedaan.

Oranjewoud: inbraak container
Van maandag op dinsdag werd een container opengebroken. De container stond op een bouwterrein aan de Cissy van Marxveldlaan en was eigendom van een bouwbedrijf uit Heerenveen. Uit de container werd handgereedschap weggenomen. De waarde van het ontvreemde is niet bekend. Een medewerker van het bedrijf, een 51-jarige inwoner van Wolvega, heeft aangifte gedaan.

Harlingen: greep in kassa
Maandag omstreeks 15.00 uur kwam een man een winkel aan de Voorstraat binnen. De onbekende man wilde enkele bankbiljetten van f 25.- wisselen voor een bankbiljet van f 50.-. Hij deed hierbij een greep in de kassa om duidelijk te maken wat hij wilde. Daarna werden de bankbiljetten terug gelegd. Toen `s-avonds de kas werd opgemaakt, bleek er ruim f 500.- verdwenen te zijn. Van de man is geen signalement bekend. Een medewerkster van de winkel, een 28-jarige inwoner van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Bureau communicatie tel 058-880 8272